عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۲۳۶۳۹
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۰
در مراسم رونمایی از تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب مهاجر سرزمین آفتاب عنوان شد:
مراسم رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و فعالان عرصه هنر و ادبیات دفاع مقدس برگزار شد.

عقیق: مراسم رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب»، نوشته حمید حسام، صبح امروز 9 شهریورماه در قالب سیزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین علی شیرازی علی شیرازی جانشین سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع، علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت، علیرضا قزوه مدیر دفتر موسیقی و شعر صدا و سیما، خانواده معظم شهدا، جمعی از اهالی فرهنگ و فعالان عرصه ادبیات دفاع مقدس از جمله گلعلی بابایی، مجتبی رحماندوست و نمایندگان برخی از کشورها از جمله ژاپن، استرالیا، ازبکستان و ... در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد. 

ایمان عطارزاده معاون هماهنگی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب، در ابتدای این مراسم ضمن گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای سلامت گفت: امروز در سیزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» که به قلم حمید حسام و مسعود امیرخانی نوشته شده است، منتشر می‌شود. این شصتمین تقریظی است که به صورت رسمی توسط دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب‌های با موضوع دفاع مقدس منتشر می‌شود؛ البته تعداد تقاریظ و یادداشت‌های ایشان بر کتاب‌های مختلف بیش از این است، اما آنچه از سال 91 تاکنون به صورت رسمی و در قالب برنامه‌های پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت منتشر شده است، به این تعداد می‌رسد.

کتاب , انتشارات سوره مهر , ادبیات دفاع مقدس ,

وی در ادامه به تأثیر انتشار تقریظ رهبر معظم انقلاب بر ترویج مطالعه در حوزه ادبیات دفاع مقدس اشاره و اضافه کرد: به یاری خدا و به برکت نگاه و تقریظ رهبر انقلاب، جریان‌سازی خوبی در حوزه ترویج کتاب دفاع مقدس شکل گرفته است و در ادامه آن، برگزاری پویش‌های مطالعاتی متعدد، ساخت سریال، تولید فیلم سینمایی، تولید سرود، تألیف نمایشنامه و تهیه کتاب‌های صوتی با موضوع این آثار در جامعه با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شده است و همچنان ادامه دارد. از سوی دیگر، آمار تیراژ کتاب‌های تقریظی و مراجعه مخاطبان به کتابخانه‌های عمومی برای تهیه این دست از آثار، نشانه اقبال مخاطبان به خاطرات مرتبط با دفاع مقدس است که طی سال‌های اخیر در جامعه شکل گرفته است. جا دارد در اینجا از کسانی که در شکل‌گیری این حرکت ارزشمند نقش‌آفرینی کردند، از جمله علیرضا کمری، مرتضی سرهنگی و هدایت‌الله بهبودی و دیگر نویسندگان و هنرمندان تجلیل و قدردانی کرد.

معاون هماهنگی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در خصوص صد برابر شدن فعالیت‌ها در حوزه ادبیات دفاع مقدس گفت: به برکت تقریظ‌های رهبر معظم انقلاب طی سال‌های اخیر گمنامانی که برای ما گمنام بودند و برای آسمان‌ها شاخص، به ما معرفی شدند. این افراد به برکت این تقریظ‌ها بیش از پیش به جامعه معرفی شدند. نویسندگان قابل و توانمندی در عرصه ادبیات پایداری نقش‌آفرینی می‌کنند، باید از همه کسانی که در شکل‌گیری این رویداد مهم فرهنگی تلاش کردند، صمیمیانه قدردانی کرد. 

وی ادامه داد: امروز متأسفانه حضور خانم بابایی را در جمع‌مان نداریم، اما روح ایشان و فرزند شهیدشان حاضر و ناظر است و امیدواریم قدردان آنها باشیم. در آستانه اربعین حسینی و با در نظر داشتن نقش بی‌بدیل حضرت زینب(س) در جهاد تبیین عاشورا، به همه مادران شهید عرض ارادت می‌کنیم. 

10 وظیفه زن مسلمان از نگاه رهبر معظم انقلاب

علیرضا مختارپور، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، نیز در ادامه این مراسم در مقاله‌ای با عنوان «حق کرامت الهی زن» به بیان ویژگی‌ها و نقش ماندگار و مؤثر زن در جامعه و تاریخ از منظر رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: از نظر «معرفتی و معنوی» نه تنها هیچ تفاوتی میان زن و مرد در کسب علوم بشری و معارف الهی وجود ندارد بلکه در بسیاری از زمینه‌های معنوی پیشگامی از آنِ بانوان است. اسلام به کرامت ذاتی زنان قائل است. از نظر «سیاسی ـ اجتماعی» نیز زنان همچون مردان در تمامی حوزه‌های سیاسی اجتماعی مسئولیت دارند و حق بیعت زنان به رسمیت شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: از نظر «اقتصادی» نیز حق مالکیت و استقلال زنان در اسلام حقی رسمی و تثبیت‌شده است. از نظر «نقش خانوادگی» علاوه بر حق انتخاب همسر، زن در ادارۀ خانواده و تربیت فرزند نقش اصلی و محوری دارد و ضمن برخورداری از حقوق ویژه، شریک و همراه همسر در زندگی محسوب می‌شود نه تابع او.

کتاب , انتشارات سوره مهر , ادبیات دفاع مقدس ,

به گفته مختارپور؛ با توجه به گفتۀ مشهور تعرف الاشیاء باضدادها، درخشش و علو دیدگاه اسلام دربارۀ زن، زمانی روشن‌تر می‌شود که دیدگاه غرب که علیرغم تبلیغات ظاهری فراوان نشان‌دهندۀ انحطاط فکری و اخلاقی و حقوقی دیدگاه مادی دربارۀ زنان می‌باشد نیز طرح شود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدگاه غرب دربارۀ زن و حقوق و شأن او را در 10 عنوان می‌توان شرح داد:

1. موجود درجه دوم دانستن زن
2. هویت تبعی زن در خانواده
3. استفاده از زن برای امور مادی
4. استفاده از زن برای تبلیغ سبک غربی در مد و آرایش و مصرف
5. آزادی جنسی را به‌عنوان رکن تمدن دانستن و ظلم به زنان از این طریق
6. نگاه ابزاری به زن
7. خشونت نسبت به زنان از نظر جسمی و روحی
8. تجارت و قاچاق زنان
9. تحقیر زنان
10. عدم توانایی شعارهای غربی در آزادی احترام به حقوق زن 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه به وظایف زن مسلمان از منظر رهبر معظم انقلاب پرداخت و افزود: رهبر معظّم انقلاب اسلامی با توجه به 10 محور فوق، 10 وظیفه را برای زنان مسلمان انقلابی برشمرده‌اند و فعال‌شدن بانوان در این موضوعات را انتظار دارند:

1. مسئولیت مهم و درجۀ اول بانوان در شناسایی شأن اسلامی زن و دفاع از آن
2. عدم تسلیم در برابر اغوای فرهنگ غرب در موضوع نگاه ابزاری به زن
3. انتقال و تفهیم پیام عملی زنان ایران به جامعۀ بانوان دنیا درخصوص عدم تلازم تحصیل با رعایت موازین اخلاقی
4. زدودن باورهای فرهنگ غلط غربی در موضوع حجاب و مد و مصرف‌گرایی
5. اتخاذ موضع فعال نسبت به موضوع زن، حقوق بشر و آزادی و عدم انفعال
6. لزوم به چالش کشیدن غرب دربارۀ حقوق زن و حفظ کرامت او
7. ایستادگی مجدّانه در برابر منطق هوچیگرانۀ غرب در تحقیر زن
8. روحیۀ تهاجمی در مقابله با زورگویان بین‌المللی در موضوعات مختلف از جمله حجاب
9. طلبکاری از غرب در موضوع زن
10. درک کامل و دقیق دیدگاه اسلام در موضوع زن و تصحیح و تصحیح نظرات باطل فرهنگ غربی در این خصوص

مختارپور به نامه خانم کونیکو یامامورا(سبا بابایی) به رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و یادآور شد: خانم کونیکو یامامورا در مرداد سال 1391 نامه‌ای با دستخط خود خطاب به رهبر انقلاب اسلامی نگاشته و در آن خود را قطره‌ای در دریای خروشان نهضت اسلامی می‌خواند و پس از ذکر تلاش خود در جهاد فرهنگی و تقدیم فرزند شهیدش محمد به قافلۀ شهدای دفاع مقدس و افتخار حضور خود در اردوهای دانشجویی، کاروان جانبازان شیمیایی و راهیان نور و مجمع جهانی اهل بیت، هدف تمام تلاش‌های خود را اثبات خادمی برای نهضت امام خمینی (ره) برمی‌شمارد و سپس به بیان دیدگاه‌ها و طرح‌ها و امیدهای خود برای جاری‌ساختن امواج بیداری عقول در جهان و تا شرقی‌ترین کرانۀ دنیا می‌پردازد.

وی افزود: با خواندن این نامه، هر خواننده‌ای به این باور می‌رسد که این متن نوشتۀ یکی از شخصیت‌های فرهنگی باسابقه در حوزۀ بیداری اسلامی است که دغدغه‌ای جز صدور انقلاب اسلامی و گسترش فرهنگ ناب شیعی ندارد و تنها راه بیداری اسلامی را جهادی فرهنگی می‌داند. مروری بر زندگی پر فراز و نشیب مرحومه کونیکو یامامورا در طول حیات بیش از هشت دهه و حضور در صحنه‌ها و عرصه‌های متعدد معرفتی و مجاهدتی و انسان‌دوستانه و حق‌طلبانه و دغدغۀ ترویج فرهنگ نورانی مکتب اسلام و تعالیم قرآن کریم و ازجمله افتخار شهادت فرزند دلبندش در جبهه‌های حق در برابر باطل، این مادر شهید را به مقامی می‌رساند که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، نشان‌دادن ابعاد زندگی مجاهدانۀ این مهربانو و خانوادۀ جلیل‌القدر او را آبروبخشی به خانواده اسلام می‌دانند.

دو ساحت مهم در زندگی «مهاجر سرزمین آفتاب»

حمید حسام، نویسنده کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» نیز در بخش دیگری از این مراسم خانم یامامورا را «بزرگ‌بانو» توصیف کرد و گفت: او مصداق اتم و اکمل هجرت، جهاد، ایمان و دادن مال و جان در راه خدا بود. سلام می‌فرستم بر پیغامبرِ پنهان و هنرمند مؤمن، اسدالله بابایی(همسر خانم بابایی) که توانست از «کونیکو یامامورا»، «سبا بابایی» بسازد.

وی با بیان اینکه هجرت خانم بابایی در کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» بیش از دیگر وجوه او بررسی شده است، ادامه داد: باید کتاب‌ها درباره او نوشته شود. او 80 سال زندگی کرد که 60 سال آن در ایران طی شد. کتاب زندگی او روایت شگفتی‌هاست، شگفتی‌هایی که ناشی از هجرت است. هجرتی که دو ساحت دارد: نخست جغرافیایی یعنی از ژاپن به ایران، و دیگری ساحت اعتقادی یعنی حرکت از آیین بودا به اسلام و شیعه.

نویسنده کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» به سختی‌های نگارش این اثر اشاره و اضافه کرد: شاید سختی کار من و آقای امیرخانی ساحت دوم بود، یعنی پرداختن به بخش سیر انفسی خانم بابایی. سیر آفاقی با مصاحبه تکمیل می‌شود، در این بخش حوادث شگفت‌انگیز زندگی خانم بابایی از دوران کودکی در هیوگو آن هم در آخرین روزهای جنگ جهانی دوم آغاز می‌شود تا به ایران می‌رسد. این بخش در واقع مروری است بر تاریخ انقلاب اسلامی که به ریشه‌های آن از شروع نهضت امام(ره) در سال 42 می‌پردازد. خانم بابایی در موقعیت‌های مختلف پیش‌قراول بود. به عنوان نمونه می‌توان به حضور ایشان در ماجرای 17 شهریور اشاره کرد که او شجاعانه به همراه دخترش نامشان را در کف دستشان می‌نویسند تا اگر شهید شدند، از این طریق شناسایی شوند. مجموعه این‌ها سیر آفاقی است که با «مصاحبه» تکمیل و تدوین می‌شود. اما پرداختن به سیر انفسی، یعنی آنچه در درون خانم بابایی رخ داده و از «کونیکو»، «سبا» ساخته، کاری است که با «مصاحبت» تکمیل می‌شود. 

کتاب , انتشارات سوره مهر , ادبیات دفاع مقدس ,

این نویسنده دفاع مقدس با بیان اینکه ما مادرِ بزرگی را از دست دادیم، گفت: خانم بابایی سفیر تمام عیار فرهنگی و رسانه‌ای بلیغ برای انقلاب اسلامی بود. نگارش کتابی که باید 80 سال زندگی را در 200 صفحه روایت کند، سختی زیادی داشت. زندگی او پر بود از خرده‌روایت‌هایی که اگر از آنها غفلت می‌شد، روایت ناقص می‌ماند و اگر بیشتر پرداخته می‌شد، ملال‌آور بود. از تمام کسانی که در شکل‌گیری این کتاب نقش داشتند از جمله موزه صلح و خانواده بابایی تشکر می‌کنم.

کاظم آبه، از فارغ‌التحصیلان جامعه المصطفی، در ادامه این برنامه به تأثیر شخصیت خانم بابایی در تشرف او به اسلام اشاره کرد و گفت: من بعد از تشرف به دین اسلام نام زیبای کاظم را برای خود انتخاب کردم. در ژاپن و ایران یک مادر معنوی پیدا کردم که مرشد من بود. او خانم یامامورا بود. او هر لحظه در راه خدا تلاش می‌کرد. هر لحظه نیز خداوند راه‌های متعددی را به او نشان می‌داد. خدا او را در میان محسنین قرار داده بود. خانم یامامورا به فکر، قلب و خانواده ما احسان می‌کرد، خدا نیز او را عزیز کرد. 

پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما، دیگر سخنران این مراسم بود. او با بیان اینکه کتاب تأثیر برجسته‌ای در دیگر عرصه‌های بشر دارد و پل میان فرهنگ‌هاست، گفت: هویت‌محوری را در سازمان شروع کردیم که عناصر مهم هویتی در ایران، جهاد و مقاومت و قله‌های آن است. در مناسبت‌ها ذکر و یاد این قله‌ها ضروری است. جهاد و مقاومت و فعالان عرصه هنر این حوزه، سربازان اصلی جنگ نرم هستند. حسام که هم‌نفس شهدایی چون شهید چیت‌سازیان بودند، در زمره و سلک شهدا هستند. خدا به او توفیق داد که این مجاهدت‌ها را به قلم بکشد. 

وی با بیان اینکه خانم یامامورا برای ما یک اسوه است، گفت: او از جمله کسانی است که مورد انعام خداوند قرار گرفته است. الگوی ما امثال این خانم است. اگر به این قله‌های پرافتخار که مورد عنایت خداوند قرار گرفته، توجه نکنیم در وادی ضلالت سلبریتیزم قرار خواهیم گرفت. در زندگی او  تمام عناصر یک داستان دراماتیک وجود داشت. 

رئیس سازمان صدا و سیما یادآور شد: متأسفانه خانم بابایی به عنوان یک اسوه بزرگ معرفی نشده است و بسیاری از مردم باید بعد از فوت ایشان، او را بشناسیم. این نشان‌دهنده اختلال در مدیریت فرهنگی جامعه ماست. امیدوارم این توفیق را داشته باشیم که امثال او را بشناسیم و کشف کنیم. 

در ادامه این مراسم نیز از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین قمی، علیرضا مختارپور و عطارزاده رونمایی شد.  متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

ـ سرگذشت پرماجرا و پرجاذبه‌ی این بانوی دلاور، که با قلم رسا و شیوای حمید حسام نگارش یافته است، جدّاً خواندنی و آموختنی است. من این بانوی گرامی و همسر بزرگوار او را سالها پیش در خانه‌شان زیارت کردم. خاطره‌ی آن دیدار در ذهن من ماندگار است. آن روز جلالت قدر این زن و شوهر با ایمان و با صداقت و با گذشت را مثل امروز که این کتاب را خوانده‌ام، نمی‌شناختم؛ تنها گوهر درخشانِ شهید عزیزشان بود که مرا مجذوب می‌کرد. رحمت و برکت الهی شامل حال رفتگان و ماندگان این خانواده باد

اردیبهشت 1401
ـ ساخت فیلم بر اساس زندگی خانم بابائی حرکت مهم و مؤثری در جهت معرفی و آبروبخشیدنِ به خانواده‌ی اسلامی و مرد مسلمان است، و نباید از آن غفلت شود.

 

منبع:تسنیم


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین