۲۹ دی ۱۴۰۳ ۱۹ رجب ۱۴۴۶ - ۵۱ : ۱۶
عقیق: حجتالاسلاموالمسلمین ناصر رفیعی در محفل معارفی شب گذشته حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اسلام و انقلاب و سالروز رحلت امام خمینی (ره)، بر اهمیت توجه به دیدگاههای فقهی، اصولی و تربیتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تأکید نمود و اظهار داشت: ساحت شخصیت سیاسی امام خمینی (ره) دیگر ساحتهای ارزشمند شخصیتی ایشان را تحتالشعاع قرار داده است.
رفیعی در ادامه به تشریح مبانی ۵گانه تربیت در اندیشه امام خمینی (ره) اشاره نمود و اظهار داشت: اگر انسانی تزکیه نشده بر ملتی سلطه پیدا کند، گرفتاری ایجاد خواهد کرد؛ چرا که اگر مسئولی پرورش باطنی نداشته باشد، به عمال بیگانه تبدیل خواهد شد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه علم انسان خود نساخته هیچگاه مفید نخواهد بود، اصل اول در اندیشه امام خمینی (ره) را خدامحوری توصیف نمود و تصریح کرد: کسی که برایخدا یاد بگیرد برایخدا یاد بدهد و برایخدا عمل کند در آسمانها و زمین عزیز خواهد شد.
وی ابراز داشت: همه موعظههای امام خمینی (ره) در یک کلمه جمع شده بود و آن این که برای رضایت خدا قدم بردارید و همواره رضایت الهی را در پیش گیرید؛ اگر رضایت خدا بهخاطر رضایت خلق کنار گذاشته شود، خدا فرد را به همان خلق واگذار خواهد کرد.
رفیعی در ادامه ضمن اشاره به فرازهایی از بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، اتکال به ذات اقدس الهی را بسیار مهم برشمرد و اذعان داشت: اگر روزی اتکال خود را از خداوند برداشتیم، بدانید آن روز طعم شکست را خواهیم چشید.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر ضمن اشاره به نزدیکی انتخابات ریاستجمهوری و اعلان کاندیداتوری اشخاص، با تأکید بر این که برایخدا به صحنه بیایید و اگر بالاتر از شما کسی وجود دارد، کنار بروید، خاطرنشان کرد: در روایات اسلامی کسی که بداند برتر از او برای کاری وجود دارد و کنار نرود مضموم شمرده شده است؛ هر کاری که رنگ خدایی داشته باشد ماندگار خواهد ماند.
وی مقدم شمردن اصلاح نفس بر اصلاح دیگران را از جمله اصول تربیت در اندیشه امام خمینی (ره) دانست و ابراز داشت: امام خمینی (ره) خودساخته بود و همواره تأکید میکرد که هرکسی در هر منصب و مقامی میخواهد قرار گیرد، باید اهتمام روزافزونی نسبت به خودسازی و اصلاح نفس داشته باشد.
رفیعی با بیان این که مبنای مباحث اقتصادی و سیاسی امام خمینی (ره) سرشار از مباحث تربیتی است، امید را سومین اصل تربیتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی دانست و با تأکید بر این که بدترین مصیبت یأس و ناامیدی است، خاطرنشان کرد: شهید آیتالله رئیسی به تمام سیاسیون ثابت کرد، میشود انقلابی بود و بر مواضع انقلابی تأکید نمود و با گفتمان انقلاب اسلامی با دنیا تعامل داشت؛ انسان مؤمن، همواره امیدوار و پرتلاش است.
وی تقدم تزکیه بر تعلیم را از نکات کلیدی در اندیشه تربیتی امام خمینی (ره) دانست و ابراز داشت: مهم تربیت است و علم بهتنهایی، نهتنها فایدهای ندارد؛ بلکه مضر هم است؛ انسانی که تزکیه نفس نشده باشد، اگر علامه دهر هم باشد فایدهای نخواهد داشت؛ گستره تاریخ مملو از انسانهایی است که از قطار گفتمان اسلام و انقلاب خارج شدند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که علم همراه با تزکیه همچون باران بر سرزمین پاک و زیبا بوی طراوت و عطر خوش شادابی میدهد، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) همواره به دنبال ایجاد حکومت تربیتی بودند و همواره تصریح داشتند؛ حکومت دینی باید مبتنی بر پایههای تربیتی شکل بگیرد؛ چرا که اگر بدنه حکومت اسلامی سالم باشد، دینداری جامعه رشد خواهد یافت.
رفیعی در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به فرازهایی از نامه امام علی علیهالسلام به مالکاشتر با تأکید بر این که کاندیداهای ریاستجمهور باید از نظر اقتصادی، سیاسی، تربیتی و عمرانی برنامهای روشن و دقیق داشته باشد، اظهار داشت: بر تمام داوطلبان انتخابات لازم است تا عهدنامه مالکاشتر را مرور کنند؛ امام علی علیهالسلام در این نامه بر اخذ درست مالیات، دشمنشناسی و جهاد، استصلاح و زمینهسازی اصلاح جامعه و نیز پیگیری کار عمرانی تصریح نمودهاند.