۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۰ : ۱۹
عقیق: آئین اختتامیه نخستین کنگره شعر آئینی انقلابی کوثر ناب، صبح یکشنبه ۲۶ مرداد همزمان با روز قشر بسیج مداحان با حضور حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، یوسف ارجونی، رئیس سازمان بسیج مداحان، محمد و اکبر بازوبند، محسن طاهری، محمود تاری، جواد حیدری، سعید نسیمی، جواد اعتمادسعید، عباس دلجو و جمعی دیگر از پیرغلامان، ذاکران و شاعران آئینی برگزار شد.
حاج حسین سازور مداح اهل بیت در این مراسم اظهار داشت: در زیارتنامه امام حسین (ع) شهادت میدهیم که ایشان نماز، ذکات و امر به معروف و نهی از منکر را برپا کردند و این ۴ استوانه باید در مجالس ما مورد توجه قرار گیرد. به طور مثال حداقل معروفی اجرا شود یا منکری از بین برود. یعنی ورودی مجالس ما با خروجی آن متفاوت باشد.
وی با اشاره به اینکه اقامه عزا تنها برای کسب ثواب نیست، زیرا بالاتر از ثواب انجام وظیفه مدنظر است، تصریح کرد: امام صادق (ع) میفرماید یک قطره اشک، دریایی از گناه را از بین میبرد و بهشت را برای انسان واجب میکند. زمانی در کشور ما اعلام شد فردی بنا دارد سایتی برای خنده ایجاد کند. دلیل این حرف آن بود که گریه در غربت قرار گرفته بود و ما مذهبیها نتوانسته بودیم جایگاه آن را تبیین کنیم. در هیچ روایتی توصیه به قهقهه زدن نشده است، اما در آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت توصیه به گریه وجود دارد.
سازور اقامه عزا را تکلیف توصیف کرد و اظهار داشت: ما بنا داریم به تکلیف خود در ماه محرم عمل کنیم. تکلیف یعنی برای خود تصمیم نمیگیریم؛ بلکه باید ببینیم امام ما چه میگوید و از باب اعتقاد به آن عمل کنیم.
این مداح اهل بیت گفت: در مجالس اهل بیت باید تکلیفمحور باشیم؛ زیرا تکلیف همه دین ماست. بنابراین اگر جلسه شلوغ باشد یا خلوت ما پیروز هستیم؛ زیرا به تکلیف خود عمل کردهایم. متاسفانه در کشور ما با بیانگیزگی در حوزه مسجد، حوزه علمیه و ... مواجه هستیم؛ زیرا به تکالیف خود عمل نمیکنند که اگر این افراد به تکالیف خود عمل میکردند و دغدغه دین و سیدالشهدا (ع) را داشتند، این مشکلات در کشور ایجاد نمیشد.
وی با بیان اینکه کرونا بهانهای شده تا برخی دینستیزان علیه مجالس مذهبی اظهار نظر کنند، افزود: برخی میگویند امسال عزاداری نکنید و سال دیگر جبران کنید، اما چه توجیهی وجود دارد که اصلا سال دیگر زنده باشیم و یا اصلا سال دیگر در این اعتقادات پایبند باشیم و یا بستر لازم برای عزاداری وجود داشته باشد. اگر در مساجد ما درست عمل میشد و به تکالیف عمل میکردند، مسائل جامعه حل میشد و این هجمهها به هیأتهای مذهبی صورت نمیگرفت.
سازور اضافه کرد: هم اکنون کسی به مجلس حمله نمیکند؛ زیرا اثرگذاری لازم را ندارد. در حالی که از سال ۶۶ به حاجیان ما در مکه مورد قتل عام قرار گرفتند تا همین امسال امامان جماعت در مساجد مکه و مدینه حدود ۵ روز در خصوص کفر بودن برائت صحبت میکند. یعنی در عربستان از مسجد و امام جماعت برای تحکیم حکومت بهره میبرند اما در فتنه ۸۸ اعلام کردم که اگر سه هزار امام جماعت تهران کفن به تن کنند و به خیابان بیایند، سردمداران فتنه نمیتوانند ۸ ماه کشور را ناامن کنند که در آن مقطع نیز هیأتیها خوش درخشیدند.
وی افزود: حاج محمود کریمی امسال بنا ندارد جلسات عزاداری هر ساله خود را برپا کند، اما امروز به من اعلام کرد بنا دارد حسینیهای سیار ایجاد کرده و در محلهها و خیابانها با بلندگو برای مردم روضهخوانی کند. امسال بسیاری از هیأتها از حسینیه خود هجرت کردند و در فضای باز مراسم برپا میکنند که موجب شده هزینه آنها چند برابر شود.
این مداح با بیان اینکه مقام معظم رهبری کرونا را بلا دانستهاند، گفت: باید بررسی کنیم در جامعه چه گناههایی رخ داد که این بلا ایجاد شد. برای رفع بلا نسخههایی در دین مطرح شده است که یکی از آنها روضه امام حسین (ع) و توسل به اهل بیت است، اما ستاد ملی کرونا از زمان شیوع این ویروس تنها به رعایت فاصلهگذاری و استفاده از ماسک توصیه کرده است. آیا جا نداشت مردم را به توسل نیز توصیه میکردند؟ کارشناسان مذهبی باید در رسانهها به روز صحبت کنند و این مسائل را مطرح کنند؛ وگرنه دشمن از کرونا برای تضعیف دستگاه امام حسین با طرح شبهات خود استفاده خواهد کرد.