۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۲۴ : ۲۳
عقیق:«امیرحسین خلیلزاده» درباره مجموعه «نشان از بینشان» که در قالب برنامه حدیث سرو از شبکه یک سیما پخش میشود، گفت: این مجموعه در ۵ قسمت تولید شده و تنها گروهی که مستقل از حدیث سرو این مجموعه را تولید کرد، گروه ما بود.
وی درباره موضوع این مجموعه که زندگی عارف و عالم شیعه مرحوم آیتالله شیخ حسنعلی مقدادی اصفهانی معروف به شیخ نخودکی است، توضیح داد:قسمت این بود که شیخ نخودکی را به من سپردند. اتفاقا کار سختی هم بود چون هیچ منبع و ماخذی درباره زندگی ایشان وجود ندارد.
این کارگردان درباره منابع مورد استفادهاش در ساخت این مستند تصریح کرد: ما تنها یک قطعه عکس از ایشان یافتیم که در خانه حجت هاشمی از نوههای ایشان و از اساتید ادب و عرفان بود. همچنین به منابع دسترسی خوب و علمی نداشتیم. کتاب نشان از بینشان هم که درباره ایشان وجود دارد بیشتر به کرامات ایشان میپردازد و استفاده از آن برای مخاطب عام و گسترده مطلوب نبود. البته ما از مواردی که درباره زندگی ایشان در این کتاب آمده بود، استفاده کردیم.
خلیلزاده عنوان داشت: بازسازیهای ما هم در این اثر متفاوت بود و یکی متعلق به ساختار بود و دیگری هم متعلق به عوامل کار بود. این مجموعه با عوامل دیگری ساخته شده است که در سریهای دیگر «حدیث سرو» مشارکت نداشتهاند و بابت ساختار و فرم فیلم هم به لحاظ محتوا رویکردی چند وجهی به زندگی سوژه دارد که جنبههای اجتماعی و سیاسی و خانوادگی یک عالم شیعه را بیشتر به نمایش میگذارد.
وی افزود: این علم جلیل القدر در طول زندگی خود وارد سیاست نشد و شاگردان به نام تربیت نکرد و در حقیقت خیلی روی تعلیم و تعلم متمرکز نبود. ایشان در طول زندگی خود یک راه و مسیر دیگر را در پیش می گیرد و آن دستگیری از عوام الناس است و در مقطعی که ماتریالیستها و کمونیسمها در مردم نفوذ کرده بودند، ایشان کنترل افکار عوام را در دست میگیرد و نمیگذارد که هجمههای آنان افکار عمومی را درگیر کند. ضمن اینکه من تلاش کردم بازسازیها تکراری و کلیشهای نباشد و در برگیرنده فضای متفاوتی باشد و رسما یک فیلم تاریخی ساختیم که قاب مستند هم دارد. در بازسازیها مصاحبه هم داریم و حتی با پدر ایشان هم مصاحبه کردهایم و یا بخشهای مربوط به یک خبرنگار که از تهران برای مصاحبه با ایشان میرود را هم بازسازی کردهایم.
وی گفت: این مجموعه ۱۸ مصاحبه شونده کارشناس و محقق و دانشمند دارد که بخش مصاحبههای فیلم را پوشش میدهند. این مجموعه در ۵ قسمت ۳۰ دقیقهای در لوکیشنهای مشهد، اصفهان، دزفول، قم، یزد و ساوه تولید شده است.
عوامل «نشان بی نشان» عبارتند از تهیهکننده و کارگردان: امیرحسین خلیل زاده، تحقیق و پژوهش: حسن حاج بابایی، مشاوران: هادی خالقی، استاد صدوقی سها، مدیر تصویربرداری: حسن کمالی، تدوین: بابک حیدری، تصویربرداران مصاحبهها: محسن کلکو، حسن کمالی، ناظر کیفی: عبدالرسول گلبن، طراح هنری: امیرحسین خلیلزاده، مدیرتولید: محمدهادی حیدری کریمزاده، پشتیبانی تولید: موسسه فرهنگی هنری سابقون، گوینده گفتار متن: مرتضی نسیم سبحان.
منبع:فارس