۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۰۹ : ۰۰
علامه طباطبایی در این تفسیر به مناسبت های مختلف، مباحث مورد نیاز جامعه اسلامی را مطرح کرده و برای حل آنها روش تفسیر موضوعی آیات قرآن کریم را به کار گرفته است. با توجه به ویژگیهای تفسیر المیزان، متن پیش رو، دیدگاههای قرآن کریم درباره برخی از مهمترین مسائل مورد نیاز دانشجویان و جوانان را با استفاده از آن تفسیر گرانسنگ بررسی می کند. در تدوین این کتاب، ویژگی های یک متن استاندارد آموزشی رعایت شده است.
کتاب «تفسیر موضوعی قرآن کریم بر اساس تفسیر المیزان» در شش فصل و چهارده درس تنظیم و تدوین شده است: فصل اول با عنوان «ما و قرآن» شامل دو مسأله شناخت قرآن و هدایت به قرآن می شود. فصل دوم با عنوان «ما و خدا» دو مسأله باور به خدا و صفات خدا را بررسی کرده است. فصل سوم با عنوان «سعادت انسان» طی دو درس از سعادت به عنوان هدف آفرینش و عوامل سعادت آفرین سخن می گوید.
فصل چهارم که «نیایش و نماز؛ اوج بندگی» نام دارد، در درس اول «نیایش و نماز» و در درس دوم «تفسیر سوره حمد» و در درس سوم «تفسیر سوره توحید» و «تفسیر سوره قدر» را بیان می کند. فصل پنجچم زندگی سعادتمندانه انسان را با بررسی وظیفه انسان ها نسبت به جامعه، پدر، مادر و همسر را بررسی کرده است. فصل ششم با عنوان «زندگی انسان پس از دنیا»، مرگ، حیات برزخی انسان، قیامت و حیات اخروی انسان را بررسی می کند.
منبع:مهر