کد خبر : ۸۱۵۰۶
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۴
دکتر منوچهر محمدی

نگاهی دوباره به پیاده روی اربعین

در این اجتماع عظیم جز محبت ،عشق، اخوت، گذشت، فداکاری، تعاون و خدمت به یکدیگر چیز دیگری مشاهده نمی­ گردد. اثری از سوداگری دنیایی دیده نمی شود هر کسی با هر توان و توشه­ ای که دارد به خدمت این کاروان می آید.

عقیق:ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه

در این نهضت عظیم، جهان شاهد عینیت بخشیدن به این روایت می باشد که حسین(ع) چراغ هدایت و کشتی نجات همه بشریت است. چراغی که کانون آن در کربلای  معلی و تلألو آن، همه را در اقصی نقاط عالم به سوی خود جذب می کند. در این کاروان همه از پیر و جوان، زن و مرد، سالم و معلول، از هر قوم و قبیله و ملیت، از هر زبان و نژاد از مسلمان و غیرمسلمان همه و همه حضور داشته و بر سفینه و کشتی نجات حسین(ع) خود را سوار دیده و به سوی تنها یک مقصد راهبر می شوند.

این کشتی نجات آنقدر وسیع و گسترده است که گنجایش همه عاشقان و دلسوختگان آن آزاد مرد جهان را در خود دارد و هر کسی که اراده کند و ایمان به راه حسین(ع) داشته باشد از این قافله عظیم عقب نمی ماند و از لحظه ای که اراده کند سوار بر کشتی نجات حسین(ع) است. این سفینه، دریا و خشکی و هوا و کوه و دشت و بیابان نمی­ شناسد و آرام و بی­ قرار، همه ساله در ایام اربعین حسینی که به تحقیق از ایام الله است به سمت هدف و مقصود معین و آن چراغ هدایت که در کربلا  فروزان است سیر می­ کند.

حرکت و شکل گیری این جنبش انسانی و الهی عظیم در همه ازمنه تاریخ و در همه نقاط عالم مثل و مانندی چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی ندارد و تنها در افسانه­ ها و در رؤیاها می­ توان آن را تجسم نمود. آنچه را که فلاسفه و اندیشمندان در عالم خیال از آن به مدینه فاضله، آرمان شهر و یا شهر خدا یاد می­ کردند در این مکان و در این کاروان می­ توان مشاهده نمود. در کجای تاریخ و در کجای جهان می توان چنین حرکت انسانی و خودجوشی را دید که میلیون­ ها انسان عاشق و دلسوخته با همه توش و توان رنج سفر را بر خود تحمل نموده و با پای پیاده از فاصله های دور و نزدیک بدون هیچ سازماندهی دیکته شده خود را به این کاروان عظیم الهی برسانند و همه یک شعار هیهات منا الذله را داده و آیه شریفه و اعتصموا بحبل الله جمیعاً و لا تفرقوا[1] را عینیت بخشند.

در این اجتماع عظیم جز محبت ،عشق، اخوت، گذشت، فداکاری، تعاون و خدمت به یکدیگر چیز دیگری مشاهده نمی­ گردد. در این اجتماع عظیم اثری از سوداگری دنیایی دیده نمی شود هر کسی با هر توان و توشه­ ای که دارد به خدمت این کاروان می آید. برای تغذیه و تأمین آسایش و استراحت کاروانیان نه تنها اجرتی درخواست نمی­ گردد بلکه با خواهش و تمنا همه امکانات خود را در طبق اخلاص قرار داده و به زوار حسینی ارائه می کنند. در این کاروان عظیم جایی برای نامردان و شیاطین و مستکبران عالم وجود ندارد و علیرغم اینکه کاروانیان می­ دانند تکفیریان عالم در چند قدمی و چند کیلومتری آنها حضور دارند ذره­ ای دغدغه و نگرانی به خود راه نمی دهند و در این حرکت عظیم متجاوز از بیست میلیونی نه نیروی امنیتی و انتظامی مشاهده می­ گردد و نه در تقسیم کار و مأموریت احتیاجی به سازماندهی و مدیریت خاصی احساس می شود.

با وجود کثرت جمعیت استثنایی در این کاروان نه کسی بر دیگری سبقت می گیرد و نه کسی تحت فشار جمعیت صدمه می­ بیند و نه کسی به دیگری تنه می زند بلکه بیش از توجه و حفاظت از خود به فکر حفاظت و کمک به دیگران می باشد.

و ذکّر هم بایام الله[2]؛ به تحقیق این نهضت راهپیمایی اربعین حسینی از ایام الله است و هر بیننده با بصیرتی نور خدا را در این ایام و در این کاروان مشاهده می نماید.

امام خمینی آن اسوه تقوی و ایمان با چشم دل و بصیرت وصف ناشدنی روزی در دوران جنگ تحمیلی فرمود: "راه قدس از کربلا می­ گذرد."[3] و فرمود : "اگر مسلمین مجتمع بودند، هر کدام یک سطل آب به اسرائیل می­ ریختند او را سیل می ­برد."[4]

امروز به تحقیق مشاهده می گردد که این فرموده امام بزرگوار در شرف تحقق یافتن است، و به جرأت می توان گفت که این کاروان عظیم اربعین حسینی طلایه­دار حرکت و جنبشی خواهد بود که به سوی قدس عزیز گسترش و ادامه راه خواهد داد و با تجمع در کربلا به سمت قدس عزیز راهپیمایی خواهد کرد و آن سرزمین مقدس را از لوث وجود صهیونیست­ های خبیث آزاد خواهد نمود ان شاءالله

فی­ الواقع این بنده حقیر با این قلم شکسته نه قادر هستم که همه عظمت این اجتماع بزرگ جهانی را و این کاروانیان حسینی را به رشته تحریر در­ آورم و نه این مقال گنجایش وصف آن را دارد. ولی تردیدی ندارم که این حرکت عظیم سرآغاز و زمینه ­ساز برای انقلاب عظیم مستضعفین جهانی و غلبه بر مستکبرین عالم و نهایتاً تشکیل حکومت جهانی اسلام به زعامت حجت حق و مهدی موعود که درود و سلام خدا بر او باد خواهد بود.

و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمة و نجعلهم الوارثین[5]

پی نوشت:
[1]سوره مبارکه آل عمران آیه 103

[2]سوره مبارکه ابراهیم علیه السلام آیه 5
[3]صحیفه نور جلد 16 صفحات 353، 354، 363، 381، 382، 393، 461
[4]صحیفه امام(ره) –جلد 9- صفحه 273- 24 مرداد 1358-سخنرانی در جمع هیأتی از مقامات سوریه(منشأ ضعف و فساد در ممالک اسلامی)
[5] سوره مبارکه قصص آیه 5
منبع:فارس



ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین