نظر «عثمانطه» در مورد ایرانیان
عضو شورای شهر تهران از اذعان عثمانطه به توجه و خدمات ایرانیان به قرآن خبر داد و به نقل از وی گفت: «به نظر من ایرانیها در سالهای آینده در تلاوت و تجوید هم به مقام اول جهان اسلام میرسند».
عقیق: احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران در مراسم افتتاحیه دارالقرآن امام علی(ع) طی سخنانی با اشاره به خرید منزل شهید مدرس توسط این دارالقرآن گفت: چندی پیش از منزل مرحوم مدرس بازدید داشتم. منزل شهید مدرس در اطراف مجلس است، زیرا وی هم نماینده مردم تهران بود و هم تولیت مدرسه سپهسالار را به عهده داشت که این منزل اخیراً با همت آقای انصاری خریداری و قرار است پس از بازسازی به پایگاه قرآنی تبدیل شود.
منازل پایگاه اصلی قرآن در گذشته
وی با اشاره به اینکه در گذشته منازل، پایگاه قرآنی مردم بودند، گفت: در گذشتهای نه چندان دور پایگاه قرآنی شهر، منازل مردم بود و عموم مردم در برگزاری جلسات مشارکت داشتند. تعداد جلسات زیاد نبود اما منشأ برکات زیادی بود. یکی از این جلسات، جلسه مرحوم استاد مولایی بود که بیش از 110 سال قدمت داشت. وی از آقای مازندرانی استادش برای ما نقل میکرد که در همین جلسه تلاوت قرآن را فرا گرفته بود.
ضرورت ایجاد رویکرد جدید برای توجه به جلسات قرآن
مسجد جامعی در خصوص نحوه برگزاری جلسات در گذشته گفت: در گذشته در یکی از اتاقهای منازل سماوری میگذاشتند و همه در آن اتاق جمع میشوند و قرآن میخوانند و پذیرایی میشدند، امکانات چندانی در جلسه وجود نداشت و حتی اغلب مردم خودشان از منزل قرآن میآوردند. این جلسات برکات زیادی داشت مردم گرد هم جمع میشدند از مشکلات هم آگاه میشدند و از آیات الهی بهره میگرفتند. این جلسات، سنت بسیار خوبی بود که امروز کمتر به آن توجه میشود و رویکرد جدیدی برای توجه به جلسات لازم است.
سابقه قرآنی تهران
عضو شورای شهر تهران با اشاره به قدمت قرآنی تهران گفت: تهران تنها شهری در دنیا است که در اطراف آن 114 برج و بارو وجود داشت و در هر برج یک سوره از قرآن قرار داشت. مرحوم امیرکبیر پایهگذار شهر تهران بود و وی مدرسه دارالفنون را هم با 114 محصل راهاندازی کرد.
مسجد جامعی از قدمت هزار ساله دانشگاه الازهراء خبر داد و گفت: برخی از نقاط دنیا به نوعی پایتخت فرهنگی جهان اسلام هستند، مانند مصر که دانشگاه الازهر آن قدمت هزار ساله دارد و در جایگاه رهبری جهان اسلام خصوصاً در بخش غیر شیعی است. در صد سال اخیر عربستان هم تولیدات قرآنیاش زیاد است اما قدمت توجه به قرآن در کشورمان بر کسی پوشیده نیست و همه جهانیان به آن اذعان دارند.
اذعان عثمانطه به توجه ایرانیها به قرآن از گذشته تاکنون
وی با اشاره به دیدارش با عثمانطه گفت: چند سال پیش با عثمانطه کاتب مشهور قرآن کریم دیداری داشتم، وی اذعان داشت که هنر تذهیب برای ایرانها است و کتابت در گذشته برای عثمانیها بود که ایرانیها در کتابت هم از عثمانیها سبقت گرفتهاند و با این روال فکر میکنم تا چند سال آینده ایرانیها در قرائت و تجوید هم به جایگاه اول جهان اسلام برسند.
نظر استاد موسوی بلده درباره قرآن مناسب برای آموزش
مسجد جامعی از ضرورت توجه به کاتبان ایرانی گفت: متأسفانه ما گاهی خط کاتبان ایرانی را کنار میگذاریم و خط عثمانطه را چاپ میکنیم. چندی پیش از استاد موسوی بلده پرسیدم برای آموزش، چه قرآنی را پیشنهاد میکنید. وی گفت: قرآنهای قدیمی «عم جزء» که با خط خوشنویسان ایرانی بود بسیار برای آموزش مناسب است و در زمان کوتاهی میتوان به کمک این قرآن به قرآنآموزان آموزش داد.
منبع:فارس