کد خبر : ۹۵۹۰۳
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۶

نخستین شهید تفحص در سوریه کیست؟

تفحص و جست‌وجوی پیکر مطهر شهدای مدافع حرم چندی است که توسط رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی در سوریه آغاز شده است.
عقیق:تفحص و جستجوی پیکر مطهر شهدای مدافع حرم چندی است که توسط رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی در سوریه آغاز شده است. رزمندگان با جستجوی پیکر شهدایی که در جریان درگیری با تروریست‌ها به شهادت رسیده و پیکرشان مفقود شده است، آن‌ها را یافته و به زادگاهشان باز می‌گردانند. شهدایی همچون سید احسان میر سیار، شهید علی اصغر شیردل، حجت الاسلام شهید محمد مهدی هاشمی نژاد و... .

پیکر مطهر شهید مدافع حرم، علی اصغر شیردل، بعد از گذشت یک‌سال از شهادتش به میهن اسلامی بازگشت. شهید علی اصغر شیردل فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی سخت افزار کامپیوتر در 30 اردیبهشت سال 94 در سن 37 سالگی در سوریه به شهادت رسید ولی پیکرش همانجا ماند و در شمار شهدای مفقود الجسد جای گرفت تا اینکه پیکر مطهرش در 9 خرداد 95 به کشور بازگشت.

پیکر شهید سید احسان میرسیار نیز بعد از دو سال از شهادتش به کشور بازگشت. مراسم وداع با شهید مدافع حرم سید احسان میر سیار چهارشنبه 25 بهمن ماه با حضور خانواده و دوستان شهید در معراج شهدای تهران برگزار شد. شهید مدافع حرم سیداحسان میرسیار متولد سال 59 از نیروهای صابرین سپاه محمد رسول الله تهران بود. این شهید والامقام در دومین مرتبه‌ای که داوطلبانه به سوریه اعزام شد در 22 بهمن سال 94 به دست تروریست‌های تکفیری به شهادت رسیده و پیکر او مفقود شد.

شهید سید محمدمهدی هاشمی‌نژاد در شهریور 1360 در یک خانواده مذهبی و اصیل افغانستانی ساکن مشهد مقدس به دنیا آمد. پدر او حجت الاسلام و المسلمین سید حبیب‌الله هاشمی‌نژاد از اساتید حوزه علمیه بود. با ورود به مدرسه علمیه مؤمنیه از مدارس تابعه جامعه المصطفی العالمیه (مرکز جهانی علوم اسلامی سابق)، رسماً طلبه حوزه علمیه قم شد.
 با توجه به تحولات سوریه و لزوم دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام و عقیله بنی‌هاشم علیها السلام طی چندین مرحله در سال‌های 1392 و 1393 عازم سوریه شد. 22 اسفند ماه سال 94 بود که توسط تروریست‌های تکفیری به شهادت رسید. اما 9 ماه طول کشید تا پیکر مطهر این شهید مدافع حرم افغانستانی از تدمر شناسایی و به خانه بازگردد. اولین روز از زمستان سال 1395، مراسم تشییع پیکر مطهر این شهید فاطمیون با حضور عموم مردم در قم برپا شد.

بخشی از روایت خبرنگار تسنیم از یک روز سخت برای تفحص شهدای فاطمیون در منطقه آزاد شده توسط حزب‌الله لبنان در سال 95 در ادامه می‌آید:

« دو سه روزی بیشتر نمی‌شد که در فرماندهی یکی از تیپ‌های رزمندگان مقاومت در حلب مستقر شده بودیم. فرمانده آهسته گفت: دیشب بچه‌های حزب‌الله کتیبه رو آزاد کردند و می‌خواهیم برای آوردن شقایقمان برویم. ازپله‌ها که به پایین رسیدم رزمندگان داخل خودرو خود منتظر بودند. سرنشینان خودروی دیگر هنوز آماده نبودند، یکی رفته بود دنبال برانکارد و دیگری دنبال بیل و کلنگ و طناب، زیاد معطل نشدیم و راه افتادیم.پس از گذشتن از دو سه پیچ و ده پانزده دقیقه رانندگی بالاخره رسیدیم به منطقه تازه آزاد شده.با سرعت زیاد از کوچه پس کوچه‌ها گذشتیم و در پشت روستا به دامنه تپه‌ای رسیدیم.همه پشت سر هم و در یک ردیف از کوره راهی که از کمرکش تپه بالا میرفت راه افتادیم، سنگرها و خاکریز بچه‌های حزب‌الله در بالای تپه کاملا آشکار بود.

آن سوی خاکریز دشمن کاملا قابل مشاهده بود. بچه‌ها چون منطقه را می‌شناختند خیلی آسان جای شقایق پرپر شده فاطمیون را پیدا کردند و از روی تسبیحی که در مچ دستش بسته شده بود و مقایسه با عکسی که در گوشی مترجم از شب قبل عملیات از شهید بدست آمده بود خیلی زود شناسایی شد. برای انتقال باید جانب احتیاط را رعایت میکردند احتمالی که پیکر شهید را دشمن تله‌گذاری کرده باشد خیلی زیاد بود، چون حدود 20 روز پیکر شهید روی تپه کتیبه مانده بود، کار کمی سخت شده بود برای برگرداندن پیکر شهید اما فرمانده از خودگذشتگی کرد و بدون هیچ وسیله‌ای پیکر شهید را جابجا کرد تا مطمئن شود تله‌ای در کار نیست.

شهید را بلند کردند و روی برانکارد گذاشتند و به سمت پایین تپه به راه افتادیم، هنوز از سرازیری تپه پایین نیامده بودیم که سوت خمپاره‌ای همه را به خود آورد و در چند ده متری‌مان منفجر شد، دوباره راه افتادیم صدای گلوله تک‌تیراندازها از روی سرمان همچنان آزار دهنده بود. رزمندگان مقاومت با چشمانی پر از اشک شهید را آوردند و به خودروها رساندند و این شقایق گلگون فاطمی را به سوی گلستان ابدی راهی کردند.»

تفحص پیکر مطهر این شهیدان مختص رزمندگان ایرانی و فاطمیون نیست. رزمندگان مقاومت اعم از رزمندگان لبنانی و عراقی و سوری نیز در این تفحص حضور دارند و به دنبال پیکر مطهر شهدایشان هستند.

چند روز پیش نخستین شهید تفحص سوریه نیز تقدیم جبهه مقاومت اسلامی شد، رزمنده‌ای که برای یافتن پیکر مفقودان این جنگ نابرابر در عملیات تفحص شهدا شرکت کرده بود توسط مین‌های به جا مانده از تروریست‌های تکفیری به شهادت رسید.

صبور میرزایی با نام جهادی حکمت مددی یک رزمنده افغانستانی و یکی از نیروهای تخریب چی لشکر فاطمیون بود که نسبت به پیدا کردن پیکر همسنگرانش احساس دین زیادی داشت. مراجعه خانواده‌های مفقودین به او برای یافتن اثری از شهدایشان انگیزه او را در این زمینه مضاعف کرده بود، به همین دلیل با شرکت در عملیات تفحص تلاش داشت از تعداد شهدای مفقود کم کرده و خانواده‌هایشان را از چشم انتظاری در بیاورد که خود در این راه به شهادت رسید. خانواده شهید صبور میرزایی در روز 10 اردیبهشت ماه برای آخرین بار با پیکر مطهر شهید خود در معراج شهدای تهران دیدار کردند.


منبع:تسنیم

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پربحث ها
پرطرفدارترین عناوین