۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۹ : ۱۹
عقیق: امیرحسین کسائی: در ابتدای دوران کرونا، کمبود اقلام پزشکی مانند ماسک، گان و دیگر اقلام موجب شد که مساجد، هیأتها و حسینیهها توسط نیروهای جهادی به کارگاههای تولید این اقلام تبدیل شود. این تجربه شیرین موجب شد برخی از مجموعهها با پایان کرونا هم همین رویه را ادامه دهند و این کارگاهها را سرپا نگه دارند حتی برخی از آنها پا را فراتر گذاشتند و این کارگاههای کوچک را به تولیدیهای بزرگ و حتی کارخانه تبدیل کردند.
هیأتها در دوران کرونا روی به تولید ماسک و گان آوردند
از سال ۸۳ خیریه هیأت را راهاندازی کردیم
در سیزدهمین گزارش روایت تولید و نخستین روزهای سال ۱۴۰۲ که به نام «مهار تورم، رشد تولید» نامگذاری شده است، سراغ هیأت جاننثاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در تبریز رفتم که بیش از ۴۰ سال سابقه فعالیت در این شهر دارد. این هیأت در تمامی مناسبتهای سال مجالس جشن و عزا به تناسب برگزار میکند و بسیار مورد استقبال مردم است. سیفعلی نامور مسئول این هیأت میگوید: «رویکرد ما این بود که در کنار برگزاری مجالس، همانند اهل بیت (ع) از نیازمندان هم دستگیری داشته باشیم و کمکرسان آنها باشیم. از همان ابتدا جسته و گریخته کمکرسانیهایی داشتیم اما از سال ۸۳ مدونتر خیریه جاننثاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) کنار هیأت راهاندازی کردیم.»
تصویری از مجالس هیأت جاننثاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع)
۱۰۶۰ خانواده نیازمند تحت پوشش هیأت ما هستند
این خیریه ۱۰۶۰ خانواده نیازمند را تحت پوشش دارد و در مناسبتهای مختلف کمکرسان آنهاست. نامور میگوید: «با کمک خیرین در طول سال بستههای معیشتی شامل گوشت، حبوبات، برنج، روغن و ... به آنها ارائه میکنیم. این خانواده همگی اهالی شهر تبریز هستند که در مضیقه زندگی میکنند و تلاش داریم با این کمکرسانیها بخشی از مشکلات آنها را برطرف کنیم.»
این هیأت در مناسبتهای مختلف بستههای معیشتی به خانوادههای تحت پوشش میدهد
سالی بیش از ۲۵۰ جهیزیه به دختران نیازمند میدهیم
کار اصلی این خیریه اما در حوزه تأمین جهیزیه برای دختران دمه بخت نیازمند است که بتوانند زندگی مشترک تشکیل دهند. نامور میگوید: «محور اصلی برنامههای تهیه جهیزیه است و در مناسبتهای مختلف به صورت جمعی جهیزیه به این دختران ارائه میکنیم. در روز میلاد حضرت زهرا (س) ۱۴ جهیزیه، روز میلاد امام حسن مجتبی (ع) ۶۹ جهیزیه، روز عید غدیر ۱۱۰ جهیزیه و روز میلاد حضرت رسول اکرم (ص) ۶۳ جهیزیه تهیه و به دست خانوادههای نیازمند میرسانیم. این جهیزیهها کامل است و با کمک خیرین تمام اقلام مورد نیاز یک نوعروس تهیه شده است.»
در سال بیش از ۲۵۰ جهیزیه کامل به نوعروسان نیازمند میدهند
کرونا هیأت ما را تولید کننده کرد
در دوران کرونا این خیریه در فضای حسینیه هیأت، تولید ماسک و دستکش پلاستیکی را در دستور کار گذاشت که میان نیازمندان و مراکز درمانی توزیع میشد این تجربه اما ثمرات دیگری هم برای هیأت داشت. مسئول هیأت جاننثاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تبریز میگوید: «در ابتدا تولید محدود داشتیم اما مدتی براساس نیاز بیشتر، دستگاههای پیشرفتهای برای تولید خریدیم که موجب شد انگیزهای برای ادامه کار باشد. در آن برهه تولید اقلام برای نیازمندان و مراکز درمانی را داشتیم اما با پایان کرونا تصمیم گرفتیم همین روند را برای اشتغالزایی جوانان داشته باشیم.»
کارگاه این هیأت بعد از کرونا تولید کننده کیسه پلاستیکی است
امروز ۶۰ نفر در کارگاه هیأت ما اشتغال دارند
همان ایام کرونا هم این هیأت به افراد بابت کار حقوق پرداخت میکرد اما امروز کار سر و سامان دیگری گرفته است و به سوددهی هم رسیده است. نامور میگوید: «در حال حاضر ۶۰ نفر در کارگاه ما به صورت شیفتی مشغول به کار هستند و درحال تولید کیسه نایلونی و کش پلاستیکی هستیم که در بازار توزیع میشود.»
درآمدهای کارگاه را برای کمک به نیازمندان هزینه میکنیم
درآمد این کارخانه مستقیم وارد حساب خیریه میشود. نامور میگوید: «این کار ما امروز به سوددهی رسیده است و الحمدلله علاوه برا ایجاد شغل برای افراد موجب رونق کارهای خیریه ما شده است و توانستیم با استفاده از این منابع کمکرسانیهای بیشتری به خانوادههای نیازمند به خصوص در زمینه تأمین جهیزیه داشته باشیم.»
موکب خدمترسانی هیأت در شهرستان خوی
روزانه ۷ هزار غذای گرم برای مردم خوی طبخ کردیم
کارهای خیر این هیأت صرفاً در شهر تبریز خلاصه نمیشود. آنها در مواقع بحرانی مانند سیل و زلزله کمکرسان دیگر مناطق کشور هستند. نامور میگوید: «در زمان وقوع زلزله خوی در همین ماههای گذشته پایگاه امداد و نجاتی در این شهرستان برپا کردیم و روزانه ۷ هزار پرس غذای گرم برای مردم طبخ و توزیع کردیم. در زمان زلزله کرمانشاه نیز ۹۶ کانکس به منطقه بردیم و برای مردم که خانههایشان تخریب شده بود، خانه برپا کردیم. در زمان سیل آققلا هم با جمع هیأتیها به منطقه رفتیم و برای مردم خانه ساختیم.»
گزارشی از فعالیت کارگاه هیأت جان نثاران حضرت اباعبدالله الحسین(ع) تبریز
ظرفیتهای هیأت را نادیده نگیرید
سیفعلی نامور مسئول هیأت جاننثاران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تبریز معتقد است که هیأت ظرفیتی دارد که میتواند برای گرهگشایی از مشکلات مختلف مردم وارد عمل شود. این ظرفیت را هیأت ما وارد امر اشتغال کرد که الحمدلله برکات آن را دیدهایم. هیأتهای دیگر نیز میتوانند وارد عرصه مسائل اجتماعی شوند تا بتوانند در کنار برپایی مجالس اهل بیت، گامی هم برای معیشت و زندگی مردم بردارند.
منبع:فارس