۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۴ : ۱۳
عقیق:حجت الاسلام علیرضا پناهیان شامگاه دوشنبه به مناسبت ماه صفر در ویژه برنامه تکیه که با مشارکت عقیق در کربلای معلا برگزار و از شبکه افق پخش زنده می شود، با تسلیت شهادت امام حسن (ع) گفت: امام حسن (ع) در غربت بی نظیر هستند. اقدام اساسی اولیا خدا برای رفع سوءتفاهم و جهالت مردم تحمل مظلومیتها است.
وی افزود: انبیا الهی در قرآن کریم میفرمایند ما چیزی بر عهده نداریم جز اینکه پیام الهی را ابلاغ و رفع جهالت و سوءتفاهم کنیم. خداوند بارها در قرآن کریم به رسول خود میفرماید شما چیزی بیشتر از این بر عهده ندارید شما تنها باید جهل را برطرف کنید. در مسیر رفع سو تفاهم اولیا الهی جنگیدند و در راه رفع سو تفاهم و رسیدن به حق، اولیا الهی بالاترین مظلومیتها را تحمل کردند.
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه برای رفع سوءتفاهم به انواع و شیوههای مختلف معجزات الهی نازل شده است، عنوان کرد: در دین الهی حتی اگر یک نفر از جهل و سو تفاهم خارج شود ارزش دارد گویا که کل انسانها در روی زمین هدایت شدهاند.
کارشناس مذهبی با بیان اینکه بستر سوءتفاهم فراوان است دشمنان ما سو تفاهم ایجاد میکنند، اظهار کرد: گاهی برخی با ادبیات ضعیف در تبیین دین ایجاد سو تفاهم میکنند. گاهی امتحانات و ابتلائات الهی سبب سوءتفاهم میشود که طبیعی است. گاهی عمق دین و ژرفای معانی، معارف و احکام دینی سبب سوءتفاهم میشود. این همه موارد بستر ایجاد سوءتفاهم هستند. در این بین گروهی هستند که باید فداکاری کنند و با فداکاری خود رفع سو تفاهم کنند.
وی ادامه داد: در آخرالزمان برای رفع سوءتفاهم آنقدر ما به فداکاری و مظلومیت احتیاج نداریم کما اینکه در صدر اسلام اولیا خدا با آن همه مظلومیت برای رفع سو تفاهم اقدام میکردند. در آخرالزمان فضا و امکانات به گونهای است که به سهولت میشود رفع سو تفاهم کرد تنها اشکال ما این است که در تبلیغات ضعیف هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان بیان کرد: امام راحل حدود دهه ۶۰ میفرمودند دشمنان ما بیشترین کاری که بر علیه ما میکنند جنگ، تحریم یا محدودیتهای اقتصادی نیست بلکه کار تبلیغاتی آنها بیشتر بر علیه ما است. چهل سال پس از آن هم رهبر معظم انقلاب اخیراً فرمودند دشمنان ما پیش از هجمه نظامی و اقتصادی کار تبلیغاتی بر علیه ما انجام میدهند. هر دو امام بزرگوار انقلاب اذعان داشتند که ما از نظر تبلیغات ضعیف هستیم. رسانه ملی، حوزههای علمیه و عناصر تبلیغ باید فکری کنند برای اینکه ما در مقام تبلیغات نمیخواهیم دلبری یا اغواگری کنیم فقط باید سو تفاهمها را برطرف کنیم. این رفع سو تفاهم کردن یک ابلاغ درست و رساندن پیام درست را میخواهد که رفع سو تفاهم شود.
کارشناس مذهبی با بیان اینکه جامعه امروز ما بسیار فرهیخته و تشنه درک حقیقت است، ابراز کرد: غفلت هم کمتر هست بیشتر از غفلت و جهالت است که انسانها به آن تن دادند. در خصوص رفع سوءتفاهم اگر جان بدهیم یا شهید بدهیم کم است.
سو تفاهم درباره واکسن کرونا در سفر به ترکیه و عراق پاسخ داده شود
وی با ارائه آماری از سفرها به ترکیه و عراق طی دو سال و ماههای اخیر، اظهار کرد: درباره این سفرها سوءتفاهمهای ایجاد شده است، تعداد مسافران ایرانی به مقصد ترکیه (که من هیچ مخالفتی با این گونه سفرها ندارم) در اوج کرونا از ابتدای ۱۴۰۰ تا ۳۱ تیرماه ۲۳۰ هزار نفر بودند. تعداد مسافران ایرانی به عراق در همین برهه زمان ۳۰ هزار نفر بوده است. من در رسانه ملی سوال میپرسم که چطور برای ۲۳۰ هزار نفری که در ماههای اخیر به ترکیه رفتند حتی یک دوز واکسن هم لازم نیست چه برسد به دو دزد؛ آن وقت کسی بیاید عراق در کربلای پاک و طاهر باید دو دوز واکسن خود را زده باشد، آیا این یک سو تفاهم بزرگ نیست.
پناهیان ادامه داد: ما یک سریال یا فیلم سینمایی به مناسبت اربعین ۲۰ میلیونی در تاریخ اسلام و تاریخ حیات بشریت ارائه نکردیم ۱۰ سال از این موضوع میگذرد آیا ما برای اربعین تبلیغات کردیم. از کارگردانان و هنرمندان عزیز کشورم میپرسم که کدام واقعه بشری همچون اربعین تا این حد هیجان انگیز بوده است که بشود از آن فیلم ساخت. در کنسرتها چند نفر جمع میشوند در کدام کنسرت ۲۰ میلیون نفر با این شرایط سخت فداکارانه شرکت میکنند. من به صدا و سیما عرض میکنم که رسانه ملی ما بلد نیست برای اربعین این حقیقت بزرگ تبلیغ کند.
کارشناس مذهبی ادامه داد: در این دولت کارشناسان کرونا چه تغییری کردند که این تبعیضها درباره سفر به ترکیه و عراق برطرف شود اگر ملت در کنسرتها شرکت کنند کرونا نمیگیرند چرا وانمود میکنید که در اربعین کرونا میگیرند. پژوهشگران تجمع کنسرتها و تجمع میلیونی اربعین را بررسی کنند تا مشخص شود در کدام یک کرونا وجود دارد. چگونه است در اوج کرونا ۲۳۰ هزار نفر برای تفرجگاههای ترکیه میروند اشکالی ندارد آن وقت برای حرم امام رضا (ع) یا مساجد مانع ایجاد و تعطیل میشوند. کنسرتها تعطیل نمیشود.
فیلم اظهارات حجت الاسلام پناهیان در برنامه تکیه
وی ادامه داد: آمار دیگری از وزارت گردشگری دارم که در سال ۱۴۰۰ تا امروز مسافران به ترکیه به ۴۳۲ هزار نفر رسیده است. از آقای دکتر ضرغامی تقاضا میکنم این مسئله را مرور کنند و برای ما آشکار کنند که چرا برای آنها واکسن ضرورت نداشت اما ۳۰ هزار نفری که میخواهند به عراق و کربلای پاک بروند باید واکسن بزنند، این سوال را پاسخ دهید.
ستاد کرونا تبعیض سفر به ترکیه و عراق درباره واکسن را پاسخ دهد
پناهیان با بیان اینکه ما از نظر اجتماعی باید یک مدیریت واحد داشته باشیم، ابراز کرد: اینکه ستاد کرونا ده خطا پشت سر هم داشته باشد از آن طرف رسانه ملی هم سکوت کند؛ قدر مسلم این سوءتفاهم برانگیز میشود. ستاد کرونا این تبعیض در سفر به ترکیه و عراق را در نظر بگیرد و به ما پاسخ دهد که اگر از همین ۳۰ هزار نفر علاقهمند سفر به اربعین بخواهند هر دو دوز واکسن را بزنند ۹۰ درصد آنها محروم میشوند چراکه بسیاری از جوانان که هنوز نوبت آنها نرسیده است موفق به دریافت واکسن نشدند.
در مرز شلمچه زائران اجازه خروج ندارند گریه میکنند آیا آنها شهروند نیستند
کارشناس مذهبی با بیان اینکه در مرز شلمچه زائران به مرز رسیدند و اجازه خروج ندارند گریه میکنند آیا آنها انسان یا شهروند نیستند، گفت: اگر کسی در مرز ترکیه نشسته بود زجه میزد که ای وای کنسرت من در ترکیه از دست میرود در دولت قبل برای او خیلی کارها میکردند، دوگانه بین ترکیه و کربلا نمیخواهیم ایجاد کنیم اما میخواهیم تساوی و عدالت برقرار شود. ما میگوییم در ایام کرونا برخوردی که با کنسرتهای ترکیه میشود با حرم امام رضا (ع) و کربلا هم همان برخورد شود.
وی ادامه داد: رئیس جمهور قبلی میگفت کرونا انگلیسی از عراق به ایران آمد و ایران را آلوده کرد مسیر عراق و کربلایی که در آن چیزی نبود بسته شد اما مسیر رفت و آمد به کشورهای دیگر باز بود. ما لطیفههایی از این دست زیاد شنیدیم که سبب سو تفاهم شده است، هر کس میخواهد سفر اربعین برود باید ۶۵ هزار تومان به هلال احمر و چند هزار تومان به بیمه پرداخت کند در حالی که برای سفر به ترکیه پول هلال احمر و بیمه گرفته نمیشود این موارد سو تفاهم برانگیز است.
پناهیان با تشکر از دولت مردمی آقای رئیسی مبنی بر اینکه در رفع روادید اقدام مناسبی انجام داد، گفت: دولت جدید باید تفاوت خود با دولت قبلی را نشان دهد که ارزش زیارت اربعین برای این دولت تا چه میزان است. در روایت داریم اگر حج تعطیل شود دولت اسلامی باید پول حاجی را فراهم کند که حج بروند. ارزش کربلا نسبت به حج در روایات بسیار بالاتر است. بودجههای فرهنگی کشور برای قدمهای زائران اربعین امام حسین (ع) خرج نشود برای چه کار فرهنگی میخواهد صرف شود. دولت مردمی آقای رئیسی بهتر از هر کسی به اربعین توجه دارد اما مراقب باشد که اربعین با بازیهای بروکراسی را خراب نشود. اگر دولت به فکر سلامتی زائران است برای آنها هزینه کند چراکه نور امام حسین (ع) در اربعین برای کشور سلامتی و معنویت میآورد.
هویت شیعه مهدوی در این اربعین احساس میشود با آن عوامانه برخورد نکنید
کارشناس مذهبی ادامه داد: شما این همه پول برای آموزش دین و قرآن در مدارس و دانشگاهها خرج میکنید. کسی که اربعین در کربلا نفس میکشد احساس هویت میکند. پیادهروی اربعین برای جوانان ما معادل تمام آموزشهای دینی و منبرهای علما در منابر و برنامههای تلویزیونی است. هویت شیعه مهدوی در این اربعین احساس میشود با آن عوامانه برخورد نکنید که اربعین برای کسانی است که میروند ابداً این طور نیست.