۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۰ : ۱۱
عقیق: پنجمین همایش تخصصی نوحه موسوم به جامه دران از ساعت ١٧ روز سه شنبه ١۶ آذر ١۴٠٠ فعالیت خود را آغاز کرد.
حاج جواد حیدری مدیر عامل مجمع شاعران اهل بیت علیهم السلام در ابتدای این مراسم ضمن خوشامدگویی به شاعران و نوحه سرایان، از عدم برگزاری سوگواره در سال گذشته به علت شیوع ویروس کرونا ابراز ناراحتی کرد و در ادامه به نقل خاطره ای از حاج منصور ارضی پرداخت که در جمع های اینچنینی با نیت زیارت یکدیگر حضور پیدا کنید.
هادی جانفدا دبیر مجمع شاعران اهل بیت علیهم السلام نیز از حضور نوحه سرایان محترم قدردانی کرد و به شرح برنامه های همایش پرداخت. وی درباره نحوه دعوت مدعوین توضیحاتی را ارائه کرد و گفت : بر اساس محدودیت های موجود توان دعوت از ۶٠ نفر از عزیزان وجود داشت و اولویت نیز با عزیزانی بود که به سوگواره جامه دران اثر ارسال کرده بودند.
در ادامه مراسم حسین فرامرزی که اجرای جلسه را به عهده داشت به نوبت از مسئولین انجمن ها دعوت کرد که به بیان تجربیات خویش بپردازند.
حمید رمی مسئول انجمن خوشدل (قم) در باره این انجمن گفت : انجمن خوشدل با اعلام فراخوانی کار خود را آغاز کرد. در این فراخوان که انتظار چنین استقبالی را از آن نمی رفت حدود ٣٣٠ نفر ثبت نام کرده و از این تعداد ١٢٠ نفر انتخاب شدند. در نهایت پس از برگزاری ١۵ جلسه ٢٠ نفر به عنوان اعضای اصلی انتخاب شدند.
رمی افزود : از دغدغه های این انجمن پرداختن به زوایایی از مرثیه های اهل بیت علیهم السلام است که کمتر به آن توجه شده است. ویژگی بارز انجمن خوشدل طرح مطالعاتی و پژوهش های مختلف است که پس از ان به تولید اثر اقدام می شود.
میهمان بعدی مراسم امیر حسین خوشرو بود که به معرفی انجمن جواز نوکری(قم) پرداخت.
وی گفت : این انجمن از سال ٩٠ شروع به کار کرده و ابتدا در گروه شبکه های اجتماعی همفکری و تبادل نظر می کردند. انجمن جواز نوکری تا کنون ٩ مجموعه نوحه را با همین عنوان چاپ و منتشر کرده و با برگزاری همایشی در اختیار مادحین قرار داده است. از ویژگی های قابل توجه این انجمن فعالیت حدود ٣٠ نفر از بانوان شاعر است که در سرایش شعر به ساخت نوحه کمک می کنند.
سعید تبریزیان مسئول انجمن گوشه عشاق(اصفهان) دیگر میهمان این مراسم بود . شعار این انجمن تولید اثر کم اما با کیفیت است. تبریزیان از دغدغه ی انجمن مبنی بر نقد دقیق اشعار گفت و افزود: گاهی پیش آمده که خلق یک اثر چیزی بالغ بر ۵ ماه زمان برده است. از ویژگی های این انجمن استفاده از ظرفیت شاعران کلاسیک، نقد دقیق شعر و ملودی و همچنین تولید اثر با نگاهی به نیاز های روز جامعه است.
سپس نوبت به شهر میزبان یعنی مشهد رسید. در این بخش یاسر رحمانی به معرفی انجمن تکیه نوکری پرداخت و گفت : این انجمن از سال ٩۴ شروع به کار کرده است. در انجمن تکیه نوکری کلمه کلمه متن نوحه مورد نقد و بررسی قرار می گیرد. دغدغه این انجمن تغذیه محتوایی مداحان با استعدادی است که دسترسی محدودی دارند. تولیدات این انجمن در شبکه های اجتماعی منتشر می شود و قبل از آن به هیچکدام از مادحین ارائه نخواهد شد.
انجمن بعدی انجمن خون خدا از استان البرز بود که مسئولیت آن به عهده مهدی توزنده جانی است.
وی با اشاره به ساحت مقدس و والای اهل بیت علیهم السلام گفت : در انجمن خون خدا از ملودی فضاهای غیر مقدس استفاده نمی شود و تمام اعضاء ملودی جدیدی را بر اساس دانش موسیقی خلق می کنند. این انجمن در ابتدا آثار را در قالب مجموعه ای منتشر می کرد اما با توجه به محدودیت های مالی چندسالی است در شبکه های اجتماعی فعالیت می کند.
در بخش بعدی مراسم یوسف رحیمی از شهر مقدس قم به معرفی انجمن ادبی مشعر پرداخت.
رحیمی گفت : تمرکز انجمن مشعر روی شناسایی نیازهای جامعه است که براساس آن از کارشناسان و پژوهشگران محتوای مناسبی را درخواست می کنند. به عنوان مثال در رابطه با موضوع خانواده مؤلفه هایی را از زندگی نورانی حضرت صدیقه طاهره به عنوان الگو انتخاب کرده و با زبان نوحه انتقال می دهند.
آخرین انجمن ادبی معرفی شده در این مراسم از تهران بود که حسین فرامرزی به نمایندگی از انجمن بی پلاک توضیحاتی را در این زمینه ارائه کرد. وی گفت: هدف این انجمن ارائه محتوا به مادحین شهرستانی بود البته مادحین تهرانی نیز آثار انجمن را مورد استفاده قرار می دهند. از ویژگی های این انجمن تمرکز بر روی مطالبات مقام معظم رهبری در باب نوحه سرایی است.
در انتهای جلسه حجت الاسلام محسن حنیفی به عنوان دبیر دفتر مطالعه و سرود مجمع شاعران اهل بیت علیهم السلام به جمع بندی نکات مطرح شده پرداخت و این نوید را به انجمن ها داد که دفتر مطالعه و سرود مجمع شاعران اهل بیت علیهم السلام آمادگی حمایت از انجمن ها را دارد.
در ادامه تصاویری از این مراسم را ببینید: