۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۷ : ۱۳
عقیق: شهریور است و گرمای هوا. هر چه پیش میرویم هم به اربعین حسینی نزدیکتر میشویم. یکی در حال برنامهریزی برای شیوه سفر و آمادهشدن برای حرکت در مسیر کربلا است و دیگری مشغول بستن کولهبار سفر. در هر گروه و جمعی هم هر کسی از اربعین سخن میگوید.
با توجه به پیشبینی تشرف بیش از پنج میلیون ایرانی به زیارت اربعین ۱۴۰۱، خبرگزاری فارس در بسته خبری «دانستنیهای زائر» به ارائه راهکارهایی برای آمادگی زائران اربعین و ارائه نکاتی به منظور آسان شدن سفر عاشقان حسینی در اربعین میپردازد.
امسال اربعین در روزهای پایانی تابستان است و این روزها دمای هوا در بسیاری از شهرهای زیارتی عراق و حتی پایانههای مرزی کشورمان به بیش از ۴۵ درجه هم میرسد و به نظر میآید که افزایش دما تا روزهای منتهی به اربعین تداوم داشته باشد.
بر همین اساس، مهمترین نگرانی مسؤولان در زمینه سلامت زائران نیز گرمازدگی است؛ تا جایی که بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تنها دغدغه ما گرمازدگی زائران در پیادهروی اربعین است، از آمادهسازی امکانات اورژانس و مراکز بهداشتی و درمانی برای خدمت رسانی به زائران خبر داده است که ایجاد تونل هوای سرد و مهپاش از جمله آنهاست.
با توجه به شرایط اربعین امسال، توجه به برخی نکات برای حفظ سلامت زائران از اهمیت زیادی برخوردار است که در ادامه به بخشی از آنها میپردازیم:
۱. تا جای ممکن از لباسهای گشاد، نخی و خنک استفاده کنید و از همراه داشتن بار اضافه بپرهیزید.
۲. نوشیدن آب برای جلوگیری از گرمازدگی را جدی بگیرید و در مسیر حتما از آب آشامیدنی به مقدار لازم استفاده کنید.
۳. تا حد امکان نوشیدنیهای گازدار و کافئیندار مصرف نکنید، چرا که بدن را دهیدراته و خشک میکند. بنابراین، شربتهای سنتی همچون سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی را جایگزین آن کنید.
۴. مصرف یخ و آب بسیار خنک نیز دمای بدن را بالا برده و موجب ایجاد عطش میشود. به همین دلیل، مصرف آن را به حداقل برسانید.
۵. غذاهایی استفاده کنید که بدن، آب کمتری از دست میدهد. به جای استفاده از شیرینی، غذاهای سرخ کرده و ادویهها که باعث تشدید تشنگی میشود، به مصرف میوهها به ویژه هندوانه اهتمام داشته باشید.
۶. از غذاهایی با طبع گرم کمتر استفاده کنید و در مسیر، بیرویه غذا نخورید.
۷. از عرقگیر استفاده کرده و برای جلوگیری از گرمازدگی در طول روز در موکبها استراحت کرده و عصر یا شبها به پیادهروی پرداخته و به مسیر خود ادامه دهید.
۸. از چفیه، کلاه و عینک در طول مسیر حرکت استفاده کنید و هر از گاهی چفیه خود را با گلاب یا آب مرطوب کنید.
۹. در صورت بروز خستگی یا کوفتگی، حرکت در مسیر زیارت را برای ساعاتی متوقف کرده و پس از بهبودی نسبی به ادامه مسیر بپردازید.
۱۰. تا قبل از رفتن به زیارت اربعین و به منظور آمادگی برای تشرف به راهپیمایی اربعین، صبحها آب ولرم، آبلیمو و عسل بنوشید و تعدادی لیموترش تازه به همراه داشته باشید تا در صورت عطش یا گرمازدگی از آن استفاده کنید.
امسال مرزهای مهران و خسروی در استان ایلام، چذابه و شلمچه در استان خوزستان، باشماق در استان در استان کردستان و تمرچین در استان آذربایجان غربی برای تردد زائران اربعین مهیا شده است و زائران میتوانند بدون ویزای عراق به این سفر معنوی مشرف شوند.