۰۶ آذر ۱۴۰۳ ۲۵ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۹ : ۰۲
آیتالله علمالهدی امام جمعه مشهد، در نشست رؤسای کانون مداحان و شاعران آئینی سراسر کشور، که صبح امروز در تالار نور مشهد مقدس برگزار شد، گفت: افتخار من این است که روضه خوان هستم و هیچ افتخاری را با این افتخار عوض نمی کنم و همه سمت های بنده در شعاع این روضه خوانی است.
وی خاطرنشان کرد: در دوران اصلاحات در دانشگاه سخنرانی داشتم و برخی به ما گفتند شما شخصیت آکادمیک هستید و با این موضع سیاسی این شخصیت را از دست دادید، من به آنها پاسخ دادم که من فاتحه این آکادمیک بودن را میخوانم، زیرا اصل کار ما این است که روی منبر بنشینیم و بگوییم السلام علیک یا اباعبد الله، بقیه نقشها حاشیه است و برخی از اوقات نوکری ارباب چیز دیگری را اقتضاء میکند.
وی با بیان این که بین نوکر و کارمند تفاوت بسیاری وجود دارد، تصریح کرد: کارگر، کار میکند و مزدش را میگیرد و مزدش هم را که دادند کارفرما به هیچ یک از امورات زندگی او کاری ندارد، که آیا این حقوق زندگیاش را کفاف میدهد یا نه! اما به نوکر مزدی تعلق نمیگیرد
و باید نوکر باشد و نوکری ساعت و زمان ندارد و هر کار هم ارباب به نوکر
بگوید باید آن را انجام دهد، اما ارباب همه امورات زندگی آن را اداره میکند و البته شب اول قبرش را هم اداره میکند.
مداحان باید در مقابل دشمنان اهل بیت بایستند
امام جمعه مشهد ابراز داشت: مهم این است که ما بتوانیم نوکر باشیم، یعنی وقتی نوکر شدیم روی هیچ چيز حساب نکنیم که در آمد و فرآیند ما در اجرای برنامه چقدر است، حساب نکنیم در ارتباط با اجرای برنامه نوکری چقدر موقعیت پیدا میکنیم! اگر تشخيصی دادیم که برنامهای در امتداد نوکری امام حسین(عليهالسلام است باید آن را انجام دهیم.
آيتالله علمالهدي تاكيد كرد: نوکر باید در برابر دشمن بیاستد و در همه جا، همه هستياش را فدای ارباب کند و اگر این طور شد ارباب همه امور او را تأمین میکند.
وی با تذکر این نکته که مداحان در برخی از اوقات شخصیتی پیدا میکنند که با ميلیاردها تومان قابل معاوضه نيست، توضیح داد: دستیابی
به این شخصیت به واسطه نوکری ارباب است و در مداحی مهم این است که انسان
هر نوکریاي که لازم است را انجام دهد و خودش را در خط نوکری ارباب بسازد؛
گاهی اوقات نوکری کردن ابزاری می خواهد که ما در دست نداریم و باید برویم
آن امکانات را فراهم کنیم و بسازیم و همیشه اینطور نیست که نوکری یک شکل
داشته باشد.
نوکری امام حسین عليهالسلام باید متناسب و مقتضی با شرایط روز باشد
وی اظهار داشت: همانطور که شرایط روز اقتضائات جامعه را عوض میکند به همان نحو موضعگیریهای دشمنان اهلبیت عليهمالسلام هم متفاوت میشود؛ نوکر امام حسین عليهالسلام باید نوکریاش را متناسب و مقتضی با شرایط روز کند.
آیت الله علم الهدی با اشاره به سخناني از حضرت موسی بن جعفر عليهالسلام كه میفرمایند «خدا رحمت کند فردی که مردم را عاشق ما کند» گفت: بین تمامی نوکران اهل بیت عليهالسلام عزیزتر برای مردم آن نوکری است که با برنامهای هزار دل عاشق را به طور یک پارچه در خانه امام حسین عليهالسلام میآورد و از دو هزار چشم اشک جاری میشود.
در ساحت نوکری اهل بیت مرزی وجود ندارد
وی با بیان این که افتخاری که در همقطاری با یک مداح پیدا میکنم، در هیچ جا برای من حاصل نمی شود، متذکر شد: آدم باید مردم را به گونه ای دلداده اهل بیت کند که آنان هرگز غیر از امام حسین علیه السلام را نخواهند و این به معنای آن است که در ساحت نوکری مرزی وجود ندارد.
وی ادامه داد: مداحان اهل بیت عليهمالسلام باید به تجهیزاتی مجهز شوند که همه عشقها و مودتها را به طرف اهلبیت عليهم السلام جذب کنند.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امروز اسلام در شرایط دیگری غیر از شرایط گذشته قرار دارد، بیان داشت: سخن بنده مسأله شعار و احساسات انقلابی نیست، مسأله یک واقعیت است؛ آبروی امام حسین و امام زمان(عج) در روی کره زمین به این نظام وابسته است، حالا خوب یا بد! با پیروزی این انقلاب، فرهنگ اهل بیت عليهمالسلام 33 سال در دنیا توسعه پیدا کرده است و امروز آبروی اهلبیت عليهمالسلام به آبروی نظام گره خورده است، از این جهت توسعه این نظام به توسعه فرهنگ اهل بیت عليهمالسلام تبدیل شده است.
وی در ادامه به خاطره ديدار خود با رهبر شيعيان نيجر اشاره كرد و گفت: دو سال پیش رهبر شیعیان نیجر در مشهد با من ملاقات کرد؛ من پرسیدم در نیجر چه تعدادشیعه وجود دارد، گفت قبل از پیروزی انقلاب هزار نفر بودند، ولی بعد از پیروزی انقلاب ما پنج میلیون شیعه داریم، این اثر نظام اسلامی است یعنی نظام اسلامی، امام حسین عليهالسلام را به یک کشور کمونیستی برده است که یک مجلس عزایش یک میلیون 200 هزار سینه زن درست کرده است.
مداحان اهلبیت نمیتوانند نسبت مسائل روز نظام بیتفاوت باشند
وی با اين هشدار كه تفکر بیتفاوتی نسبت به مسائل روز و نظام، تفکری براي 50 سال قبل است، افزود: امروز نوکر امام حسین عليهالسلام نمیتواند ببیند که آبروی امام حسین عليهالسلام دارد از بین میرود و خودش را کنار بکشد، اگر انسان یک طرفه به ساحت اهلبیت عليهمالسلام نگاه کند، اهلبیت عليهمالسلام او را رها میکنند، زیرا اهلبیت عليهمالسلام کسی را میخواهند که تا آخر پای نوکری بایستد و به درد آنان بخورد.
آیت الله علم الهدی در ادامه به بیان خاطره ای دیگر پرداخت و عنوان کرد: در زمان صدام نخستین سالی که راه باز شد و به کربلا میرفتند ما عازم کربلا شدیم؛ در حال خارج شدن از حرم سیدالشهدا عليهالسلام بودم و در راهرویی که در زاویه صحن مطهر بود با یکی از دوستان برخورد کردم، آن فرد به من گفت كه کاری ندارید برایتان انجام دهم، گفتم چرا؛ سپس به او گفتم سال اولی که من برای شما منبر رفتم چند سال پیش بود؟ گفت 28 تا 30 سال، گفتم از وقتی به کربلا آمدهای حرم حضرت عباس عليهالسلام رفتی یا نه؟ گفت تازه رسیدم گفتم اولین دفعهای که رفتی بگو این آقا 30 سال پیش برای شما روضه خوانده و او را قبول کنید، بعد از 30 سال که نوکر را گزینش نمیکنند.
نوکری امام حسین عليهالسلام کاری احساساتی و تشریفاتی نیست
امام جمعه مشهد با هشدار به این نکته که مسأله نوکری امام حسین عليهالسلام کاری احساساتی و تشریفاتی نیست بلکه یک کار جدی است و باید به صورت جدی روی آن حساب کرد، گفت: مداحان اهل بیت عليهالسلام نباید اخلاص نوکری را از دست بدهند، البته این حفظ کردن اخلاص خیلی خطرناک و دشوار است، زیرا ممکن است در یک گرایش حزبی و گروهی اخلاص از انسان سلب شود.
وي تاكيد كرد: نوکر امام حسین عليهالسلام نباید کارگزار دیگری شود، اخلاص اقتضاء میکند که فقط نوکر باشیم.
منبع:رجانیوز
کدخبرنگار:212111
ممنون از این مطلب زیبا
آبروی نظام به امام زمان و امام حسین وابسته است هرکی از جاش بلند شده برا ی ارباب نظر میده....