۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۰ : ۱۴
عقیق: ویزای عراق برای سفرهای زمینی به این کشور، حدود هفت ماه پس از لغو ویزای هوایی برداشته شد و به این ترتیب، از روز گذشته، عراق مرزها را برای تردد زائران در قالب کاروانهای حج و زیارت باز کرد.
سفر زمینی به عتبات فقط در قالب کاروان زیر نظر سازمان حج و زیارت انجام میشود
یکی از موضوعاتی که بین ایران و عراق برای بازگشایی مرزهای زمینی مطرح شد، تشرف کاروانی به عتبات آن هم همراه با کاروانهای زیر نظر سازمان حج و زیارت است. بر همین اساس، افراد فقط در قالب کاروانهای زیارتی امکان تردد از مرزهای زمینی را دارند و عبور از مرزهای زمینی بدون ویزا برای سفرهای انفرادی به عتبات امکانپذیر نیست.
به همین دلیل هم مسؤولان وزارت کشور از زائران و مشتاقان زیارت عتبات میخواهند که به صورت انفرادی و گروهی برای سفر به عتبات به مرزها مراجعه نکنند؛ چرا که امکان عبور از مرزهای زمینی به این صورت وجود ندارد. با این اقدام، برخی از کاروانهای غیرمجاز عتبات در تکاپو هستند تا بتوانند همچون قبل از شیوع کرونا با دور زدن کاروانهای رسمی، زائران را جذب و از مرزهای زمینی به عتبات ببرند.
فعلا فقط مرز شلمچه و مهران برای تردد کاروانهای عتبات بدون ویزا باز است
با وجود اینکه پیشبینی میشد مرزهای چهارگانه مهران، شلمچه، چذابه و خسروی برای سفرهای زیارتی بازگشایی شود، اما به گفته یکی از مسؤولان وزارت کشور در حال حاضر فقط ۲ مرز شلمچه و مهران برای تردد کاروانهای زمینی عتبات باز است و افراد میتوانند با در دست داشتن گذرنامه معتبر، بدون اخذ ویزای عراق، با کاروانهای زیارتی به عتبات مشرف شوند.
آقا سلام! میشه اجازه بدی بازم بیام؟
به گفته سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت با تفاهم صورت گرفته با عراق، روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از طریق زمینی میتوانند عازم عراق شوند و قرار است به مرور زمان، این تعداد به اعزام روزانه ۱۵ هزار نفر افزایش یابد.
ثبتنام سفر زمینی عتبات از امروز آغاز شد
با توجه به اینکه سفر زمینی به عتبات از سوی سازمان حج و زیارت برنامهریزی و اجرایی میشود، ثبتنام سفر به عتبات از امروز آغاز شد.
بر همین اساس، حجتالاسلام صحبتالله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت با اشاره به بازگشایی مرزهای زمینی برای برقراری سفرهای عتبات میگوید: ثبتنام کاروانهای زیارتی عتبات به صورت زمینی از امروز آغاز میشود و علاقهمندان سفر زمینی عتبات میتوانند به دفاتر زیارتی مجاز مراجعه کنند.
پیشبینی ۲ بسته زیارتی برای سفر زمینی عتبات/ هزینه سفر زمینی به کربلا چقدر است؟
سازمان حج و زیارت پس از برقراری سفرهای هوایی عتبات با لغو یوزای عراق، گفته بود که در صورت بازگشایی مرزها، سفرهای ارزان قیمت عتبات را اجرایی میکنیم که در این رابطه معاون عتبات سازمان حج و زیارت میافزاید: سفر زمینی به عتبات در این مرحله در ۲ بسته زیارتی ۶ و هفت شب پیشبینی شده که هزینه آن نیز چهار میلیون و ۴۰۰ تا پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بسته به استان اعزامی متفاوت است.
بینالحرمین؛ روز گذشته
این امر در حالی است که هزینه سفر هوایی عتبات از حدود ۹ میلیون تومان آغاز میشود و با برقراری سفرهای زمینی عتبات، سفرهای ارزان زیارتی محقق خواهد شد. البته مسؤولان سازمان حج و زیارت در تلاشند هزینه این سفر معنوی را باز هم کاهش دهند و با اجاره هتلها با درجههای متنوع، امکان تشرف به عتبات با هزینه کمتری را برای همه مشتاقان زیارت کربلا فراهم کنند.
آغاز اعزام زائران سفر زمینی عتبات پس از تکمیل ظرفیت کاروانها
همچنین حجتالاسلام رحمانی با بیان اینکه نخستین اعزام زائران به عتبات از طریق مرزهای زمینی از ۳۱ خردادماه آغاز میشود، میگوید: ما آمادگی اعزام زائران از امروز را هم داریم. اما به دلیل لزوم تکمیل شدن ظرفیت کاروانها، پیشبینی میکنیم نخستین اعزام از ۳۱ خردادماه انجام شود.
۷۵ درصد زائران سفر زمینی عتبات از مرز مهران وارد عراق میشوند
علاوه بر این، همانطور که کابینه دولت عراق اعلام کرده بودند، در مرحله نخست روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ زائر ایرانی از مرزهای زمینی بدون اخذ ویزا میتواند در قالب کاروان به عتبات مشرف شود که با برنامهریزی انجام شده مسؤولان وزارت کشور و سازمان حج و زیارت، مرز مهران ۷۵ درصد سهمیه و مرز شلمچه ۲۵ درصد سهمیه تردد زائران سفر زمینی به عتبات را به خود اختصاص داده است؛ به طوری که روزانه از ۲ هزار و ۵۰۰ زائر ایرانی که از مرزهای زمینی عازم عراق میشوند، بیش از ۱۸۰۰ نفر از مرز مهران و حدود ۶۵۰ نفر از مرز شلمچه به عتبات مشرف خواهند شد.
به گزارش فارس، سفر زمینی به عتبات از اسفند سال ۹۸ با شیوع کرونا متوقف شد و با وجود تلاشهای ایران و حتی وعدههای طرف عراقی برای بازگشایی مرزها و برقراری سفرهای زیارتی به عتبات از طریق مرز زمینی، این امر محقق نشد و هیچ زائر و کاروانی از مرزهای زمینی به عراق اعزام نشد. همچنین در ایام کرونا عراق ویزای زیارتی برای هیچ کشوری صادر نکرد و به این ترتیب افراد فقط در صورت داشتن موافقتنامه با ویزا امکان عبور از مرز زمینی را داشتند.
منبع:فارس
انفرادی بری هزینش خیلی پایین تره
خیلی ها هستند هم ۴ آلی ۵ میلیون را ندارن
یکیش من