کد خبر : ۹۹۸۸
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰

درخت خرماي اين باغ با دست‌هاي پيامبر كاشته شده است +عكس

نماينده بعثه در مدينه مي‌گويد: باغ سلمان داراي نخل هايي با خرماي «اجوه» است. گرانترين خرماي جهان. كيلويي ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان. اين خرما خاصيت پزشكي فراواني دارد. پزشكان مي‌گويند سموم بدن را دفع مي‌كند. نخل اين باغ با دست‌هاي مبارك پيامبر كاشته شده است.
عقیق: حجت الاسلام و المسلمين «نجف نجفي روحاني» از معدود كساني است كه مدينه را مانند كف دست خود مي شناسد و تاريخ مدني اسلام را در اين شهر با پوست ، گوشت و استخوان خود لمس كرده است. شش سال است كه مسووليت نمايندگي بعثه مقام معظم رهبري را در مدينه برعهده دارد. اگر مدينه را بخشي از تاريخ اسلام بدانيم ، بي ترديد او تبلور و تجسم قسمت هاي مهمي از اين تاريخ است.

او از مدينه ۱۴۰۰ سال قبل زماني كه پيامبر اسلام پايه‌هاي حكومت اسلامي را در اين مكان مقدس طرح ريزي كردند و تك تك اماكني كه رسول الله (ص) و ياران آن حضرت در آن قدم نهاده اند، با استناد به احاديث و روايات متعدد به گونه اي حرف مي‌زند كه با مدينه شناسي‌هاي رايج تفاوت دارد.

اين اطلاعات و شواهد از همراه شدن با او در يك «زيارت دوره» آشكار مي‌شود. گاهي جمعي از نخبگان و انديشمندان كه به سرزمين وحي عزيمت مي‌كنند از نماينده بعثه مقام معظم رهبري در مدينه تقاضا مي‌كنند تا زيارت دوره را با وي بگذرانند و او پاسخ منفي نمي‌دهد و با آنان همراه مي‌شود.

«زيارت دوره» عنواني براي بازديد از اماكن مقدس مذهبي و تاريخي مدينه است كه تمامي زائران ايراني در مدت اقامت در اين سرزمين مقدس يك روز را به آن اختصاص مي‌دهند تا با حوادث تاريخي در زمان حضور مقدس ۱۰ ساله رسول الله (ص) در مدينه آشنا شوند.

اين در شرايطي است كه ده‌ها نفر از مسوولان كشور، دست اندركاران فعاليت‌هاي فرهنگي بعثه، روحانيون كاروان‌ها از صبح تا شب بدون وقفه براي رتق و فتق امور زائران در دفتر بعثه حضور مي‌يابند. ضمن آن كه در كنار سخنراني در همايش‌هاي مستمر فرهنگي براي دانشجويان و طلاب و نخبگان و دانش آموزان و اهل سنت، زائران سرزمين وحي نيز غالبا سفره دل خود را نزد نماينده بعثه مقام معظم رهبري باز مي‌كنند.

يكي از روحاني كاروان گلايه دارد. يكي از هتل محل اقامت خود ناراضي است. زائري از برخورد نامناسب كشور ميزبان مي‌نالد. زائري ديگر از آژانس‌هاي زيارتي شكوه مي‌كند.

ديگري از نماينده بعثه مقام معظم رهبري استمداد مي‌طلبد كه اينجا كسي را ندارد و براي كفن و دفن زائر همراهش مساعدت كند و فردي به دنبال آزادي زائري از بستگان خود است كه هنگام تصويربرداري در بقيع دستگير شده است و… همه به بعثه پناه مي‌آورند.

با اين وجود نماينده بعثه مقام معظم رهبري براي همراه شدن با جمعي از زائران در زيارت دوره پاسخ منفي نمي‌دهد و سوار اتوبوس مي‌شود و تاريخ نقطه به نقطه شهر مدينه را براي انديشمندان و فرهيختگان اعزامي از سراسر كشور توضيح مي‌دهد: مدينه ۵۰ هزار شيعه دارد. اينجا منطقه «باب العوالي» است.
مزرعه سلمان فارسي محمدي

كمي جلوتر به باغ سلمان مي‌رسيم. در باغ سلمان چاهي واقع شده كه از آن آب كشيدند و پيكر مطهر رسول الله (ص) را غسل دادند.

باغ سلمان داراي نخل هايي با خرماي «اجوه» است. گرانترين خرماي جهان. كيلويي ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان. اين خرما خاصيت پزشكي فراواني دارد. پزشكان مي‌گويند سموم بدن را دفع مي‌كند. نخل اين باغ با دست‌هاي مبارك پيامبر كاشته شده است.

بعد از باب العوالي به منطقه «مشربه ام ابراهيم» مي‌رسيم. نام همسر ابراهيم است. پسر پيامبر گرامي اسلام به نام ابراهيم در باب العوالي به دنيا آمد و در همان كودكي از دنيا رفت و در قبرستان بقيع به خاك سپرده شد. مشربه محل شرب و داراي هفت باغ است. مادر حضرت رضا (ع) در مشربه ام ابراهيم مدفون است. ايرانيان در گذشته براي زيارت به اينجا مراجعه مي‌كردند، ولي بعدها دور آن ديوار كشيدند و چند سالي است كه در ورودي آن را نيز جوش داده اند تا ديگر كسي نتواند وارد آن شود.

اتوبوس به راه خود ادامه مي‌دهد. به مسجد قبا مي‌رسيم. نماينده بعثه مقام معظم رهبري ادامه مي‌دهد: هر كس دو ركعت نماز در اين مسجد بخواند ثواب يك عمره را دارد.

در كنار قبا، مسجد «ضرار» هم وجود داشته است. مسجد ضرار در مقابل مسجد قبا به دستور «ابوعامر» بنا شد. در جنگ احد جواني در ركاب پيامبر به نام «حنظله» شهيد شد.

مسجد ضرار
اين جوان فرزند ابوعامر بود. پدر حنظله و پدرخانم او مقابل پيغمبر ايستادند. حنظله در فيلم مختار هم به تصوير كشيده شده است. وقتي او شهيد شد پيامبر اسلام گفت كه من ديدم ملائكه او را به آسمان بردند.

در ادامه راه به كوهي مي‌رسيم به نام حمراءالاسد. حمراء به معني قرمز و اسد به معناي شير است و چون اين كوه تا حدودي شبيه شير است به اين نام خوانده شده است. پيغبر فرموده اند: اگر حمراء الاسد نبود، ما در جنگ احد شكست مي‌خورديم. وقتي يك مشرك منصف خبر مي‌آورد كه سپاه معاويه آماده حمله به مسلمانان در مدينه است، پيامبر اسلام دستور مي‌دهد در سطح وسيعي از اين منطقه آتش روشن كنند. استفاده از اين تدبير كه امروز از آن به عنوان جنگ رواني ياد مي‌كنند، موجب عقب نشيني دشمن مي‌شود.

از حمراءالاسد دور مي‌شويم. مسجد شجره از دور نمايان است. در جلوي مسجد شجره چاه‌هاي آب مشاهده مي‌شود. حجت الاسلام والمسلمين نجفي روحاني مي‌گويد: هنگامي كه پيامبر اسلام دولت را در مدينه تشكيل دادند، منابع عمومي را بين مردم تقسيم كردند. اين زمين‌ها به حضرت علي (ع) اختصاص يافت. آن حضرت در دوراني كه خلافت را عهده دار نبودند، اقدام به حفر چاه هايي در اين منطقه و ينبع و همچنين غدير كردند.

زيارت دوره همراه با نماينده بعثه مقام معظم رهبري تا نزديك ظهر به طول مي‌انجامد.

توضيحات او از چگونگي شكل گيري حسينيه امام حسن مجتبي (ع) مسجد باشكوه شيعيان در عربستان توسط شيخ فقيد «العمري» شنيدني است. شخ العمري از پول سنگ‌هاي فيروزه نيشابور كه تاجر ايراني به توصيه آيت الله العظمي سيد ابولحسن اصفهاني به وي اهداء مي‌شود، ساخته مي‌شود.
مسجد شيعيان در مدينه منوره

اينك شيخ كاظم فرزند العمري توليت حسينيه شيعيان و امامت آن را كه در باغي بسيار زيبا بنا شده نقل است، برعهده دارد. از شيخ كاظم نقل مي‌كنند كه يك بار پدرش را دستگير و به اعدام محكوم مي‌كنند، قبل از اجراي حكم اعدام، طناب دار در گردن شيخ مرتضي پاره مي‌شود و ماموران متعجب و وحشت زده حكم را اجرا نمي‌كنند. شيخ كاظم به نقل از پدرش مي‌گويد هنگامي كه طناب دار را بر گردنش آويختند به حضرت فاطمه زهرا متوسل شده است.

آخرين مكان مسجد مباهله است. همان مكاني كه پيامبر اسلام همراه با حضرت فاطمه (س) و حضرت اميرمومنان (ع) و حسنين عليهماالسلام قصد مباهله با مشركان را داشت، اما سركرده آنان از اين اقدام هراسيد و پذيرفت كه با پرداخت مبلغي به عنوان «جزيه» در سايه حكومت اسلامي زندگي كند.

زيارت دوره به پايان راه نزديك مي‌شود. حجت الاسلام و المسلمين نجفي روحاني به پرسش‌هاي حاضران در اتوبوس پاسخ مي‌دهد. او بهترين خاطره خود از حضور در مدينه را لبخندهاي زائران در مسجد شجره بعد از نماز جماعت باشكوه عشا بر روي لب‌هاي محرم گزاران ايراني مي‌داند و توهين افراد ناآگاه و متحجر به زائران حريم نبوي بويژه روحانيون عزيز را از تلخ‌ترين رويدادهاي حضور خود در مدينه مي‌داند.

كوه احد كه مزار حضرت حمره در جوار آن قرار دارد، مسجد قبا، ستون توبه و ستون حرس را از اماكني مي‌داند كه عبرت‌هاي آن فوق العاده بر وي تاثيرگذار است و اعتقاد دارد هر زائري كه به مدينه عزيمت كرده تا از ستون توبه ديدن نكرده، نبايد اين شهر را ترك كند.

حجت الاسلام و المسلمين نجفي روحاني از جمع شركت كنندگان در زيارت دوره خداحافظي مي‌كند و از اتوبوس پياده مي‌شود. خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج به مدينه منوره، در راه دفتر بعثه درست در مقابل مسجد مباهله چند واژه را با نماينده بعثه مقام معظم رهبري در ميان مي‌گذارد و از وي مي‌خواهد تا حرف دل خود را در باره اين واژه‌ها بر زبان جاري كند. او حرف دل خود را مي‌زند:

مسجد قبا: درس فرق بين حق و باطل

مسجد ضرار: اين هم درس فرق بين حق و باطل

احد: درس ضرورت اطاعت از رهبر

ستون توبه: بازنگري در خويش

ستون حرس: درس حمايت و حفاظت از رهبري

مدينه: دايره المعارف اسرار و معارف الهي

211001

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین