۰۵ آذر ۱۴۰۳ ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۵ : ۰۳
وی گفت: در روایات متعدد آمده است که در روز قیامت اولین موضوعی که مورد پرسش قرار میگیرد، نماز است؛ نماز نسبت به سایر واجبات و مستحبات، در قبولی سایر اعمال نقش دارد. تسامح و تساهل در نماز گناه نابخشودنی است.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: بهترین رابطه بندگان با خدا، نماز است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
وی با اشاره به وضعیت مسایل و احکام دینی به ویژه نماز در دوران قبل از انقلاب گفت: در آن دوران، رژیم در صدد بود همه احکام اسلام به ویژه نماز را از بین ببرد. اما امروزه با عنایت الهی و با مجاهدت بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر انقلاب، در سایه نظام جمهوری اسلامی، فرایض و واجبات الهی مورد توجه قرار گرفت. لذا باید خدا را شاکر باشیم که توجه به ضروریات و واجبات اسلام مثل نماز، زکات، حجاب و عفاف بیش از پیش شده است.
آیت الله یزدی با انتقاد از برگزاری برخی محافل تا پاسی از شب و برخی برنامههای تلویزیونی، گفت: نتیجه این اقدامات کاهلی به نماز در وقت صبح است، توجه به فرایض وظیفهای است که همه ما در مقابل آن مسئولیم.در اجرای فرایض همه باید کمک کنیم و فرقی بین روحانی و غیر روحانی نیست.
آیتالله یزدی با اشاره به ساخت مسجد گفت: مسجد ساختن با مسجدی ساختن دو مقوله جدای از یک دیگر است، مسجد ساختن یک تکلیف واجب و پر ارزش است و اگر جایی در میان مجتمع مسلمین مسجدی وجود نداشته باشد، مکلف به ساخت آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه اقدام پیامبر اسلام(ص) در آغاز اسلام و ورود به مدینه ساخت مسجد بود بیان داشت: اکنون در همه جا و در کنار مجتمعها مساجد و نمازخانههایی وجود دارد و این اقدام فریضة بزرگی است. برای ساخت مسجد و نمازخانههای بین راهی کار لازم است.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: وجود ائمه جماعت در مساجد نکته مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. وجود امام جماعت در مسجد مهم است، به نظرم ثواب مسجد ساختن به وجود امام جماعت است، اگر مسجدی مرفه و مجلل ساخته شود و کسی در آن نماز نخواند، این مسجد، مسجد نیست. آبادی و عمران مسجد به برگزاری نماز در مسجد است.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: سفارش من به خیرین مسجدساز این است که پس از ساخت مسجد به فکر امام جماعت باشند و امام جماعت هم باید با مردم رابطه داشته باشد، مردمی باشد و بتواند با مردم و نسل جوان ارتباط خوبی داشته باشد.
وی گفت: اگر امام جماعتی در مسجد فقط نماز بخواند و با مردم ارتباط نداشته باشد، من این امام جماعت را قبول ندارم و اگر او به مسجد نیاید بهتر است، چرا که این شخص به مردم یاد میدهد که کاری به کار دیگری نداشته باشند.
استاد حوزه علمیه قم گفت: برگزاری نماز جماعت به منظور ایجاد رابطه با مردم، حل مشکلات آنان و ارتباط جامعه با هم است. برگزاری نماز جماعت به خاطر ایجاد ارتباط است.
شایان ذکر است: در این دیدار مدیر ستاد اقامه نماز استان و مدیرکل آموزش و پرورش قم گزارشی از وضعیت نماز را در استان و مدارس ارائه دادند.