۲۴ دی ۱۴۰۳ ۱۴ رجب ۱۴۴۶ - ۱۲ : ۱۱
در ابتدای این نشست، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف ضمن تبریک فرارسیدن ایام الله دهه فجر، عنوان کرد: خداوند متعال را شاکریم که به برکت رهنمودهای حضرت امام (ره) و دلاوریها و سلحشوریهای زنان ما در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و به برکت خون مطهر شهدای عزیز امروز در جامعه ای زندگی میکنیم که زنان و مردان آن برای تحقق و توسعه فرامین روح بخش قران کریم مجاهدت و تلاش میکنند.
وی با اشاره به تلاش سازمان اوقاف در حوزه فعالیتهای قرآنی در جهت اعتلای کلمه الله و نیز اعتلای تعالیم روح بخش قرآن کریم در جامعه، گفت: سعی ما بر این است که تمامی اقدامات و فعالیتهای قرآنی مؤثر واقع شده و منجر به رشد و تعالی رهنمودهای قرآنی و حاکمیت قرآن در جامعه شود.
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف او امر خیریه در ادامه عنوان کرد: همه این نشستها، مسابقات و فعالیتهای قرآنی نیز در همین راستا صورت میگیرد که قرآن در زندگی ما تجسم عینی پیدا کند و بتواینم رهنمودهای ارزشمند ولی امر مسلمین را در حوزه قرآن عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به یکی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب، در خصوص فعالیتهای قرآنی بانوان عنوان کرد: بر اساس فرموده رهبر معظم انقلاب، «اصل توجه بانوان کشور ما به قرآن و حضور آنان در صحنه فعالیتهای قرآنی، پدیده ای است که باید به عنوان توفیق بزرگ نظام و جمهوری اسلامی در چشم بینندگان، منتقدان، دوستداران و مخالفان قرار بگیرد»، بنابراین زمانی که ایشان حضور بانوان را به عنوان یک توفیق بزرگ برای نظام قلمداد میکنند، پس این بار سنگین مسئولیت بر دوش همه ما است که بتوانیم، توفیقات نظام رو بیش از پیش، گسترش بدهیم.
فرزانه عنوان کرد: مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف طی چندین سال گذشته به برکت حضور مسئولین زبده و کارشناس و باتوجه به نگرش مدیران این مرکز نسبت به فعالیتهای قرآنی بانوان و با توجه به تلاشهای مستمر و مکرری که در جهت تحولات عظیم تشکیلاتی، فعالیتی و ماموریتی در این مرکز اتفاق افتاد، یکی از دغدغههای بزرگ جامعه قرآنی بانوان در رابطه با آینده مسابقات قرآن بانوان، به لطف خداوند متعال اهتمام، عنایت و پشتکاری که مسئولین مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف داشتند، این امر محقق شد.
دبیر همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی در ادامه در خصوص شناسایی بانوان نخبه قرآنی خاطر نشان کرد: شناسایی بانوان فعال قرآنی در جهان اسلام، طی سنوات گذشته در سازمان اوقاف اتفاق افتاد که طی آن ما بیش از 2000 پرونده از بانوان فعال قرآنی از سراسر جهان اسلام را در اختیار داریم، در واقع این بانک اطلاعاتی که تا به امروز به بهانه همایش بانوان فعال قرآنی در کشور ایجاد شده یک دستاورد بسیار مهمی برای ما و کشور محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه همه مسلمین در قبال قرآن کریم، ترویج و تحقق فرامین آن در جهان به عنوان عالیترین فرهنگ، مسئولیت دارند، گفت: همکاری، تعامل و همفکری در همه امور و از جمله امور قرآنی میتواند راهگشا باشد، بنابر این، همه دستگاههای فرهنگی باید رسالتی که میتوانند در برابر فعایت های قرآنی به دوش بکشند را مد نظر قرار داد ه و با استفاده از ظرفیتهای سایر دستگاهها و تعامل با یکدیگر، در جهت اعتلای این فرهنگ غنی، تلاش کنند.
فرزانه گفت: بنابراین، چندین سال متوالی است که بحث آسیب شناسی فعالیتهای قرآنی بانوان در مجموعه اوقاف، به عنوان یکی از ارکان اصلی ترویج فرهنگ قرآن در کشور، با حضور نمایندگانی از سایر دستگاهها برگزار میشود.
وی با اشاره به همایش بانوان فعال قرآنی عنوان کرد: یکی از برنامههایی که در همایش بانوان فعال قرآنی همه سال اجرا میشود، تجلیل از تفکرات و روشهای برتر در حوزه قرآنی است، ما مفتخریم که میتوانیم حتی اندیشه ورزی در باب فعالیتهای قرآنی بانوان را مشاهد، مقایسه و به دنیا عرضه کنیم و الگوهای ناشناخته را به اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان معرفی کنیم.
فرزانه در پایان گفت: با توجه به اینکه در بخش بانوان، مسابقات سراسری در سطح کشور، به صورت فاخر، برگزار میشود، یک نکته قابل ذکر است که این مسابقات از جهات مدیریتی، اجرا، داوری و در همه موارد توسط خود بانوان اداره میشود، بنابراین یکی از استدلالها برای برگزاری مسابقات بین المللی بانوان همین نکته بود که ما این قابلیت و ظرفیت را داریم که با رعایت مسائل شرعی، مسابقاتی را در خور شان برگزار کنیم، بنابراین مسابقات بین المللی را هم با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف جهان به نحو احسن. بدون تخطی از اصول و قواعد حاکم بر شرع برگزار خواهیم کرد.