۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۷ : ۱۴
1 - تصویر زیر قدیمیترین قرآن است که بین سالهای 649 و 675 میلادی کتابت شده و در نوامبر گذشته در کتابخانه دانشگاه «توبینگن» آلمان کشف شده و کارشناسان در مورد صحت تاریخ کتابت آن تا 95 درصد یقیین دارند.
2 - این قرآن بین 200 تا 300 سال پس از هجرت پیامبر(ص) و در 536 صفحه کتابت شده و محل کشف آن منطقه «چونگ چینگ» در جنوب غربی چین است.
3 - کتابت این قرآن به 200 تا 600 سال پس از هجرت پیامبر گرامی اسلام(ص) برمیگردد و در جنوب غرب چین کشف شده است. این نسخه هماکنون در مسجد «تسیه جیه» نگهداری میشود.
4 - این نسخه از قرآن نیز 1200 سال قدمت دارد و در سال 2013 توسط امام مسجد بودروم در ترکیه کشف شده است. هماکنون این قرآن در کتابخانه ملی ازمیر نگهداری میشود.
5 - این قرآن نیز که به «قرآن عثمان» موسوم است، در طول خلافت عثمان کتابت شده و هماکنون در موزه «تلیاشایاخ» ترکیه نگهداری میشود. این نسخه فاقد اعراب و نقطهگذاری است؛ 80 کیلوگرم وزن دارد و در 1087 صفحه نگاشته شده است.
6 - به گفته برخی تاریخنگاران این قرآن در قرن هشتم در مکه یا مدینه نوشته شده و به «قرآن مائل» معروف است. این نسخه که از قرن نوزدهم در موزه بریتانیا در لندن نگهداری میشود؛ فاقد اعراب است و بهدلیل شکنندگی تحت مراقبت شدید قرار دارد.
7 - این نسخه بین سالهای 650 تا 675 روی قطعهای از پوست گوسفند نوشته شده است. نسخه مذکور در مسجد عمرو در فسطاط، حومه قاهره کشف شده است و برخی قسمتهای آن در کتابخانه ملی فرانسه نگهداری میشوند.
8 - کتابت این قرآن به حدود سال 200 پس از هجرت برمیگردد. این مصحف توسط یک جوان یمنی در سال 2012 در غاری در شهر «الدالی» در یمن پیدا کشف است.
9 - این نسخه از قرآن کریم نیز در سال 1972 به دست کارگران در مسجد بزرگ شهر صفا در یمن کشف شد. تاریخ نگارش آن به دو دهه اول قرن هشتم برمیگردد. این قرآن موضوع مطالعات عمیق با حضور دانشمندان کشورهای مختلف است.
منبع:ایکنا