16 خرداد 1402 18 ذی القعده 1444 - 23 : 12
کد خبر : ۱۲۶۵۰۲
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۶
مدیر بخش «نهاد هیئت» هوای نو:
مدیر بخش نهاد هیئت مهرواره هوای نو گفت: این بخش دارای ۳ محور با مجموعاً ۱۲ رشته است و موضوعات رشته‌های محور اصلی «خانواده»، «نوجوان»، «امداد اجتماعی»، «اقتصاد»، «هنر و رسانه»، «شهدا» و «شادی» است.

عفبف: رحیم آبفروش، دبیر بخش نهاد هیأت دومین مهرواره هوای نو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس اظهار داشت: عموم مردم سابقه ارتباط با هیأت را دارند یا خادم هیأت بوده‌اند یا در نهایت مخاطب آن. در دومین دوره مهرواره هوای نو تلاش داریم، این گنج ذی‌قیمت را به خوبی استخراج کنیم، سپس به خوبی پرداخت کرده و در نهایت به درستی نمایش دهیم. نهاد هیأت اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا سالیان سال هیأت را صرفاً به مثابه یک مراسم نگاه کرده‌ایم؛ در حالی‌که که کارکردهای فراآیینی و فرامراسمی هیأت بسیار بیش از این است. در این رویداد بنا داریم هیأت را به‌مثابه یک نهاد اجتماعی مورد توجه قرار دهیم.

هیأت، محلی برای تمام کارهای خوب و مأمنی برای همه مردم است

وی افزود: هیأت، کهن‌الگوی تشکیلاتی در مکتب اهل‌بیت(ع) است. هیأت، محلی برای تمام کارهای خوب و مأمنی برای همه مردم است. مردم با محوریت ثقلین به هیأت پناه می‌آورند. این مهرواره موجب می‌شود که اولاً این نگاه را به اصحاب رسانه منتقل کنیم و سپس به کمک رسانه، این تصویر را برای همه مردم بازسازی کنیم. اگر این فضا ایجاد شود، بستر برای حکمرانی مردمی با محوریت ثقلین ایجاد می‌شود. هیأت می‌تواند علاوه بر مراسم عزاداری و آئین‌های موجود کارکردهای فرامراسمی فراوانی داشته باشد. هیأت می‌تواند برای به میدان آوردن مردم و قیام عمومی مردم برای برپایی نیکی‌ها و مبارزه با فساد میدان‌دار باشد.

بخش نهاد هیأت دارای ۳ محور اصلی و مجموعاً ۱۲ رشته است

آبفروش با اشاره به اینکه دومین مهرواره هوای نو با شعار «در هوای نو هیأت، نفسی تازه کنیم» برگزار می‌شود که در بخش نهاد هیأت دارای ۳ محور اصلی با ۷ رشته، محور ویژه با ۳ رشته و محور جنبی با ٢ رشته است، گفت: محور اصلی شامل رشته‌های «هیأت و خانواده»، «هیأت و نوجوان»، «هیأت و امداد اجتماعی»، «هیأت و اقتصاد»، «هیأت و هنر و رسانه»، «هیأت و شهدا» و «هیأت و شادی» است که نسبت هیأت با این موضوعات ارزیابی می‌کنیم که دو رشته «هیأت و شهدا» و «هیأت و شادی» امسال به فهرست رشته‌ها اضافه شدند.

مدیر بخش نهاد هیأت مهرواره هوای نو با بیان اینکه بخش «نهاد هیأت» فقط به برنامه‌ها نگاه می‌کند و هرچقدر هیأت‌ها در مردم‌داری و تربیت نسل نو، کوشاتر، اجتماعی‌تر و مفیدتر باشند، در داوری‌ها امتیاز بیش‌تری می‌گیرند، گفت: مقایسه هیأت‌ها در اصلی‌ترین محور نهاد هیأت و در این ۷ رشته به ما می‌گوید که این هیأت، علاوه بر آیین‌های ثابت و مشخص همه جلسات، کارهای فوق برنامه هم برای خودش تعریف کرده و در مجلس‌داری نمانده است. در رشته هیأت و خانواده موضوعات توجه به مسائل پیش و حین ازدواج، حل مسائل زوجین، تربیت فرزند، تعالی خانواده مدنظر است که فعالیت هیأت‌ها در سال ۱۴۰۱ مورد بررسی قرار می‌گیرد.

فعالیت هیأت‌ها در عرصه خودکفایی و مهار تورم بررسی می‌شود

وی ادامه داد: در رشته هیأت و نوجوان، موضوعات توجه به مخاطب نورس و گروه سنی نوجوان و برنامه‌ریزی راهبردی و اساسی برای این قشر مدنظر است. در رشته هیأت و امداد اجتماعی موضوعات حضور فعال در یاری‌رسانی به مردم در حوادث طبیعی، رفع محرومیت‌های اقتصادی در کشور و مقابله هوشمند با آسیب‌های اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در رشته هیأت و اقتصاد موضوعات حضور موثر در عرصه خودکفایی و مهار تورم، برنامه‌های ابتکاری در حوزه اقتصاد و اجرای ایده‌های اقتصادی در مسیر رشد تولید مدنظر است. از بعضی ذهن‌ها، ایده‌ها و طرح‌های ابتکاری در زمینه‌های اقتصادی به ویژه رشد تولید ملی، خودکفایی و کارهای دیگر در حوزه اقتصاد، تراوش می‌کند. مهرواره هوای نو این‌ها را در بخش «هیأت و اقتصاد» بررسی می‌کند. در این رشته‌ها هم فعالیت‌های سال ۱۴۰۱ هیأت‌ها بررسی می‌شود.

وی گفت: در رشته هیأت، هنر و رسانه موضوعات داشتن نگاه هنری در مدیریت هیأت، فضاسازی، دکورسازی و... در برنامه‌های هیأت و تولید آثار رسانه‌ای با کارکرد آموزشی، راهنمایی، اطلاع‌رسانی و نشاط‌آفرینی مدنظر است. هنری‌ها همه جا ایده‌های خلاقانه خود را آشکار می‌کنند و محل کشف این ایده‌ها گاهی هیأت است که چه در نگاه هنری در مدیریت و چه در فضاسازی برنامه‌های هیأت خودش را نشان می‌دهد. گاهی هم این طراحی به تولید آثار رسانه‌ای با کارکرد آموزشی، راهنمایی، اطلاع‌رسانی و نشاط‌آفرینی ختم می‌شود که در رشته هیأت، هنر و رسانه بررسی می‌شود.

راه‌اندازی ۲ رشته جدید «هیأت و شهدا» و «هیأت و شادی»

آبفروش افزود: در رشته هیأت و شهدا موضوعات توجه به فرهنگ ایثار و شهادت در برنامه‌های هیأت و طراحی و اجرای فعالیت‌هایی با موضوع «شهادت و شهیدان» مدنظر است که در این رشته اقدامات هیأت‌ها از از اول انقلاب تاکنون بررسی می‌شود. هیأت‌هایی داریم که گاهی جلساتشان در طول دفاع مقدس به دلیل حضور اغلب اعضایش در جبهه‌های نبرد از رسمیت می‌افتاد. هم آن‌ها و هم هیأت‌هایی که بعدها سروشکل گرفتند، اما به فرهنگ ایثار و شهادت توجه کرده و فعالیت‌ها و برنامه‌هایی با موضوع «شهادت و شهیدان» داشتند در رشته «هیأت و شهدا» مورد توجه قرار می‌گیرند.

دبیر جامعه ایمانی مشعر تصریح کرد: در رشته هیأت و شادی موضوعات برنامه‌های شادی‌آفرین اعم از کارهای تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی، فضاسازی سرورآفرین در هیأت و برنامه ویژه در مراسم‌ها و تدارک اتفاقات شاد در هیأت مدنظر است که اقدامات از اول انقلاب تاکنون بررسی می‌شود. شادی و سرور، یکی از عناصر کم‌تر توجه شده در هیأت است. خیلی‌ها فکر می‌کنند هیأت فقط یعنی سوگواری و اشک و بکاء، اما سرورآفرینی هیأت هم به عنوان یک رشته اصلی با نام «هیأت و شادی» در بخش نهاد هیأت دیده شده است که در برنامه‌های تبلیغی، اطلاع‌رسانی، فضاسازی و مراسمات هیأت به خوبی دیده شده است.

معرفی رشته‌های محور ویژه بخش نهاد هیأت

مدیر بخش نهاد هیأت مهرواره هوای نو با بیان اینکه محور ویژه سه رشته دارد که شامل «هیأت و معنویت و اخلاق»، «هیأت و جهانی‌اندیشی» و «ساختار هیأت» است، گفت: معنویت و اخلاق، گم‌شده امروز جوامع است که بستر مناسب برای این امر، هیأت است که اگر به آن نپردازیم از دست می‌رود. توجه به هیأت‌هایی که جدای از توجه به جنبه‌های رسانه‌ای، پرداختن به معارف را در دستور کار دارند در این رشته مدنظر است. در بخش جهانی‌اندیشی، بذر بین‌المللی‌شدن مهرواره را می‌کاریم. البته در این دوره انتخاب هیأت‌های جمهوری اسلامی مدنظر است که به مسائل جهانی توجه دارند. در رشته ساختار و تشکیلات هم موضوع تشکیلاتی شدن هیأت، اداره منابع انسانی و گردش مدیریت بررسی می‌شود.

وی گفت: در رشته هیأت و معنویت و اخلاق موضوعات التفات ویژه به سیدالشهدا علیه‌السلام به عنوان الگوی اخلاق و معنویت و ترویج الگوهای اخلاقی و معنوی به عنوان یک ارزش مدنظر است که اقدامات هیأت‌ها از اول انقلاب تاکنون بررسی می‌شود. خیلی از هیأت‌ها سیدالشهدا (ع) را به عنوان الگوی اخلاق و معنویت مورد توجه قرار داده‌اند. بعضی هم با نگاهی خلاقانه به سایر الگوهای معنوی توجه کرده و این ارزش‌ها را در محیط هیأت، عالمانه ترویج کرده‌اند. بنابراین در رشته «هیأت و معنویت و اخلاق» بررسی می‌شوند.

زمینه‌سازی برای بین‌المللی شدن هوای نو

آبفروش افزود: در رشته هیأت و جهانی‌اندیشی موضوعات توجه به کارکردهای هیأت فراتر از مرزهای جغرافیایی و استفاده از عناصر جهانی به ویژه محور مقاومت در هیأت کدنظر است که در این رشته هم اقدامات هیأت ها از اول انقلاب تاکنون مذنظر است. فکر بعضی‌ها بلندتر از مرزهای جغرافیایی است و بین‌المللی نگاه می‌کنند. هوای نو با قرار دادن رشته «هیأت و جهانی‌اندیشی» استفاده از عناصر جهانی به ویژه در محور مقاومت را خیلی خوب تحویل می‌گیرد و برای مهرواره مهم است که هیأت‌هایی در این حوزه گام اساسی برداشته باشند.

وی ادامه داد: در رشته ساختار و تشکیلات هیأت موضوعات توانایی هیأت‌ها در کسب سرمایه اجتماعی و اعتباریابی نمانام (برندینگ) در میان سایر هیأت‌ها مدنظر است که فعالیت هیأت‌ها در سال ۱۴۰۱ بررسی می‌شود. برندینگ یک حرف جدید است و بررسی ساختار تشکیلاتی، اسناد راهبردی و توانایی هیأت در کسب سرمایه اجتماعی و اعتباریابی نمانام یا همان برندینگ و... مبنای کار داوران رشته «ساختار و تشکیلات هیأت» است. هیأتی که نام و عنوانی از حیث تشکیلات برای خود دست و پا کرده باشد، اینجا با سایرین مقایسه می‌شود.

توضیحات رحیم آبفروش درباره بخش نهاد هیأت مهرواره هوای نو

راه‌اندازی ۲ رشته جدید برای جریان‌سازی در هیأت

وی اضافه کرد: در بخش جانبی دو رشته جدید داریم. «هیأت و ورزش» و «هیأت و جهاد علمی» در این بخش مدنظر است که البته جدید است و شاید کمتر کار شده باشد، اما بنا داریم جریان‌سازی کنیم. در حال حاضر در کشور هیأت‌هایی داریم که در حوزه ورزش عمومی و قهرمانی فعال هستند. در بخش جهاد علمی هم ایده‌آل این است که نوجوان وارد هیأت‌شده، جایگاه علمی‌اش ارتقاء یابد.

مدیر بخش نهاد هیأت مهرواره هوای نو تصریح کرد: در رشته هیأت و ورزش موضوعات توجه به حضور اعضای هیأت در ورزش‌های همگانی و قهرمان‌پروری و تربیت ورزشکاران حرفه‌ای از میان اعضاء مدنظر است. در این رشته فعالیت هیأت‌ها از اول انقلاب تاکنون بررسی می‌شود. آدم خوشفکر از بچه‌هیأتی‌ها قهرمان و پهلوان مدال‌آور می‌سازد و طرح‌ها و تجربیات هیأت‌ها در حوزه تربیت ورزشکاران عرصه‌های همگانی و ورزش قهرمانی، آن‌قدر برای هوای نو مهم بوده که برای آن یک رشته به نام «هیأت و ورزش» پیش‌بینی کرده است.

فعالیت‌های علمی هیأت‌ها ارزیابی می‌شود

وی گفت: در رشته هیأت و جهاد علمی موضوعات یاری رساندن به مخاطبان هیأت در ارتقای درسی، راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان، حل مسائل اجتماعی و فرهنگی، حضور در فعالیت‌های علمی مدارس و دانشگاه‌ها و رتبه‌آوری افراد و اعضاء هیأت در رقابت‌های ملی و بین‌المللی مدنظر است که فعالیت هیأت‌ها از اول انقلاب تاکنون بررسی می‌شود.

آبفروش افزود: کمک به مخاطبان در کسب علم و ارتقای درسی، راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان، حل مسائل اجتماعی و فرهنگی، حضور در فعالیت‌های علمی مدارس و دانشگاه‌ها و رتبه‌آوری افراد هیأت در رقابت‌های ملی و بین‌المللی کار بزرگی است که رشته «هیأت و جهاد علمی» برای آن در نظر گرفته شده است.

ثبت‌نام هوای نو تا ۲۵ خرداد ادامه دارد

وی گفت: هیأت‌های علاقه‌مند به شرکت در هوای نو تا ۲۵ خردادماه فرصت دارند با حضور در سایت Havayenoo.ir برای ثبت‌نام در رشته‌های گوناگون محورهای سه‌گانه بخش نهاد هیأت اقدام کنند. بعد از پایان این مهلت ۷۲ داور آثار رسیده را بررسی می‌کنند تا برگزیدگان در اواخر مردادماه در مراسم اختتامیه معرفی شوند. به انتخاب داوران در هر رشته یک هیأت برگزیده و دو هیأت شایسته تقدیر خواهیم داشت. بناست به هیأت برگزیده ۵۰ میلیون تومان و به هیأت شایسته تقدیر ۳۰ میلیون تومان هدیه اهدا شود. 

گزارش خطا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: