۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۱۷ : ۱۱
عقیق:حجتالاسلام روحالله حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی در نشست مجازی «تبیین گامهای اجرایی مهرواره اوج» که بعد از ظهر امروز با حضور معاونان فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، راه یاران و مدیران شهرستانی سراسر کشور برگزار شد، امامت را یکی از مترقیترین طراحیهای دینی برای مدیریت نظامات بشر دانست و گفت: همه انسانها میتوانند مراتبی از امامت را در بخشهای مختلف زندگی خود به کار بگیرند و این الگوی مترقی دینی را برای حل مسائل امت به کار ببندند.
قائم مقام سازمان تبلیغات دستورهای رهبر معظم انقلاب در مقاطع مختلف و به خصوص در زمان شیوع کرونا یادآور شد و بیان داشت: ایشان در ماههای اخیر بر ادامه نهضت مواسات با محوریت مساجد تأکید کردند و اوجگیری دوباره این نهضت را خواستار شدند؛ بر این اساس با ابتکار همکاران ما جشنوارهای تحت عنوان مهرواره اوج طراحی و اجرا کردند.
حجتالاسلام حریزاوی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته از سوی بنیاد هدایت در دو سال گذشته، اظهار داشت: با این تلاشها اطلاعاتی به ثبت رسید، آموزشهایی انجام شد و در مجموع این زحمات سرمایه دینی جامعه را افزایش داد و ما شاهد ارتقا معناداری از اعتماد مردم نسبت به روحانیت بودیم؛ شکرگزاریم از بابت اینکه نهاد دین و جامعه مذهبی درد محرومین و مستضعفین و گرفتاران بیماری کرونا را میداند و به مدد آنها میشتابد. بنابراین وظیفه ما است که این تلاشها را روایت کنیم.
وی از اهمیت طرح آمایش مساجد سخن گفت و افزود: این امر مهمی است که ما بتوانیم در هر سال اطلاعات نهادهای فرهنگی و دینی را بهروزرسانی کنیم و بر اساس اطلاعات جدید برنامهریزی انجام دهیم و از همه نهادها مرتبط پایگاههای بسیج، کانونهای فرهنگی هیئات امنای مساجد و دیگر بخشها به این کار بپیوندند و یک هم آهنگی و هم افزایی را بین سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادها شاهد باشیم.
حجت الاسلام حریزاوی با اشاره به برگزار نشدن اولین سالگرد سردار شهید قاسم سلیمانی به دلیل شیوع کرونا خاطرنشان کرد: حاج قاسم یک شخصیت مردمی بود از این رو از همه مساجد این درخواست را داریم که یکی از برنامههای محوری خود را برگزاری این مراسم قرار دهند و این برنامهها را به صورت مردمی برگزار کنند. هر خیّری در حد توان خود پای کار بیاید چرا که خداوند به جسم ما نمینگرد بلکه به قلوب و اعمال ما نگاه میکند و ما به عنوان سازمان تبلیغات اسلامی وظیفه نظم بخشی به این برنامهها را به عهده داریم.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی ضمن برشمردن مناسبتهای مختلف دی ماه عنوان کرد: در حد فاصل ۹ تا ۱۹ دی ماه مناسبتهای مختلفی نظیر حادثه نهم دی و ارتحال آیت الله مصباح یزدی را داریم. بنابراین یک دهه پرکار پیش روی ما است که همکاری همه عزیزان را میطلبد تا بتوانیم یک حرکت رو به رشد را تجربه کنیم.
وی اوجگیری خدمت رسانی مساجد را ضروری دانست و تصریح کرد: ما نسبت به آبادانی مساجد مسئولیم و این آبادی تنها به فرش و ساختمان و مناره گنبد نیست. روح مسجد همین کارهای فرهنگی، معرفتی و معنوی است تا هرکس در هر لحظهای به مسجد وارد شود بتواند از تولیدات معرفتی مسجد بهره ببرد؛ اینجا است که بندگان خدا و پیروان مکتب حق میتوانند خود را محک بزنند و این وظیفه ما است که در این زمینه اهتمام داشته باشیم.
خبرهای خوبی از مشارکت ائمه جماعات در مهرواره اوج به گوش میرسد
حجت الاسلام رضا عزت زمانی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از این نشست، ضمن قدردانی از زحمات شبکه امامت اظهار داشت: خبرها و گزارشهای خوبی از دغدغهمندی و مشارکت همکاران ما در مهرواره اوج به گوش میرسد که این خوشحال کننده و شعف آفرین است و سبب حرکت به جلو در مسیر ایجاد تحول اساسی در مساجد و ظرفیتهای ائمه جماعات و در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی میشود.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: اگر امام جماعت با کمک و همراهی مردم در جایگاه اصلی و کلیدی خود بنشیند میتواند به حل مسائل و مشکلات مردم و جامعه اسلامی بپردازد و باید این را باور داشت.
وی جایگاه راه یاری را به مثابه معلمی دانست و عنوان کرد: تلاشهایی که در ستاد برای آماده سازی محتوایی صورت میگیرد توسط راه یاران با طراحی و مدل سازی به مخاطبین ما که امامان هستند، منتقل میشود و این جایگاه متفاوت و ویژهای است.
حجت الاسلام عزت زمانی تصریح کرد: آموزشهایی را که راه یاران میبینند و مدلهایی را که میآموزند باید به دل شهر و روستا و مسجد ببرند و به امامان آموزش دهند و با آنها تمرین کنند تا آنها هم بتوانند این مدلها را اجرا کنند. این خط باید عیناً به مبلغان منتقل شود؛ در برخی مناطق این انتقال به درستی صورت نگرفته است که امیدواریم این نقیصه هم برطرف شود.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کارویژههای طراحی شده برای راه یاران را یادآور شد و خاطرنشان کرد: این کارویژه ها ملاک سنجش و سطح بندی است. آشنا کردن امامان با مدل حل مسائل و شناخت ظرفیتها از جمله این کار ویژهها است.
تجربه نگاری و مستند سازی تجربیات امامان، اجرای بوم راه یاری و اصول و فنون گعده داری که آموزشهای آن در سامانه مبشران بارگذاری شده بخش دیگری از کارویژه هایی است که برای راه یاران در نظر گرفته شده است.
اتفاق بزرگی در قالب مهرواره اوج رقم میخورد
حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت نیز در نشست با اشاره به اهداف مهرواره اوج، گفت: در این دوره شناخت مسئله و تشخیص درست در اولویت بندی آنها از سوی امامان بسیار مهم است.
وی آموزش کشف و حل مسئله بر اساس مدل علمی و دقیق را یکی از دستاوردهای مهم مهرواره اوج خواند و اظهار داشت: امامان ما پس از گذراندن این آموزشها ۱۰ مسئله محله یا روستای خود را انتخاب میکنند و با اولویتبندی، ظرفیت شناسی، ارائه راه حل مناسب در راستای سیاستهای نظام، برای حل آنها با مشارکت مردم تلاش میکند.
مدیرعامل بنیاد هدایت با بیان اینکه ۴ گام نخست مهرواره اوج تمرین بود و مرحله عملیاتی مهرواره از گام پنجم آغاز میشود، گفت: اتفاقی که دارد میافتد، کار کوچکی نیست؛ این مهرواره میخواهد که نهضت خدمت رسانی و حل مسائل با پای کار آمدن مردم و مشارکت فعال آنها و همچنین با محوریت مساجد به اوج برسد.
در پایان حجت الاسلام محمد پشم فروش دبیر مهرواره اوج ضمن ارائه گزارشی از روند اجرای این مهرواره تا کنون به تبیین جزئیاتی از نحوه اجرای گامهای بعدی مهرواره اوج پرداخت و اظهار داشت: یکی از اتفاقات مهمی که در این مهرواره افتاد طرح ملی آمایش مساجد کشور بود که برای نخستین بار تا کنون آمار، اطلاعات و ظرفیتهای موجود بیش از ۴۶ هزار مسجد با کمک راه یاران شبکه ما و کارشناسان فرهنگی ثبت شد.
منبع:مهر