۰۲ آذر ۱۴۰۳ ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۵۵ : ۱۷
در صورت کلی روایات مربوط به فضیلت و آثار و برکات مسجد در سه دسته فضیلت مکان مسجد، فضیلت اقامه نماز در مسجد و فضیلت نماز جماعت تقسیمبندی میشود که درباره هر یک از اینها احادیث متعددی از پیامبر(ص)و اهلبیت عصمت و طهارت(ع) صادر شده است.
به عنوان نمونه امام کاظم (ع) از پدر بزرگوارش نقل فرمود: کسی که در منزلش وضوی کامل بگیرد و مویش را شانه و خود را معطّر کند، سپس از خانهاش بدون عجله و با آرامش و وقار بیرون آید و به طرف محل نماز برود در حالی که میل به جماعت مسلمین دارد، قدمی از زمین برنمیدارد و نمیگذارد مگر اینکه یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو و یک درجه به خدا نزدیک شود تا زمانی که داخل مسجد شود. تا اینکه فرمود: سپس نماز را با امام جماعت شروع کند از طرف خدا مغفرت و بهشت بر او واجب میشود قبل از اینکه امام سلام نماز را بدهد. (جامع احادیث الشیعه، ج. ۶، ص. ۳۸۷)
اَبَا الْحَسَنِ مُوسَی ابْنَ جَعْفَرٍ عَلَیْهِمَا السَّلامُ یُحَدِّثُ عَنْ اَبیهِ - عَلَیْهِ السَّلامُ - اَنَّهُ قالَ: مَنْ اَسْبَغَ وُضوئَهُ فی بَیْتِهِ وَ تَمَشَّطَ وَ تَطَیَّبَ ثُمَّ مَشی مَنْ بَیْتِهِ غَیْرَ مُسْتَعْجِلٍ وَ عَلَیْهِ السَّکینَهُ وَالْوقارُ اِلَی مُصَّلاهُ رَغْبَهً فی جَماعَهِ الْمُسْلِمینَ لَمْ یَرْفَعْ قَدَماً وَ لَمْ یَضَعْ اُخْری اِلَّا کُتِبَ لَهُحَسَنَهٌ، وَ مَحَتْ عَنْهُ سَیِّئَهٌ وَ رُفِعَتْ لَهُ دَرَجَهٌ فَاِذا ما دَخَلَ الْمَسْجِدَ اِلی اَنْ قالَ عَلَیْهِ السَّلامُ -ثُمَّ اِفْتَتَحَ الصَّلوهَ مَعَ الْاِمامِ جَماعَهً اِلَّا وَجَبَتْ لَهُ مِنَ اللَّهِ الْمَغْفِرَهُ وَ الْجَنَّهُ مِنْ قَبْلِ اَنْ یُسَلِّمَالْاِمامُ
پیامبر گرامی اسلام (ص) در یک روایت فرمودند: هر کس کلامش قرآن و خانهاش مسجد باشد، خداوند منزلی در بهشت برای او بنا میکند. (وسائل الشیعه ج. ۳ ص. ۴۸۱)
مَنْ کانَ الْقُرْانُ حَدیثَهُ وَ الْمَسْجِدُ بَیْتَهُ بَنَیَ اللَّهُ لَهُ بَیْتاً فِی الْجَنَّهِ.
منبع:شبستان