کد خبر : ۱۲۰۶۸۹
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۷
مدیر تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی:

هدف مهرواره «هوای نو» شکوفایی ظرفیت‌های هیئت است

مدیر تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی ظرفیت هیئت‌های مذهبی را جریانی بسیار مهم و موثر در عرصه فرهنگی دانست.

عقیق:نخستین نشست خبری مهرواره «هوای نو»، با حضور حجت‌الاسلام مجید باباخانی، مدیرکل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی، وحید ملتجی، دبیر اولین مهرواره «هوای نو»، مهدی امین فروغی، پژوهشگر موسیقی و ادبیات آئینی، عاشورا پژوه و احمد واعظی، از ذاکران اهل بیت (ع) در سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد.

براساس این گزارش، در این نشست ضمن تبیین و تشریح اهداف کلی مهرواره «هوای نو»، رویدادهای در حال انجام و برنامه‌های آتی در رابطه با مهرواره اطلاع‌رسانی شد و علاقه‌مندان به شرکت در این مهرواره با نحوه ارسال آثار، داوری و مراحل انتخاب برترین‌ها آشنایی یافتند.

در ابتدای این نشست، حجت الاسلام مجید باباخانی ظرفیت هیئت‌های مذهبی را جریانی بسیار مهم و مؤثر در عرصه فرهنگی دانست و اظهار داشت: علی رغم همه تهاجم‌ها و التهابات فرهنگی سرمایه اصلی ما توسل و توجه به اهل بیت (ع) است و در هیئت‌های مذهبی این امر به شکل خوبی ساری و جاری بوده و مردم نسبت به موضوع هیئت همچنان احساس خوبی دارند.

وی افزود: این سرمایه بزرگ را باید قدر دانست و ظرفیت آن را تقویت کرد. پیوند این ظرفیت به گذشته و آن گنجینه‌ای که از گذشته به ما رسیده باید مورد استفاده قرار گیرد و اینکه از ظرفیت‌ها و ابتکارات در چارچوب فرهنگی استقبال شود و هم اینکه مردم از ظرفیت هیئت بیشتر بهره ببرند.

مدیر تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: مفاهیم، هنر و معنویت وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند معجونی را ایجاد می‌کند که می‌تواند در جان جامعه بدمد و روح تازه ای را به وجود بیاورد و حرکتی نو شکل بگیرد. ظرفیت هیئت‌های مذهبی در بهترین شکل خود در حوادث طبیعی خود را نشان داد. این ظرفیتی که با عقلانیت و هنر پیوند خورده در هر جا که جامعه نیاز داشته این ظرفیت، خود را آزاد کرده و توانسته تأثیرگذار باشد؛ «مهرواره هوای نو» می‌خواهد بهتر از گذشته این ظرفیت را به مردم معرفی کند.

وی ادامه داد: این نشان دادن ظرفیت‌ها تنها در حوزه آسیب‌های اجتماعی، مصائب و مشکلات نیست بلکه در راستای ایجاد حرکت‌های ایجابی و رو به جلو و پیشرو است. با استفاده از ظرفیت هیئت می‌توان ظرفیت‌های فرهنگی خود را شکوفا کنیم و قدم‌های مثبتی برداریم؛ شاید تا به امروز یک دهم از ظرفیت هیئت استفاده شده است. بنابراین در این زمینه نیاز به هم فکری و هم افزایی زیادی داریم.

حجت الاسلام باباخانی گفت: مهرواره «هوای نو» می‌خواهد این استعدادها و ظرفیت‌ها را شکوفا و به جامعه معرفی کند. در گام دوم انقلاب اسلامی که نیاز به یک حرکت نو وجود دارد یک بازنگری و یک نگرش نو به آن چیزی که در این ۴۰ سال گذشته وجود داشته باشیم تا بتوانیم حرکت نویی را آغاز کنیم. علت محدثه انقلاب اسلامی قطعاً هیئت و مسجد بوده و بر ادامه حرکت باید از ظرفیت استفاده شود.

کتاب سال عاشورا و کتاب سال هیأت ۲ محور اصلی بخش کتاب در مهرواره «هوای نو»

در ادامه این نشست، مهدی امین فروغی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: بر کسی پوشیده نیست که خون مقدس امام حسین شجره طیبه ای را آبیاری کرد تنها که یک شاخه از آن گنجینه آثار مکتوب عاشورایی است و در طول تاریخ بشری این مقدار کتاب و شعر که برای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) سروده و نگارش شده است در سوگ هیچ انسانی در طول تاریخ بشر وجود ندارد و این از امتیازات فرهنگ تشیع است. اگر بخواهیم نگاه گذرا به وضعیت آثار عاشورایی داشته باشیم باید بگوییم در قرون اولیه عمده کتاب‌هایی که در حوزه عاشورا تولید شده کتاب‌های تاریخی آن هم تاریخی توصیفی است.

پژوهشگر موسیقی و ادبیات آئینی ادامه داد: اما در سده اخیر شاهد تولیدات گوناگونی در عرصه عاشورا هستیم برای مثال مجموعه کتاب‌هایی که در سده اخیر تولید شده در پنج بخش تاریخ و فرهنگ، ادبیات، هنر، کودک و نوجوان و ترجمه تقسیم می‌شود.

وی با بیان اینکه مهرواره نو رویداد مبارکی است که در بخش کتاب با دو محور اصلی برگزار خواهد شد، عنوان کرد: نخست کتاب سال عاشورا و کتاب سال هیأت دو محور اصلی بخش کتاب در مهرواره هوای نو است. اهداف این حوزه شناسایی کتابهای برتر در سالهای ۹۸ و ۹۹ در حوزه عاشورا و معرفی آنها به علاقمندان این حوزه و بخصوص نسل جوان، سپس تشویق و تقدیر از پدید آورندگان آثار عاشورایی و تقویت روحیه پژوهش و تحقیق در حوزه عاشورا، دیگر شناسایی کاستی‌ها، خلاءها و آسیب‌ها در حوزه کتابهای عاشورا و کمک به سطح کیفی و غنای کتاب‌های عاشورایی است.

امین فروغی در خصوص بخش کتاب عاشورا اظهار داشت: در این بخش هشت محور وجود دارد که شامل پژوهش، شعر و نوحه، ادبیات داستانی، ادبیات نمایشی، کودک و نوجوان، مستند نگاری و روایت و آثار مکتوب هنری می‌شود. در بخش سال کتاب هیأت نیز سه بخش وجود دارد که شامل محتوای کاربردی برای هیأت‌ها، مستند نگاری هیأت و متون آموزشی هیأت است.

پژوهشگر موسیقی و ادبیات آئینی در پایان خاطرنشان کرد: بسیاری از هیأت‌ها در تحولات اخیر نقش آفرین بودند و چه بسیار بزرگانی که در این هیأت‌ها در کسوت وعظ و شاعری و سایر شئون هیأت حضور داشتند و خدماتی ارزشمند را از خود به یادگار گذاشتند. تاریخ شفائی هیأت بسیار ارزشمند است که از خود به یادگار گذاشته و مهرواره به این امر پرداخته و هدفی بزرگ را در پیش رو دارد چرا که هیأت قلب تپنده جامعه ما است و خون را در شریان‌های جامعه تزریق کردند.

ستایشگری شاخصه اصلی هیأت

در ادامه این نشست، احمد واعظی مدیر کانون مداحان کشور به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: خداوند پیامبر اکرم را در دو حوزه بشیر و نذیر معرفی می‌کند. همه دغدغه‌هایی که علما، فضلا، دانشمندان، فرهیختگان و… دارند باعث می‌شود که در این فضا بنشینند و بهترین راهکارهای فرهنگی را ارائه دهند.

مدیر کانون مداحان کشور ستایشگری را یکی از شاخصه‌های مهم هیأت برشمرد و گفت: ستایشگری محور فعالیت‌های هیأت‌ها و مداحان است. مداحی که می‌تواند جایگاهش بالا و عرشی دیده شود که امام صادق (ع) به واسطه او خداوند متعال را شکر کند. حضرت در یک عبارتی می‌فرمایند خداوند را شکر که افرادی هستند که مرثیه بخوانند، مدح و ستایش کنند.

همه این جلسات، فضاها و دغدغه‌ها به این دلیل است که مداحان آن جایگاه آسمانی خود را بیابند. در فضای ستایشگری هنر دیده می‌شود، علمی بودن مورد توجه قرار می‌گیرد، دغدغه‌ها موجود است، مدح و شعر وجود دارد.

واعظی با بیان اینکه هیأت در زندگی و زندگی در هیأت از جمله مقوله‌هایی است که در شاکله مداحی کردم برای اهل بیت شکل می‌گیرد، اظهار داشت: نگاه مهرواره این است که امید می‌رود مهرواره هوای نو بیاورد. بنابراین مهرواره جشنواره نیست.

مدیر کانون مداحان خاطرنشان کرد: نگاه مهرواره فراملی است چرا که اگر محور امام حسین باشد دیگر جغرافیا معنا پیدا نمی‌کند. با این محور چنان اتحاد و انسجامی شکل می‌گیرد که هیچ چیز نمی‌تواند به آن خدشه وارد کند.

اختتامیه مهرواره «هوای نو» بهمن ماه ۱۴۰۰ برگزار می‌شود

در ادامه این نشست، وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو با بیان اینکه این جشنواره در سه بخش ستایشگری، هیئت و کتاب سال عاشورا برگزار می‌شود، گفت: هدف اصلی مهرواره شامل معرفی قوی‌تر هیئت‌ها برای عموم مردم و نیز توسعه هیئت‌ها جهت ایجاد ارتباط صحیح با مخاطب امروز و فردا است. در مهرواره برخلاف جشنواره‌ای مختلف در پی رتبه‌بندی هیئت‌ها نیستیم بلکه مهرواره با نگاه مهر و محبت به این مسئله نگاه می‌کند و کسانی که کارهای بهتر و خلاقانه‌تری انجام داده باشند، معرفی خواهند شد.

دبیر مهرواره هوای نو بیان کرد: نماد مهرواره امسال نیز که در حال تولید است، نماد درخت است که به شجره طیبه اشاره دارد. مخاطب هوای نو هیئت‌ها و تشکل‌های دینی و همچنین قشر فرهنگی، دینی، اجتماعی، هنر و سیاسی بوده و دیگر مخاطب مهرواره نیز مسئولان هستند.

ملتجی با بیان اینکه شعار این دوره «در هوای نوی هیئت نفسی تازه کنیم» است، تصریح کرد: در هر بخش از مهرواره محورها و رشته‌های مختلفی دیده شده است و هیئت داوران هر رشته آثار را به خوبی بررسی کرده و جوایز را به برگزیدگان اعطا خواهند کرد. این مهرواره از آبان ماه ۱۴۰۰ در محله تکیه نیاوران آغاز شد و اختتامیه آن نیز طی بهمن ماه سال جاری و مصادف با روز ولادت حضرت زهرا (س) برگزار خواهد شد.

 

منبع:مهر


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین