کد خبر : ۵۸۴۸۱
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷
به مناسبت نخستین سالگرد ارتحال

استخاره‌ای که آیت‌الله شب‌زنده‌دار را راهی قم کرد

آیت‌الله حسین شب‌زنده‌دار تصمیم گرفت برای ادامه تحصیلات به قم مهاجرت کند، این بار نزد استادش آیت‌الله حدائق رفت و از او درخواست استخاره کرد؛ وقتی استاد قرآن را گشود، آیه «هنا لک الولایة الحقّ هو خیر ثواباً و خیر عقبا ...» آمد.

عقیق:چهارم مرداد ماه سال گذشته آیت‌‌الله حسین شب‌زنده‌دار از اساتید اخلاق حوزه علمیه به دیدار حق شتافت، وی در نخستین روزهای سال 1308 شمسی در خانه کربلایی احمد واقع در محله قدیمی سنان جهرم دیده به جهان گشود، در سن 6 تا 7 سالگی به مکتب‌خانه محل زادگاهش رفت. خواندن و نوشتن، قرائت قرآن و برخی از آداب و رسوم و احکام شرعی را آموخت. با راهنمایی علمای محل در مدرسه خان (زمانیه) جهرم حجره گرفت و مشغول تحصیل دروس دینی شد، وی مقدمات علوم، ادبیات، مقداری از مسائل فقهی و شرعیان و آداب و اخلاق را از حجج اسلام سیدحسین شریعتمداری، میرزا محمد نمازی، علی‌اکبر ناصری، سیدمحمد احمدی، سیدمحمدرضا اصفهانی، به ویژه آیت‌الله سیدابراهیم حق‌شناس و شیخ عطاءالله حقدان به خوبی فرا گرفت.

 

 

برای کسب بهره‌های علمی و معنوی می‌خواست به حوزه بزرگ شیراز برود، اما با موانعی مانند نامساعد بودن وضع مالی پدر، سختی تحمّل جدایی از پدر، عمو و سایر بستگان، فراق مادر از دست رفته و مسائلی دیگر رو به رو شد، در بار دوم استخاره که نزد آیت‌الله سیدابراهیم حق‌شناس گرفت و نتیجه خوب آمد، راهی شیراز شد، وی در این باره نوشت: «... اما همه اینها یک طرف و دعا و توسل خاصلانه و متضرعانه پدر عزیزم به هنگام سوار شدن و خداحافظی که با عموی بزرگوار و جمع زیادی از همشیره‌ها و فامیل و دوستان که برای بدرقه آمده بودند، طرف دیگر... همین دعا بحمدلله کار خود را کرد، در شیراز یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌های الهی که برای ابد مایه افتخارم شد، نصیبم گشت و آن شاگردی ولی خدا، مرحوم آیت‌الله حاج شیخ ابوالحسن حدائق اصطهباناتی (ره) در مدرسه مبارکه منصوریه بود».

آیت‌الله شب زنده‌دار جهرمی برای مدتی در مدرسه مقیمیه و پس از آن در مدرسه منصوریه شیراز اقامت کرد و به تحصیل مشغول شد، در پایان دوره سه ساله به دستور آیت‌الله حدائق مجلس جشنی در باغ مدرسه منصوریه برگزار شد و آیت‌الله حدائق ضمن اهدای عبا و عمامه به آقای شب زنده‌دار با دستان مبارکش عمامه بر سر وی گذاشت و او را به لباس مقدس روحانیت مفتخر کرد.

 

 

حدود 18 بهار از عمرش نگذشته بود که تصمیم گرفت، برای ادامه تحصیلات عالی به قم مهاجرت کند، این بار نزد استادش آیت‌الله حدائق رفت و از وی درخواست استخاره کرد، وقتی استاد قرآن را گشود آیه «هنا لک الولایة الحقّ هو خیر ثواباً و خیر عقبا ...» آمد، مضمون استخاره آینده‌ای روشن و سرنوشتی سعادتمند در این دنیا و رسیدن به مقامات عالی و اجر و ثواب الهی بسیار در آخرت را نوید می‌داد.

وی پس از این استخاره در آغاز سال تحصیلی 1326 شمسی با اجازه پدر و استاد به قم مهاجرت کرد، نخست در مدرسه فیضیه و پس از مدتی در مدرسه حجتیه سکونت کرد، وی قسمتی از درس‌هایی را که در دوره سطح متوسطه نخوانده بود، نزد آیت‌الله شهید محمد صدوقی خواند، سپس فراگیری متون دروس سطح عالی را شروع کرد، «رسائل»، «مکاسب» و «کفایة الاصول» در فقه و اصول را نزد آیات محمدتقی بهجت، مرتضی حائری، سیدرضا بهاءالدینی، سیدمحمدباقر سلطانی طباطبایی، سیدعبدالجواد اصفهانی، محمد مجاهدی تبریزی و ... خواند و دوره سطح را به پایان رسانید.

 

 

آیت‌الله شب زنده‌دار سال‌ها به طور منظم در دروس خارج فقه و اصول آیات سیدحسین بروجردی، سیدمحمد محقق داماد، محمدعلی اراکی، امام خمینی، سیدمحمدرضا گلپایگانی و عباسعلی شاهرودی حاضر شد و همزمان در درس تفسیر استاد علامه سیدمحمدحسین طباطبایی حضور یافت و ضمن مباحثه، تقریر برخی از دروس یاد شده را نگاشت و از آن پس در شمار فضلا و اساتید زبده حوزه قرار گرفت.

سر انجام این عالم نستوه و عارف بالله در سن 85 سالگی در بیمارستان مسیح دانشوری پس از یک دوره بیماری دعوت حق را لبیک گفت و پیکرش در جوار بارگاه نورانی حضرت فاطمه معصومه(س) آرام گرفت.


منبع:فارس


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین