کد خبر : ۱۲۶۷۱۹
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۴
استاد قرائتی در گردهمایی مدیران ستاد اقامه نماز سراسر کشور:

برخی با افزایش درجات علمی از خدا و فضائل اخلاقی دورتر می‌شوند/ از خود بپرسیم چند بی نماز را نمازخوان کرده‌ایم؟

رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: خداوند در قرآن بعد از اینکه می‌فرماید بخوان به نام پروردگارت،‌ در انتهای سوره می‌گوید سجده کنید. یعنی علم باید ما را به خدا برساند اما متأسفانه امروز هرچه درجه علمی‌ افراد بالاتر می‌رود بعضاً از خدا و فضایل اخلاقی و اسلامی دورتر می‌شوند.

عقیق: حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز، در گردهمایی مدیران ستاد اقامه نماز سراسر کشور، در سالن همایش های ستاد اقامه نماز کشور، ضمن قدردانی از فعالیت مدیران ستاد در مراکز استانها، با تأکید بر اینکه باید مقیم نماز باشیم، گفت: ۷۰ حدیث داریم مبنی بر اینکه انسان هنگام مرگ پیامبر(ص) را مشاهده می‌کند و چقدر خوب است ما نماز را ضایع نکرده باشیم بلکه اقامه‌کننده آن باشیم.

استاد قرائتی تاکید کرد: باید مسئله مهارت آموزی جدی گرفته شود و علم غیر مفید را کم کنیم. الان اطلاعات هست اما محتواها باید عوض شود. آنچه به بچه‌ها یاد می‌دهیم باید چهار شرط داشته باشد؛ یا واجب باشد، یا مستحب باشد، یا مشکل جامعه را حل کند یا مشکل فرد را. متاسفانه بسیاری از پژوهش‌های ما هم لغو است.

وی افزود: خداوند در قرآن بعد از اینکه می‌فرماید بخوان به نام پروردگارت،‌ در انتهای سوره می‌گوید سجده کنید. یعنی علم باید ما را به خدا برساند اما متأسفانه امروز هرچه درجه علمی‌ افراد بالاتر می‌رود بعضاً از خدا و فضایل اخلاقی و اسلامی دورتر می‌شوند.

قرائتی با یادآوری اینکه وظیفه ما اقامه نماز است و اقامه نماز یعنی ترویج صحیح فرهنگ نماز، گفت: نماز را باید علنی بخوانیم چنانچه امام حسین(ع) حتی در بحبوحه عاشورا هم نماز اول وقت را اقامه کردند.

وی همچنین گفت: باید تعطیلات کم شود، در اسلام فراغت و تعطیل نداریم. روز جمعه هم فقط نیم ساعت فراغت داریم، پس توقف نکنید و قانع نشوید. از خود بپرسیم چند بی نماز را نماز خوان کرده‌ایم؟

سید احمد زرهانی، قائم مقام ستاد اقامه نماز، در ابتدای جلسه ضمن تبیین اهداف و سیاست های کلی ستاد اقامه نماز، با اشاره به نکاتی پیرامون شناخت مسائل مختلف در حوزه دین، گفت: هر کسی باید فهم درستی از ماموریت داشته باشد تا فعالیت مورد نظر به نحو مطلوب انجام شود.

قائم مقام ستاد اقامه نماز با بیان اینکه نظام نامه آموزشی همچون نظام ارزشیابی روزآمد شده است، گفت: باید با کمک صدا و سیما و برگزاری دوره های آموزشی و نفوذ در انجمن اولیا و مربیان، افت فرهنگی به وجود آمده را ترمیم و معارف نماز را تبیین و تشریح کنیم.

وی با تاکید بر استفاده صحیح از فضای مجازی در پیشبرد اهداف ستاد اقامه نماز در ترویج فرهنگ نماز، گفت: کمبودهایی در بخش پژوهشی وجود دارد که باید با کمک مرکز تخصصی و استفاده از ظرفیت علمی استانها، این کمبود را جبران کنیم.

زرهانی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: معارف دینی را در قالب هنر و قالب های مختلف موشن گرافی، پادکست، پویا نمایی و … به نسل نو عرضه کنید تا اثر گذاری آن بیشتر شود.

وی اظهار کرد: باتوجه به اهمیت نشر معارف نماز و آسیب هایی که دشمنان از طرق مختلف به نسل کودکو نوجوان ما وارد می کنند، ۱۴ کتاب کودک در حوزه نماز زیر نظر استاد بهشتی تولید شده است که در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

قائم مقام ستاد اقامه نماز تاکید کرد: ما باید اهل علم، اهل قلم و اهل هنر را باید بسیج کنیم برای تولید محتوا؛ عملکرد ستاد اقامه نماز با اصحاب رسانه هنوز در حد قابل قبول نیست، باید تلاش کنیم تحولی در این خصوص ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه نیازمند جمعی کارشناسی هستیم که در کنار مدیران مهندسی تولید محتوا براساس نیازسنجی های علمی را هدایت کنند، افزود: یکی از هنرهای مدیران فرهنگی این است که در گفتمان ها و همایش های نمازی، فضا را دو جانبه کنند تا باعث رشد فرهنگ در جامعه شوند.

سید احمد زرهانی در پایان با اشاره به اهمیت ارتباط با رسانه ها، نقش صدا و سیما و حضور مدیران نماز در برنامه های مختلف تلویزیونی با هدف توسعه فرهنگ نماز را مهم عنوان کرد.

در ادامه جلسه محمودزاده معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس مدارس غیردولتی ضمن ارائه برنامه های سال جاری در خصوص نماز، توضیحاتی در خصوص تفاهم نامه منعقد شده با ستاد اقامه نماز در جهت اجرای دوره های آموزشی عنوان کرد.

تشریح برنامه های ستاد اقامه نماز در بخش های نظارت و ارزیابی، فرهنگی و آموزشی و روابط عمومی و فضای مجازی توسط معاونین مربوطه و پرسش و پاسخ مدیران استانی ستاد اقامه نماز و ارائه نکته نظرات، از دیگر برنامه های این همایش بود.


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین