کد خبر : ۱۲۱۱۴۶
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۶
بیانیه هیئت داوران چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن؛

جامعه قرآنی چشم به راه تأسیس صندوق حمایت از نخبگان قرآنی است

در سال گذشته نماینده محترم ولی فقیه و ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه در بیانات خود قول تأسیس صندوق حمایت از نخبگان قرآنی را دادنداما همچنان جامعه قرآنی چشم انتظار است.

عقیق:در چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که شامگاه دیشب جمعه سوم دی ماه برگزار شد. غلامرضا شاه‌میوه به قرائت بیانیه هیأت داوران این دوره از مسابقات پرداخت. متن این بیانیه بدین شرح است:

و نزلنا علیک الکتاب تبیانا لکل شیء و هدی و رحمه و بشری للمسلمین

حمد و سپاس خداوندگار بزرگ را که دیگر بار توفیق خدمت به آستان مقدس قرآن کریم را در قالب برگزاری چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم فراهم نمود تا نظاره‌گر رقابتی زیبا و معنوی بین حافظان، قاریان، مرتلان، موذنان، دعاخوانان، همسرایان و اهالی تفسیر قرآن کریم باشیم. بدون تردید از رهگذر برگزاری چنین مسابقاتی انوار تابناک این کتاب آسمانی بر دل‌های انسان‌های پاک نهاد تابیدن گرفته و انس هرچه افزون‌تر تالیان کلام نور را با مفاهیم والای آن به‌دنبال خواهد داشت.

هیأت داوران این دوره از مسابقات ضمن سپاس و ارج نهادن به تلاش‌های کلیه شرکت‌کنندگان و دست‌اندرکاران برگزاری به ویژه نماینده محترم ولی فقیه و ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه جناب حجت الاسلام دکتر خاموشی نظر مردم عزیز و کارگزاران ارجمند و خدوم را به موارد زیر جلب می‌نماید:

شرایط خاص کشور در دو سال گذشته به‌دنبال شیوع ویروس منحوس کرونا به گونه‌ای رقم خورده که در دوره پیشین شاهد برگزاری این مسابقات به شکل کاملاً غیر حضوری و با استفاده از امکانات رسانه‌ای و فضای مجازی باشیم و اما به لطف خدای متعال و پس از بهبود نسبی شرایط در این دوره شاهد برگزاری مرحله نهایی که مهمترین مرحله این مسابقات است به صورت حضوری هستیم که چنین امری با عنایت به انتخاب افراد ممتاز این دوره برای حضور در مسابقات بین‌المللی مختلف که به طور معمول در حضور مردم و به شکل اجرای زنده انجام می‌گیرد به شرایط برگزاری چنین مسابقاتی نزدیک تر بوده و به انتخاب افراد اصلح کمک بیشتری می‌نماید.

همانند سالیان گذشته، در کنار برگزاری مسابقات بازهم تاکید هیئت داوران بر گسترش آموزش به ویژه با استفاده از فضای مجازی توسط سازمان اوقاف در تمامی رشته‌های برگزاری مسابقات و به ویژه داوری مسابقات است کما اینکه در یکسال گذشته قدم‌های بسیار مؤثر تری نسبت به سال‌های پیش در این خصوص برداشته شده است اما همچنان ناکافی به نظر می‌رسد.

بدون شک برگزاری طرح سنجش و ساماندهی داوران در سال گذشته و تداوم آن در سال جاری اقدامی بسیار شجاعانه و مبارک در جهت ارتقا سطح علمی و تخصصی داوری در کشور به شمار می‌رود. بر این اساس شاهد آن بودیم که برای نخستین بار در سال جاری بالغ بر یکصد داور جدید در سطوح مختلف شهرستان، استان و سراسری اعم از بانوان و آقایان در این مسابقات به کار گرفته شدند که حضور چهره‌های تازه در کنار اساتید با تجربه در ترکیب مراحل نیمه نهایی و نهایی این مسابقات نشان از رویکرد جدید سازمان در برگزاری این مسابقات دارد.

اصلاح و بازبینی آئین نامه‌های مسابقات در هر چند سال یک بار از جمله کارهای بسیار مفید و نزدیک به صواب است که در دو دهه گذشته همواره در دستور کار مسئولان و اساتید مربوطه قرارداشته است. بحمدالله در سال گذشته نیز با اهتمام جمع کثیری از داوران طراز اول و بین المللی جمهوری اسلامی جدیدترین ویرایش و اصلاحات انجام و در مسابقات امسال آئین نامه‌های دقیق‌تر و به روز تری مورد استفاده هیئت داوران قرار گرفت.

نخبگان قرآنی کشور که سالیان متمادی از عمر گرانبار خود را صرف افتخار آفرینی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی نموده و با حضور در عرصه مسابقات جهانی و کسب رتبه‌های ممتاز موجب سربلندی ملت ایران شده اند در دوران بازنشستگی خود نیاز به حمایت‌های بیشتری از سوی مسئولان فرهنگی کشور دارند. در سال گذشته نماینده محترم ولی فقیه و ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه در بیانات خود قول تأسیس صندوق حمایت از نخبگان قرآنی را دادند که اگرچه مقدمات آن در حال فراهم شدن است اما همچنان جامعه قرآنی به ویژه نخبگان قرآنی را چشم انتظار باقی گذاشته است که امید است در سال جاری با حمایت‌های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب آقای دکتر اسماعیلی به نحو شایسته و در خور شأن نخبگان، به طور کامل محقق و عملیاتی گردد. مطمئناً وجود چنین حمایت‌هایی ضمن ارج نهادن به زحمات این عزیزان انگیزه‌های بسیار بیشتری را در نسل جوان کشور به منظور حضور هرچه فعال‌تر در عرصه قرآنی ایجاد می‌کند.

همانطور که بارها در فرمایشات مقام معظم رهبری مد ظله العالی شاهد بوده ایم با توجه به شرایط فرهنگی موجود در جهان و هدف قراردادن باورهای دینی و اعتقادی نسل جوان توسط دشمنان قرآن و اسلام از طریق بکار گیری ابزارهای رسانه‌ای جدید و فضای مجازی لازم است ارکان جامعه قرآنی اعم از تلاوت‌گران، مدرسان، مؤسسات و مسئولان فرهنگی کشور به عنوان پرچم داران خط مقدم مبارزه فرهنگی با درک این شرایط حساس و با استفاده از کلیه امکانات به ویژه همین فضای مجازی در جهت روشنگری و پاسخ به شبهاتی که مدتهاست توسط ماشین دروغ سازی استکبار و صهیونیسم جهانی در حال تولید محتواست اقدامات مؤثر تری انجام داده و بی تفاوت نمانند.

در این دوره با عنایت ویژه ریاست سازمان صدا و سیما شاهد حضور پر رنگ شبکه‌های مختلف این رسانه علی الخصوص شبکه جهانی قرآن و رایدو قرآن بودیم که امیدواریم در مسابقات بین المللی سال جاری و نیز سایر مسابقات قرآنی در سطح کشور کماکان تداوم داشته تا مردم از نزدیک با تلاش‌های فرزندان خود در عرصه قرآن بیش از پیش آشنا شوند. لذا از این طریق کمال سپاس خود را از کلیه عزیزانی که در انعکاس این رویداد همت گماردند اعلام می‌داریم.

هیأت داوران چهل و چهارمین دوره

سوم دیماه یکهزارو چهارصد

 

منبع:تسنیم


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین