۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۸ : ۰۳
عقیق:همایش ملی منبریهای جوان هیأتهای کشور به همت جامعه ایمانی مشعر روز گذشته یکشنبه ۲۱ دیماه به صورت وبیناری با موضوعات تبیین شعار منتخب هیأتهای کشور در ایام فاطمیه «این روزها دستی به سمت ذوالفقار است»، تحلیل حوادث حدفاصل رحلت پیامبر تا شهادت حضرت زهرا (س) و تطبیق با شرایط امروز و تحلیل مظلومیت امیرالمؤمنین و همچنین مظلومیت مقام معظم رهبری با تأکید بر وصیتنامه حاج قاسم سلیمانی با سخنرانی حججاسلام علیرضا پناهیان و حمیدرضا مهدویارفع برگزار شد.
ایام فاطمیه فرصتی برای بیان نقصهای جامعه و مردم مدینه
حجتالاسلام پناهیان در این مراسم با اشاره به اینکه در مرحله اول باید در راستای شناخت دشمنان حضرت زهرا (س) تلاش کنیم، اظهار کرد: باید درد اصلی ایام فاطمیه شناسایی شود که آن هم، چیزی جز غریب گذاشتن دختر پیامبر(ص) در مدینه نیست.
وی با بیان اینکه در ایام فاطمیه باید نقصهای آن جامعه و مردم مدینه را بیان کنیم، مطرح کرد: فعالیت کردن برای مردم و روشنگری با استفاده از مثال آوری میتواند سیره حضرت زهرا (س) را به عنوان الگو در جامعه معرفی کند.
این استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به اینکه باید جریانسازی در جامعه را از همین محافل هیأتی آغاز کنیم، عنوان کرد: جامعه ما باید در مقابل رسانه مصون باشد و حرف دیگران را نپذیرد. در زمان حضرت زهرا (س) دشمنان این کار را انجام دادند و با جمله پیامبران ارث باقی نمیگذارند، فدک را از حضرت زهرا (س) گرفتند.
وی با بیان اینکه مردم باید تکنیکهای رسانهای را بشناسند تا از شر آنها در امان بمانند، خاطرنشان کرد: اگر مردم از طرز بیان منافقین آگاه شوند دیگر در دام آنها گرفتار نخواهند شد.
پناهیان در پایان سخنان خود اضافه کرد: حضرت زهرا (س) در آن زمان در مقابل همهگان ایستادگی کردند و تمام جامعه را درگیر کردند که این موضوعات باید در جامعه شناسانده شده تا بتوانیم شاهد یک جریانسازی مطلوب باشیم.
مشکلات موجود در خانواده زمینهساز بسیاری از مشکلات جامعه است
حجتالاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع نیز در این مراسم ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه، اظهار کرد: دشمنان ۴۰ سال است که به دنبال محو کردن اثر گذاری اسلام در زندگی مردم هستند.
وی با بیان اینکه شخصیت حضرت زهرا (س) یک شخصیت کامل و با عظمت است، عنوان کرد: مرجعیت فکری، فرهنگی و دینی حضرت زهرا (س) یکی از ابعاد شخصیت ایشان است چراکه حضرت زهرا (س) در جامعهای که تا چندسال گذشته دختران خود را زنده به گور میکردند، به کمال و تقوا رسیدند.
این استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به اینکه تبیین و تفسیر معارف بلند از دیگر ابعاد شخصیتی حضرت زهرا (س) است، مطرح کرد: در بعضی از اسناد تاریخی آمده است که در زمان بعثت پیامبر (ص) در سراسر جزیره العرب تنها ۱۷ نفر سواد خواندن و نوشتن داشتند، که حضرت زهرا (س) در این فضا و جامعه توانستند در سن پایین به این درجاتی از علم و دانش برسند.
وی با بیان اینکه ابعاد مطالبهگری و اعتراض حضرت زهرا (س) فوق العاده است، خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (س) با تشخیص به موقع جریانی که به تدریج به دنبال از بین بردن پشتوانه اهل بیت (ع) بود خطبه بلند و کامل فدک را خواندند که سراسر نکته و آموزش است.
مهدوی ارفع با اشاره به اینکه اعتراض به اهانت به امام و سکوت افراد ساکت از دیگر نکات مهم فاطمیه است، تصریح کرد: ایشان همچنین اعتراض منطقی و مستدلی نیز به ناکارآمد بودن حاکمان داشتند؛ حضرت زهرا (س) در روابط اجتماعی نیز تمام نکات را رعایت کردند که یک شخصیت کامل را از ایشان به جای گذاشته است.
وی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) تمام وجود خود را در تمام ابعاد وقف اسلام کردند، یادآور شد: اگر تمام سخنرانان به بیان این نکات بپردازند شاهد یک جریان سازی مطلوب در جامعه خواهیم بود.
این استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به اینکه امروز اگر مشکلات موجود در موضوع خانواده را رفع کنیم بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد، بیان کرد: پایین بودن نرخ رشد جمعیت و کاهش فرزند آوری امروز به یک مشکل در کشور تبدیل شده است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود.
وی با بیان اینکه منافقین میخواستند با به شهادت رساندن حضرت زهرا (س) زبان دفاع از حق را از بین ببرند، ابراز کرد: امروز باید از این موضوع نتیجه بگیریم که اگر در مقابل منافقین سکوت کرده و از حق دفاع نکنیم در مقابل حضرت زهرا (س) و مقابل درب قرار گرفتهایم.
مهدوی ارفع با اشاره به اینکه برای ما الگو شده است که اگر امامت جامعه در خطر است باید از جان خود بگذریم، اظهار داشت: حضرت زهرا (س) در مدینه و و امام حسین (ع) در کربلا این موضوع را برای ما به اثبات رساندند و آنها که عزیزترین بندگان خدا بودند جان خود را برای اسلام فدا کردند.
وی اضافه کرد: اگر امروز شخصی در همین قم میگوید که نباید وارد سیاست شد بلکه باید دین مردم حفظ شود قطعاً نسبت به شخصیت حضرت زهرا (س) شناختی ندارد.
این استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه اگر فاطمیه خرج انتخابات شود ما بازنده شدهایم، عنوان کرد: نباید به این موضوعات ورود پیدا کنیم چراکه کسانی که مدعی نجات ما هستند خودشان هنوز نمیدانند چند چند هستند.
سخنرانان یکی از ارکان اصلی هیأتها هستند
رحیم آبفروش نیز در این مراسم با بیان اینکه این همایش نخستین اقدام گسترده جامعه ایمانی مشعر در حوزه سخنرانان است، اظهار کرد: امیدواریم با همت و تلاش و همیاری سخنرانان این حرکت ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه نهادهای مختلفی به امر تبلیغ میپردازند، عنوان کرد: تبلیغ قالبها و شیوههای متفاوتی دارد که یکی از این قالبها منبر است؛ در جامعه ایمانی مشعر از روز نخست ظرفیت سخنرانان به عنوان یکی از ارکانهای اصلی هیأت مدنظر بوده است.
جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر با اشاره به اینکه باتوجه به فعالیت نهادهای مختلف در این حوزه در کمال صبر به دنبال عدم موازی کاری بودیم، مطرح کرد: در این راستا تلاشهای بسیاری نیز انجام دادیم که از جمله از آنها میتوانیم به فراهم سازی بستهها و فایلهای آموزشی اشاره کنیم.
وی با بیان اینکه در طول این مدت شناسایی لازم در سطح کشور انجام و ارتباط مناسبی نیز شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: امروز در آستانه فاطمیه دوم این همایش مجازی برگزار خواهد شد و امیدواریم نتایج مدنظر نیز از آن حاصل شود.