کد خبر : ۱۲۲۴۵۷
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی بیان کرد؛

شاخصه‌های تفکری که قبور ائمه بقیع را تخریب کرد

استاد حوزه علمیه تفکر وهابیت را ادامه تفکر خوارج دانست و گفت: ا پیروان این تفکر رحمت الهی را محدود و خشم الهی را گسترده می‌دانند؛ مرتکب گناه کبیره را کافر می‌دانند و مخالف مسائل عقلی هستند؛ به ظاهر آیات قرآن تمسک می جویند و جمع زیادی از اینها می گویند که خدا جسم است و امیرالمؤمنین (ع) با این طرز تفکر به شدت مبارزه کردند.

عقیق: حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین حسینی‌قمی در سخنرانی دوشنبه شب حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به حکمت ۹۷ نهج البلاغه اظهار کرد: این حکمت داستانی دارد که مرتبط با تخریب قبور ائمه بقیع است که تقریبا ۱۰۰ سال پیش این جنایت بزرگ پیش آمده است.

وی با بیان اینکه بخش وسیعی از آثار اسلامی در مدینه و مکه تخریب شده است گفت: فردی در حروریه مشغول تهجد و قرائت قرآن بود ولی امیرالمؤمنین(ع) وقتی صدای او را شنیدند فرمودند انسان اگر خواب باشد و ایمانش قوی باشد بهتر است از این که تهجد و شب زنده داری کند ولی ایمانش ضعیف باشد.

استاد حوزه علمیه گفت: حروراء دهکده ای نزدیک کوفه بود که ۲ هزار نفر در آنجا جمع شدند و اعلام مخالفت با امیرالمؤمنین(ع) کردند و نطفه جنگ نهروان در این منطقه ایجاد شد و تفکری که خوارج نهروان را به وجود آورد همان تفکری است که تا امروز هم ادامه دارد و وهابیان با همین تفکر به تخریب قبور ائمه بقیع پرداختند.

وی افزود: اگر بخواهیم این تفکر را معرفی کنیم باید بگوییم پیروان این تفکر رحمت الهی را محدود و خشم الهی را گسترده می‌دانند؛ مرتکب گناه کبیره را کافر می‌دانند و مخالف مسائل عقلی هستند؛ به ظاهر آیات قرآن تمسک می جویند و جمع زیادی از اینها می گویند که خدا جسم است و امیرالمؤمنین (ع) با این طرز تفکر به شدت مبارزه کردند.

حسینی قمی ادامه داد: یکی از باورهای بسیار خطرناک و غلط این تفکر این بود که می گفتند هر کسی مرتکب گناه کبیره شود کافر است و به همین خاطر امیرالمؤمنین(ع) را به خاطر پذیرفتن حکمیتی که خودشان به ایشان تحمیل کرده بودند مرتکب گناه کبیره می دانستند و می گفتند باید توبه کنید و چون امیرالمؤمنین(ع) توبه نکردند ایشان را کافر دانستند و حکم قتل ایشان را صادر کردند.

وی افزود: مسأله تنها تخریب قبور چهار امام شیعیان نیست بلکه این گروه اصل اسلام را زیر سؤال می برند.

سخنران حرم بانوی کرامت با اشاره به خطبه ۱۲۷ نهج البلاغه ابراز کرد: امیرالمؤمنین(ع) خطاب به خوارج فرمودند اگر اصرار دارید که بگویید من خطا کردم و گناهکار هستم چرا عموم اصحاب پیامبر(ص) را گمراه می دانید و امت را تکفیر می کنید؟ شمشیرتان را روی دوشتان گذاشته اید و به سادگی آدم می کشید.

وی گفت: پیامبر(ص) برای افرادی که گناه کبیره مرتکب می شدند حد الهی را جاری می‌کردند اما آنها را کافر نمی دانستند و از حقوق بیت المال به آنها می دادند؛ پیامبر(ص) زناکار را سنگ‌سار می‌کردند و بعد بر او نماز می گذاردند و در قبرستان مسلمانان دفن می کردند.

حسینی قمی تصریح کرد: از خشونت هایی که خوارج در زمان امیرالمؤمنین(ع) داشتند این بود که عبدالله بن خباب را کشتند و همسرش که باردار بود را هم کشتند و یک خوک هم بالای سر آنها کشتند و قسم خوردند که کشتن این آدم و این خوک برای ما فرقی ندارد.

وی افزود: تفکری که امروز قبور ائمه بقیع را تخریب کرده است ادامه همان تفکری است که در زمان رسول خدا وقتی ایشان غنائم را تقسیم می کردند به پیامبر(ص) توهین کرد و زمانی که یکی از اصحاب پیامبر(ص) از ایشان اجازه خواست تااو را مجازات کند ولی پیامبر(ص) فرمودند رهایش کن زیرا برای او اصحابی است که اگر نماز و روزه آنها را ببینید نماز و روزه خود را ناچیز می‌شمارید.

استاد حوزه علمیه گفت: پیامبر ادامه دادند که این افراد همانطور که تیر از کمان خارج می شود از دین خارج می شوند و دین را به طرز فکر خودشان تفسیر می کنند؛ آنها قرآن می خوانند ولی از هنجره شان عبور نمی کند و فقط لقلقه زبان است.

وی با بیان اینکه این تفکر آبروی اسلام را در دنیا برده است و امروز در تمام جهان الله اکبر را مصادف با قتل، ترور و آدم کشی می دانند، گفت: علامه امینی در جلد هفتم الغدیر مفصل به این مسأله پرداخته اند که همه مسلمانان عالم در طول تاریخ اسلام به قبور بزرگانشان احترام می گذاشتند ولی متأسفانه امروز حکومت آل سعود مهد تربیت و پرورش تکفیری و داعشی شده است.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین