عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۱۱۸۹۱۹
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۶
هر چند این دو کلمه در قرآن آمده است، ولی مقصود از آن چه در قرآن آمده شهرستان قم و مشهد نیست، بلکه معنای این کلمه‏ هاست؛ مثلا قم در زبان عربی به معنای بر پا خیز و بایست می‏‌باشد و در قرآن به این معنا آمده است.

عقیق:کتاب «سر سفره خدا» با موضوع آشنائی با معارف قرآن کریم به شیوه پرسش و پاسخ به قلم محمد علی محمدی به رشته تحریر درآمده است که در شماره های مختلف تقدیم نگاه شما خوبان خواهیم کرد.

    

* پیامبرانی که زنده هستند کدامند؟

       

سه پیامبری که هم اکنون زنده هستند عبارتند از:

    

۱. حضرت خضر؛ داستان حضرت خضر و موسی در سوره کهف آیات ۶۵-۸۲ آمده است.

 

۲. حضرت الیاس؛ نصیحت ‏های او در سوره صافات آیه ۱۲۳-۱۲۹ آمده است.

 

۳. حضرت عیسی که به زنده بودن او، در قرآن نیز اشاره شده است. برخی از دانشمندان معتقدند او زنده است، ولی برخی از مفسران در این باره تردید دارند.

     

* کدام جای کره زمین است که تنها یک بار آفتاب بر آن تابیده است و تا قیامت دیگر آفتاب به آن‏جا نمی ‏تابد؟

     

جواب سؤال در آیه ‏های زیر نهفته است؛ معنای آیات زیر را با هم می‏ خوانیم و سپس به سؤال‏ها پاسخ می ‏دهیم.

 

ما به موسی وحی فرستادیم که شبانه بندگانم را[از مصر] با خود ببر و برای آنها راهی خشک در دریا بگشا که نه از تعقیب [فرعونیان‏] خواهی ترسید و نه از غرق شدن در دریا فرعون با لشکریانش آنها را دنبال کردند. دریا آنان را [در میان امواج خودش‏]در بر گرفت [و همه آنها را غرق کرد].

 

در ماجرای بالا وقتی آب رود نیل به قدرت خدا کنار رفت، خورشید بر آن تابید. پیشنهاد می‏ کنم برای آگاهی بیشتر از داستان حضرت موسی، کتاب قصه حضرت موسی، نوشته آیه الله مکارم شیرازی را بخوانید.

     

* کلمه های مشهد و قم در کدام آیه آمده است؟

    

هر چند این دو کلمه در قرآن آمده است، ولی مقصود از آن چه در قرآن آمده شهرستان قم و مشهد نیست، بلکه معنای این کلمه‏ هاست؛ مثلا قم در زبان عربی به معنای بر پا خیز و بایست می‏ باشد و در قرآن به این معنا آمده است.

 

کلمه مشهد در آیه ۳۷ سوره مریم آمده است و کلمه قم در دو جای قرآن آمده است که هر دو مورد، آیه دوم است: یکی در سوره مزمل و دیگری در سوره مدثر.

 

بخشی از آیه ‏ای که کلمه مشهد در آن آمده این است:فَاخْتَلَفَ الْأَحْزَابُ مِن بَیْنِهِمْ فَوَیْلٌ لِّلَّذِینَ کَفَرُوا مِن مَّشْهَدِ یَوْمٍ عَظِیمٍ؛ وای بر حال کافران از مشاهده روز بزرگ.

 

منبع:حوزه


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین