کد خبر : ۶۰۴۰۶
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۲

نگاهي به مجموعه كتاب‌هاي زنان اسوه

مجموعه كتاب‌هاي زنان اسوه در چهار جلد پالتويي با معرفي زينب بنت جحش، سوده، ماريه و ميمونه از همسران گرامي پيامبر اكرم به كوشش محمدرضا باقري از سوي حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت منتشر شد.
عقیق:حوزه نمايندگي ولي فقيه در حج و زيارت چهار جلد جديد از مجموعه كتاب‌هاي زنان اسوه را كه به معرفي زينب بنت جحش، سوده، ماريه و ميمونه از همسران گرامي رسول خدا صلي الله عليه و آله وسلم، مي‌پردازد به كوشش محمدرضا باقري و تدوين پژوهشكده حج و زيارت منتشر و روانه بازار نشر كرد.
در مقدمه كتاب زينب بنت جحش از زنان اسوه آمده است: در صدر اسلام و جامعه نوپاي اسلامي، زنان همواره حضوري پررنگ و نقشي مؤثر در گسترش و تحكيم اسلام داشته و الگوهاي شايسته‌اي در اخلاق و ايمان به بشريت عرضه كردند.
همسران پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله وسلم از جمله زنان برجسته‌اي بودند كه به سبب پيوند با پيامبر گرامي اسلام و جايگاه ويژه‌اي كه داشتند، همواره مورد توجه ديگر زنان و الگوي آنان در جامعه اسلامي به شمار مي‌آمدند. از اين‌رو، خداي تعالي در آيات 30 تا 31 سوره احزاب، پاداش عمل صالح و جزاي عمل زشت احتمالي ايشان را دوچندان برشمرده است.
زينب بنت جحش كه كتاب حاضر، روايت‌گر بخش‌هايي از تاريخ زندگي اوست، از جمله همسران شايسته و پرهيزگار پيامبر گرامي اسلام بود كه ضمن داشتن صفات اخلاقي و انساني والا، زني پركار به شمار مي‌آمد. آشنايي با ابعاد گوناگون زندگي فردي و اجتماعي او، كمك ارزشمندي در دستيابي به سبك زندگي اسلامي، به ويژه براي زنان جامعه ما، خواهد بود.
در مقدمه كتاب سوده از زنان اسوه مي‌خوانيم: سوده اولين همسر پيامبر اكرم بعد از وفاع حضرت خديجه سلام الله بود. او از زنان پيشگام در پذيرفتن اسلام بود و همسر وي سكران بن عمرو نيز در پي او مسلمان شد. اين دو در راه اسلام، سختي‌ها و شكنجه‌هاي بسياري متحمل شدند و در اين راه مجبور شدند به حبشه هجرت كنند.
از آنجا كه خانواده سوده كافر بودند، وي نمي‌توانست پس از مرگ همسرش نزد آنان بازگردد؛ چراكه بي‌گمان با شكنجه و تهديد روبه‌رو مي‌شد و خانواده‌اش او را مجبور مي‌كردند به كفر بازگردد.
ازدواج پيامبر صلي الله عليه و آله با سوده در چنين شرايطي، مي‌توانست نوعي تكريم استقامت و ثبات او در راه ايمان باشد؛ ضمن آنكه براي مجاهدان اسلام كه همواره از شرايط خانواده خود پس از شهادت مي‌ترسيدند، نويدي بود كه زنان و فرزندان آنان بي‌سرپرست رها نخواهند شد.
تاريخ نه تنها درباره جمال، ثروت يا موقعيت اجتماعي سوده گزارشي نكرده است، بلكه گفته مي‌شود كه او به هنگام ازدواج با پيامبر خدا حدود 55 سال سن داشته و زني سنگين وزن بود. او پيامبر اكرم بسيار مهربان بود و از دختران نبي مكرم اسلام صلي الله عليه و آله، با دلسوزي و احترام نگهداري مي‌كرد.
كتاب ماريه از زنان اسوه نيز در مقدمه خود درباره اين همسر گرامي رسول خدا آورده است: بانو ماريه قبطيه، يكي از همسران پيامبر گرامي اسلام بود. كنيزي كه مقوقس، پادشاه مصر، به عنوان تحفه‌اي گران‌بها براي پيامبر اكرم فرستاد. وي در جامعه‌اي كه هنوز از افكار جاهلي رنج مي‌برد، زندگي پرتنشي داشت كه شايد تنها، لذت افتخار زندگي با نبي مكرم اسلام اين تنشها را براي او تحمل‌پذير مي‌ساخت.
پيامبر اكرم نيز در مقام يگانه منادي يكتاپرستي در عصر جاهليت، همواره و از همه فرصت‌ها براي پياده‌سازي فضيلت‌هاي اخلاقي در جامعه استفاده مي‌كردند كه از جمله مهم‌ترين آنها، ارزش‌گذاري انسان‌ها براساس تقواي الهي و نه ثروت، طبقه اجتماعي و ديگر تفاوت‌هاي زندگي دنيوي بود.
برخوردي كه پيامبر خدا با ماريه قبطيه داشتند و جايگاهي كه اين زن باتقوا در زندگي ايشان پيدا كرد، خود بهترين گواه بر اين ادعاست. وي با حمايت پيامبر اكرم و با ياري خداوند، از تهمت ناروايي كه به وي زده شد، رهايي يافت؛ تهمتي كه نه تنها عفت او، بلكه حقانيت رسالت پيامبر را نشانه گرفته بود. اين بانو آنقدر ظرفيت و ارزش وجودي خود را بالا برد كه از سوي خداي متعال، توفيق مادري ابراهيم (پسر پيامبر) را نيز كسب كرد.
در مقدمه كتاب ميمونه از زنان اسوه نيز آمده است: ميمونه، زن پارسايي كه خود را به پيامبر بخشيد، در سرزميني مي‌زيست كه مردم آن پيش از ظهور اسلام، به چپاول و غارت اموال ديگران مشغول بودند؛ تعصب‌هاي باطل قبيله‌اي، بت‌پرستي، ظلم و خون‌ريزي بر همه عرصه‌هاي زندگي آنها حاكم شده بود و زنان، از بي‌ارزش‌ترين، مظلوم‌ترين و بي‌دفاع‌ترين اقشار اين جامعه به حساب مي‌آمدند.
در چنين جامعه‌اي، گفتار و كردار حضرت محمد صلي الله عليه و آله، براي زنان، بشارت احياي حقوق و ارزش آنان را مي‌داد. پيامبر، بهترين مردان را كساني مي‌دانست كه با همسرانشان رفتاري نيكو داشته باشند. در عمل نيز رابطه پر مهر و محبت ايشان با همسرانش، بهترين الگو براي همه زنان و مردان بود.
بانون ميمونه كه در اين كتاب به بخش‌هايي از زندگي او پرداخته شده است، زني با ايمان بود كه نه تنها در خوشي‌ها، بلكه در سختي‌ها و جنگ‌ها نيز همسر خود را همراهي مي‌كرد و براي پيشرفت اسلام، از هيچ‌گونه جان‌فشاني و فداكاري فروگذار نبود. وي از راويان حديث رسول اكرم صلي الله عليه و آله بوده و احاديثي نيز از وي در فضايل اهل بيت عليهم‌السلام نقل شده است.
اين كتاب‌ها به ترتيب در قطع پالتويي، (زينب بنت جحش) شمارگان 500 نسخه و قيمت 2500 تومان، (سوده) شمارگان 500 نسخه و قيمت 2100 تومان، (ماريه) شمارگان 500 نسخه و قيمت 2500 تومان و (ميمونه) شمارگان 500 نسخه و قيمت 1800 تومان از سوي مؤسسه فرهنگي هنري مشعر وابسته به حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت منتشر شده‌اند.









منبع:حج
211008



ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین