۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۲۵ : ۱۴
عقیق: سفرهای زیارتی به سوریه که از اواسط خردادماه متوقف شده بود، به دلیل تأمین نشدن پروازها همچنان برقرار نشده است.
هیچ زائری در قالب کاروان حج و زیارت از خرداد با پرواز ماهان به دمشق اعزام نشده است
این امر در حالی است که هر هفته چند پرواز به دمشق انجام میشود که البته تنها ایرلاین ایرانی که به سوریه پرواز دارد، ماهان است و این شرکت هواپیمایی نیز اقدام به اعزام زائران نمیکند و محدودیتهایی دارد. با این وجود، برخی از کاروانهای غیرمجاز که زائران را برای سفر سوریه با خود همراه میکنند، با این ایرلاین به دمشق میروند. اما سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اعزام هیچ اعزامی با پرواز ماهان ندارد.
از طرفی هم برخی معتقدند که پروازهای ماهان برای زائران نیست و باید افراد با مجوز از سوی برخی نهادها با این پرواز به دمشق اعزام شوند. اما مسوول یکی از دفاتر گردشگری که بلیت پرواز سوریه نیز عرضه میکند، میگوید: برای خرید بلیت پرواز سوریه نیاز به تأیید اسامی از سوی هیچ نهاد و شرکتی نیست و افراد بدون محدودیت میتوانند بلیت تهیه کرده و به این سفر معنوی مشرف شوند. هزینه بلیت پرواز دمشق با ایرلاین ماهان نیز ۶ میلیون تومان است.
همچنان منتظر تأمین پرواز برای سوریه هستیم
به گفته حجتالاسلام صحبتالله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت تا این لحظه با وجود مذاکرات با شرکتهای هواپیمایی مختلف، هیچ کدام از ایرلاینها به صورت قطعی برای سفر به دمشق اعلام آمادگی نکردهاند و ما همچنان منتظر تأمین پرواز برای برقراری سفرهای زیارتی به سوریه هستیم.
با توجه به اینکه سفرهای زیارتی به سوریه متوقف شده است و شرکتهای هواپیمایی ایرانی نیز جز ماهان پروازی به دمشق ندارد، امکان اعزام مشتاقان زیارت حرم حضرت زینب و رقیه سلام الله علیهما وجود ندارد.
چرا شرکتهای هواپیمایی حاضر به پرواز به سوریه نیستند؟
در حالی که پیش از توقف سفرهای زیارتی به سوریه، صدها نفر در نوبت اعزام بودند و برای تا نیمه تیرماه اعزام به سوریه برنامهریزی شده بود. اما به دلیل مشکل در فرودگاه دمشق، پروازها متوقف شد و پس از آن هم شرکتهای هواپیمایی حاضر به اعزام زوار نشدند.
به گفته یک منبع آگاه، ناامنی موقت و برخی تحرکات رژیم اشغالگر قدس در فرودگاههای سوریه موجب شده تا شرکتهای هواپیمایی تمایل چندانی به پرواز به فرودگاه دمشق نداشته باشند. البته دولت سوریه، سلامت و امنیت زوار را در دمشق تضمین کرده و بر اساس تفاهمنامه سال گذشته زائران در شهر دمشق در امنیت هستند. اما تضمین امنیت زوار به معنای داشتن امنیت پروازها نیست.
برقراری سفر به سوریه از یکی از استانها
به همین دلیل در سفرهای زیارتی به سوریه فقط زائران به دمشق اعزام میشوند و هیچ اعزامی به سایر شهرهای سوریه انجام نمیشود. در حالی که در سالهای گذشته زائران به سایر شهرهای سوریه همچون حلب نیز اعزام میشدند.
علاوه بر این شنیدهها حاکی است که یکی از ایرلاینها آمادگی اعزام زائران از یکی از شهرهای کشورمان را دارد و قرار است در روزهای آینده سفر به سوریه برقرار شود، اما به دلیل قطعی نشدن این سفرها، هنوز اطلاعرسانی در این باره انجام نشده است.
به گفته یک منبع مطلع، برخی از شرکتهای هواپیمایی در روزهای گذشته برای سفر به سوریه اعلام آمادگی کردهاند. اما همچنان سفر به سوریه به صورت کامل برقرار نشده است و همچنان بسیاری از مشتاقان زیارت در انتظار برقراری پروازها به دمشق هستند.
مشکل پرواز در سفرهای زیارتی ادامه دارد
البته مشکل در پروازها تنها برای سفرهای زیارتی به سوریه نیست. بلکه برای سفرهای زیارتی به عتبات نیز همچنان بالا بودن هزینه پروازها باعث بالا رفتن هزینه این سفر معنوی شده است و سازمان حج و زیارت نیز با وجود مذاکرات فراوان نتوانستند همچنان پروازها را مدیریت کرده و گامی به سوی کاهش هزینه سفر هوایی و حتی افزایش تعداد پروازها داشته باشند.
به گزارش فارس، سفر به سوریه و زیارت حرم حضرت زینب و رقیه سلام الله علیهما از خردادماه سال جاری پس از بروز مشکل در فرودگاه دمشق متوقف شد و قرار بود پس از آماده شدن فرودگاه و برقراری پروازها، این سفرها از سر گرفته شود. اما همچنان با وجود برقراری سفرهای هوایی به دمشق و پروازها به این فرودگاه، هیچ زائری در قالب کاروان زیر نظر سازمان حج و زیارت به دمشق اعزام نشده است. این امر در حالی است که بر اساس توافق صورت گرفته بین ایران و سوریه، سالانه ۱۰۰ هزار زائر امکان تشرف به دمشق را دارند.