۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۲۳ : ۰۴
عقیق: حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی ظهر روز وفات حضرت زینب(س) در جمع عزاداران حرم مطهر بانوی کرامت، با بیان اینکه درست است حضرت زینب (س) از دنیا رفتند؛ ولی بدون تردید سختیهای کربلا کوفه شام و صعوبتهایی که در راه کشیدند و موجب مرگ آن بانوی بزرگوار شد که دو سال بعد از حادثه کربلا در سال ۶۳ از دنیا رفتند.
وی با بیان اینکه حضرت زینب (س) با همه شهدای کربلا شریک هستند و مرگ ایشان شهادتگونه است، گفت: زینب کبری (س) بعد از کربلا زیاد زنده نماندند و بر اثر سختیها و مشکلات فراوانی که دیدند خیلی زود از دنیا رفتند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه ما اغلب حضرت زینب را در مصیبتها میشناسیم، گفت: حضرت زینب (س) ویژگیهای زیادی داشتند و ویژگی اول ایشان که از پدر و مادرشان به ارث بردهاند اخلاص و خدامحوری است؛ اگر کسی در زندگی به خدا تکیه کند مصیبتها و مشکلات او را از پا در نمیآورد.
وی با بیان اینکه دعا و یاد خدا در زندگی آرامش میآورد، افزود: ذکر «حسبنا الله و نعم الوکیل» ترس را از بین میبرد و آرامش میآورد و خدا در قران میفرماید در زندگی اگر دچار آسیب شدند بگویید «اُفَوِّضُ امری الی الله إنّ الله بصیر بالعباد».
رفیعی ویژگی دوم دختر امیرالمؤمنین (ع) را عقلانیت دانست و گفت: ما در زندگی خود گاهی احساسی عمل میکنیم و این به ما ضربه میزند، عقلانیت زن و مرد ندارد و ما در قرآن داستان حضرت آسیه، داستان ملکه صبا و داستان دختر شعیب را میخوانیم که هر کدام با عقلانیت عمل کردند.
وی ابراز داشت: حضرت زینب (س) در ماجرای کربلا احساسی نشدند و آنجایی که لازم بود مصیبت و گریه را کنار گذاشتند و خطبه خواندند و حتی به امام سجاد (ع) آرامش دادند و در شام عاشورا مدیریت بحران کردند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه سومین ویژگی حضرت زینب (س) را شجاعت دانست و افزود: بخشی از شجاعت خدادادی است و پیامبر (ص) فرمودند اگر همه مردم فرزندان ابوطالب بودند شجاع بودند و زنانی مانند ام هانی خواهر حضرت علی (ع)، صفیه عمه پیامبر (ص) و نصیبه که در جنگ احد برای پرستاری آمده بود بسیار شجاع بودند و شجاعتشان در تاریخ ثبت شده است؛ بنابراین شجاعت زن و مرد ندارد و زنانی داریم مانند سوده حمدانی که در صفین از امیرالمؤمنین (ع) دفاع کرد.
وی چهارمین ویژگی حضرت زینب (س) را صبر عنوان کرد و ابراز داشت: حضرت زینب (س) صبر را از پا درآورد و در هیچ روضهای از عاشورا نیست که حضرت زینب (س) در آن نباشند، ولی در عین حال صبور بودند و در پاسخ یزید با صلابت فرمودند من جز زیبایی در ماجرای عاشورا چیزی ندیدم، بنابراین نباید کسی حضرت زینب (س) را درمانده و ضعیف معرفی کند.
رفیعی با بیان اینکه ویژگی پنجم حضرت زینب (س) رضا و تسلیم بودن در برابر خداوند است، گفت: تسلیم خدا بودن در روزهای سخت مهم است و ما با این همه سختی هیچ جایی نمیبینیم که حضرت زینب (س) گله کرده باشد.
وی با بیان اینکه ولایتمداری، تبعیت از امام، امیدآفرینی و آرامش دادن را ویژگیهای مهم حضرت زینب کبری (س) دانست و افزود: یکی از ویژگیهای مهم حضرت زینب (س) فصاحت و بلاغت ایشان است و بهقدری در مسجد کوفه با فصاحت و بلاغت سخن گفتند که مردم کوفه تعجب کردند که گویا علی (ع) زنده شده است و کاری کرد که مردم در کوفه لعنت به یزید گفتن و این جزو افتخارات شیعه است.