۰۱ آذر ۱۴۰۳ ۲۰ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۴ : ۲۳
عقیق:بیست و پنجمین همایش «ستارگان محراب» با عنوان نکوداشت «آیتالله هاشمی علیا» امام جماعت مسجد چیذر شامگاه گذشته (چهارشنبه 27 بهمن) با حضور آیتالله عابدینی؛ امام جمعه قزوین، حجج اسلام گواهی؛ نماینده ولی فقیه در سپاه تهران، موسوی دامغانی؛ معاون فرهنگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، شاه چراغی؛ امام جمعه شهر ری، حاج علی اکبری؛ رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد و جمعی از روحانیون و ائمه جماعات تهران در مسجد حضرت قائم (عج) چیذر برگزار شد.
آیتالله اسدالله ایمانی نماینده ولی فقیه در استان فارس به بیان سه ویژگی و معیار واقعی برتری انسانها از منظر خداوند پرداخت و گفت: خداوند، علم، دانایی و دانش را یکی از ویژگیهای سه گانه به عنوان میزان و محک برای برتری انسان معرفی میکند.
وی اظهار داشت: علم در جامعه به عنوان ارزش حقیقی نه اعتباری، صاحبش را در میان مردم از مکانتی خاص و قوت ویژهای برخوردار میسازد، آن چنان که موقعیت قابل توجهی پیدا میکند، خداوند در قرآن کریم در این زمینه می فرماید «اذَا قِیلَ لَکُمْ تَفَسَّحُواْ فِى الْمَجَالِسِ فَافْسَحُواْ یَفْسَحِ اللَّهُ لَکُمْ وَإِذَا قِیلَ انشُزُواْ فَانشُزُواْ»؛ برای احترام عالم از جای خود برخیزید و جای خود را به او تقدیم کنید و اگر لازم شد، اجازه دهید، در فضایی که هستید و عالم وارد می شود، او با شما بنشیند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس، معیار و محک دوم برای برتری انسان در جامعه را جهاد و فداکاری در راه حق، برشمرد و ابراز داشت: خداوند جهادگران را بر دیگران برتری داده و مکانت اجتماعی به آنها بخشیده است و در واقع خداوند جهادگر خود را در جامعه، از اعتبار و ارزش فوقالعادهای برخوردار کرده است. همچنین سومین ویژگی انسان در این زمینه بحث تقوا است؛ تقوا کرامت را بالا می برد، حرمت و عزت انسانی را اعتبار می بخشد و انسان را در جامعه فقیه میکند، این مؤلفهها عواملی برای بالا بردن انسانها در جامعه بشری به شمار میآیند و در روایات به «العلم سلطان» تاکید و بیان شده است که در علم، قدرت، دانایی، مکنت، دانش و ارزشهای انسانی نهفته است.
وی عنوان داشت: امیرالمؤمنین علی(ع) ارزش انسان و اعتبار هر بشری را بر اساس دانستههای او میدانند و در همین زمینه امام موسی بن جعفر (ع) انسانها را به تفقه و تعلّم دعوت فرموده و میفرمایند «تَفَقَّهُوا فی دینِ اللّهِ فَإِنَّ الْفِقْهَ مِفْتاحُ الْبَصیرَةِ»؛ در دین خدا تعلم و دانایی پیدا کنید و بدانید که دین خدا چیست و دارای چه محتوایی است. همچنین ایشان به کمیل فرمودند «هیچ حرکت و کاری را نمیتوانی انجام دهی، مگر با دانستن معرفت، بصیرت، بیداری، هوشیاری و اینکه بدانی برای چه کاری میخواهی قدم برداری» انسان باید بداند که هدفش چیست و بعد از آن با بصیرت، اقدام به موقع، شناخت وظیفه و عمل به وظیفه آن هم بههنگام را مدنظر قرار دهد.
آیتالله ایمانی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین ابعاد شخصیتی و ویژگیهای آیتالله هاشمی علیا پرداخت و گفت: ایشان 15 سال در قم از محضر مراجع عظام تقلید دروس لازم و آنچه را که باید میآموخت، یاد گرفت، امام موسی بن جعفر (ع) تأکید به «لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ» و سپس به انذار دستور میدهند و این انذار در هر عصری متفاوت و شیوههای مختلفی دارد و انذار آیتالله هاشمی علیا در قالب امامت جماعت مسجد است.
وی تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) امامت جماعت مسجد را به عنوان تکلیف در زندگی خویش میدانستند به طوری که از آغاز هجرت به مدینه و تشکیل حکومت و تا آخرین لحظات زندگی مبارکشان به این مسئله اهتمام میورزیدند. بنابراین قرآن مجید به ما تاکید میکند که باید به پیامبر (ص) اقتدا کنید، زیرا که او اسوه و راهنمای شما است، نبی حضرت رسول(ص) وقتی به محله قبا میرسند، به ساخت مسجد اقدام میکنند و امام جماعت و امام جمعه میشوند، بعد از آن در مدینه نیز چنین اقدامی میکنند و حتی تا لحظه آخر عمر و زندگی ابن عباس و امیرالمؤمنین (ع) بازوی حضرت را میگیرند و به مسجد میآورند تا ایشان در محراب نشسته و نمازجماعت بخوانند و آیتالله هاشمی علیا، این شیوه را از نبی مکرم اسلام (ص) آموخت.
نماینده ولی فقیه در استان فارس، امامت جماعت، پاسخگویی به نیاز مردم، حفظ اعتقادات جامعه و باورهای مردم را از ویژگیهای آیتالله هاشمی ذکر کرد و گفت: این عالم بزرگ، مصداق این عبارت امام صادق (ع) که فرمودند« إِنَّ العُلَماءَ وَرَثَةُ الأنبِیاءِ» هستند.
وی با اشاره به روایتی از امام جعفرصادق(ع) مبنی بر اینکه فرمودهاند «برخی از شیعیان در حفظ اعتقادات مردم میکوشند»، اظهار داشت: افرادی هستند که در هر دورهای و هر زمانی، اجازه نمیدهند، دین مردم به یغما برود و اعتقادات و باورهای مردم مورد هجوم شیطان قرار گیرد و این از ویژگیهای عالمان وارسته است.
آیتالله ایمانی یادآور شد: امام حسن عسکری(ع) نیز میفرمایند «در مرزهای اعتقادی شیعیان، فقها و عالمان ما ایستادهاند و اجازه نمیدهند، شیاطین به آن مرزها، حملهور شوند و اعتقادات مردم را مورد هجوم قرار دهند.»، زیرا هر حمله دشمن قابل جبران است، مگر حمله به اعتقادات، باورها و عقایدی که جامعه آنها را به عنوان ارزشهای دینی پذیرفته است.
وی خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده، سرباز و افسری که ابتدای مرز، بیدارباش ایستاده و هوشیار است که شیاطین به حریم باورها و اعتقادات حمله ور نشوند، بزرگترین خدمت به اسلام و آینده اسلام را انجام داده و میدهند و این از طریق جایگاه امامت جماعت هم امکانپذیر است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس، تصریح کرد: متأسفانه امروزه، امامت جماعت را دستکم گرفتهایم، امروز در جامعه، شاهد هستیم که نمازهای صبح مساجد تعطیل، درِ مساجد بسته و نمازهای ظهر و عصر، مغرب و عشاء در حال از دست دادن کیفیتشان هستند، در حالی که پیامبر (ص) کار اصلیشان امامت جماعت بود.
وی از اقدام مرکز رسیدگی به امور مساجد در بزرگداشت از ائمه جماعات، قدردانی کرد و گفت: 50 سال مرزبانی عقیدهها در مسجد، ساخت حوزه علمیه در کنار مسجد و تربیت و پرورش طلاب در نقطهای از تهران، آن هم در دوران طاغوت و زمانی که حوزه علمیه برای حکومت و رژیم، بمب تلقی میشد و اینکه در دهان گرگ طلبه تربیت شود و به نقاط مختلف کشور و خارج کشور برای تبلیغ اعزام کرد، شوخی نیست و در پیشگاه خدا و اهل بیت (ع) کار کمی نیست.
آیتالله ایمانی با اشاره به آیه «أَمَّنْ هُوَ قانِتٌ آناءَ اللَّیْلِ ساجِداً وَ قائِماً یَحْذَرُ الْآخِرَةَ وَ یَرْجُوا رَحْمَةَ رَبِّهِ قُلْ هَلْ یَسْتَوِی الَّذینَ یَعْلَمُونَ وَ الَّذینَ لا یَعْلَمُونَ إِنَّما یَتَذَکَّرُ أُولُوا الْأَلْبابِ» گفت: از این آیه می توان سه نکته سحرخیزی برای خدا، عدم تساوی عالم و غیر عالم و عبادت برای خدا و رسیدن به درجه خشوع را برداشت کرد.
در پایان این مراسم، پیام رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در تقدیر از خدمات آیتالله هاشمی علیا قرائت شد و سپس برای قدردانی از خدمات وی، هدیهای به این امام جماعت داده شد.