کد خبر : ۳۶۳۹۹
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۶

جمعه؛اعزام اولین کاروان زائران ایرانی حج

رئیس سازمان حج و زیارت بابیان اینکه نخستین کاروان زائران به مدینه در جمعه این هفته ساعت ۸:۳۰ صبح اعزام می‌شوند، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته امسال بار زائران حج درصورت تصویب در جلسه شنبه، هنگام برگشت به درب منزلشان تحویل می‌شود.

عقیق:سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت و سیدعلی قاضی‌عسگر نماینده رهبر معظم انقلاب در امور حج و زیارت در نشست خبری حج سال 93 شرکت کردند که در این جلسه سعید اوحدی با بیان اینکه 64 هزار نفر مجموع زائران و عوامل خدماتی به حج امسال مشرف می‌شوند، اظهار داشت: 61 هزار و 500 نفر از این افراد زائر و بقیه عوامل اجرایی هستند.

وی با بیان اینکه نخستین کاروان زائران به مدینه در جمعه این هفته در ساعت 8:30 صبح اعزام می‌شوند، تصریح کرد: برنامه‌ریزی حج امسال از موسم حج سال گذشته آغاز شد و ما 4 ماه زودتر از سال گذشته این برنامه‌ها را آغاز کردیم.

اوحدی تصریح کرد: 2500 نفر از ایرانیان خارج کشور که برای حج مشرف می‌شوند که تحت نظر 17 شرکت سازمان حج و زیارت اعزام خواهند شد. همچنین، مرکز پزشکی حج و زیارت امسال نخستین باری است که براساس توصیه‌های ولی فقیه طرح انطباق پزشکی را محقق می‌کند و بر همین اساس سال گذشته 14 پزشک زن به حج مشرف شده بودند که تعداد آن در حج امسال به 64 نفر رسیده است.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه 40 درمانگاه و مطب مخصوص زنان زائر در مکه و مدینه برپا می‌شود، اضافه کرد: برای نخستین بار 7 درمانگاه شبانه‌روزی ویژه زنان زائر، 5 درمانگاه در مکه و 2 درمانگاه در مدینه خواهیم داشت.

وی در خصوص ویروس ابولا نیز گفت: ما در عمره امسال بالاترین عدد عمره‌گذار را بین کشورهای اسلامی با عدد 520 هزار نفر داشتیم اما با این وجود ویروس کرونا حتی یک مورد هم زائران ایرانی را مبتلا نکرد. در مورد ویروس ابولا هم که از آفریقا آغاز شده است بروشورهایی توزیع کردیم که امیدواریم با پیشگیری‌های مرکز پزشکی حج و زیارت مشکل خاصی پیش نیاید.

*بار زائران حج هنگام برگشت به درب منزل‌شان تحویل می‌شود

وی در خصوص فرودگاه امام نیز که گفته می‌شود ممکن است پروازها از آنجا صورت نپذیرد، تصریح کرد: سال گذشته تمهیدات لازم در این فرودگاه فراهم نشد اما دو روز گذشته بازدیدی از ترمینال موقت حجاج که به تازگی افتتاح شد داشتیم و مشاهده کردیم که تمهیدات فراهم شده است و مسیر رفت زائر کاملاً مناسب است.

اوحدی با بیان اینکه به دلیل ازدحام و اعزام جمعیت و ترافیک بالا خواهش ما این است که مراسم بدرقه توسط خانواده زائران در درب منزل صورت پذیرد، یادآور شد: در خصوص برگشت زائران از حج برنامه این است که بار زائر را با مسئولیت شرکت فرودگاه‌ها به درب منزل زائران تحویل دهند. لذا برای این منظور جلسه‌ای در روز شنبه داریم تا از این موضوع اطمینان حاصل کنیم.

وی ادامه داد: در خصوص سوغات‌ها نیز برنامه داریم که در سالن ترانزیت فرودگاه‌ها تولیدات داخلی و برخی از کشورهای خارجی را به عنوان سوغات داشته باشیم تا از حجم خرید و بازار گرمی در عربستان بکاهیم و ارزبری را جلوگیری کنیم. در این خصوص کار کارشناسی انجام شده و طرح جامعی مهیا شده که دولت باید در این زمینه سرمایه‌گذاری کند البته این طرح امسال اجرا نمی‌شود و امیدواریم برای سال بعد اجرایی شود.

*مسئولیت بار مسافر برعهده شرکت هواپیمایی است

اوحدی در پاسخ به سوالی در خصوص مسئولیت بار مسافر نیز یادآور شد: براساس قوانین بین‌المللی مسئولیت بار مسافر برعهده شرکت هواپیمایی است و هر مشکلی پیش آید این شرکت وظیفه دارد آن مشکل را برعهده بگیرد. شنبه در جلسه با آنها این موضوع را حل می‌کنیم.

وی ادامه داد: در مورد تمهیدات فرودگاه‌ها نیز باید در نظر داشت که ظرف یک ماه گذشته اتفاقات خوبی در فرودگاه امام افتاده است به هیچ کس غیر از زائر اجازه ورود به ترمینال داده نمی‌شودو پل هوایی فرودگاه محل ورود زائران است. همچنین 10 ساعت قبل از پرواز گذرنامه‌ها تحویل پلیس فرودگاه و مهر زده می‌شود و زائران با کمترین ائتلاف وقت مواجه خواهند شد.

*مدت زمان برگزاری حج، 29 تا 34
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه مدت زمان برگزاری حج 29 تا 34 روز است و برای محدودی از کاروانها 35 روز می‌شود یادآور شد: در موسم حج امسال 130 مطب پزشکی و درمانگاه دایر می‌شود.

*محدودیتی در برگزاری دعای کمیل امسال نخواهیم داشت

سیدعلی قاضی‌عسگر رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص برنامه‌های فرهنگی حج امسال با بیان اینکه محدودیتی در برگزاری دعای کمیل امسال نخواهیم داشت، گفت: در موسم حج طبق توافق‌های گذشته 2 دعای کمیل در مدینه قبل و 2 دعای کمیل در مدینه بعد برگزار خواهیم کرد و دعای کمیل در مکه هم در داخل بعثه برگزار می‌شود. همچنین، با توافقات صورت گرفته این مراسمات با هماهنگی سعودی‌ها انجام می‌شود یعنی ماموران سعودی در اطراف مراسم حضور دارند.

*دولت به تهیه سوغات‌های ایرانی برای زائران حج کمک کند

قاضی‌عسگر نیز در این خصوص تصریح کرد: چند سال گذشته اعتباری برای فرودگاه امام تخصیص داده نشده بود ولی اکنون تخصیص داده شده است و فرودگاه مهرآباد به دلیل اینکه ظرفیت آن را ندارد و مشکلات جدی در خصوص بدرقه کنندگان وجود داشت و کار به اینجا می‌رسید که به دلیل ترافیک بالا زائر نمی‌توانست خود را به پرواز برساند

*هیچ نگرانی در باره ویروس ابولا وجود ندارد

قاضی‌عسگر نیز درپاسخ به سوالی در خصوص بیماری ابولا نیز گفت: در طول سالهای متمادی بیماری‌های مختلف عربستان در حج حتی ما یک مورد هم ابتلاء نداشتیم لذا نباید نگران باشیم. همچنین در هر پرواز حج حداقل دو پزشک وجود دارند و پزشکی که قبل از پرواز در استان مربوطه زائر را معاینه کرده است در هتل مکه یا مدینه مطب دارد لذا سابقه حجاج را هم می‌داند.

وی در خصوص شرایط فرودگاه امام نیز گفت: امروز نماینده‌ای به آنجا فرستادیم و تصاویر آن هم به ما رسیده است که تلاش‌های زیادی در آنجا صورت گرفته است. مشکل برگشت در خصوص بار هم فقط مشکل تهرانی‌‌ها است که امیداریم در جلسه شنبه حل شود.

*مراسم برائت از مشرکین بدون هیچ مشکلی برگزار می‌شود

نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت همچنین در خصوص مراسم برائت از مشرکین نیز گفت: این موضوع یک وظیفه دینی است و طبق فرموده امام راحل رکن سیاسی حج محسوب می‌شود و ریشه قرآنی و روایی دارد. در چند سال گذشته آن را در عرفات برگزار کردیم و چینش کاروان‌ها در آنجا به نحوی است که خطری احساس نمی‌کنیم ضمن اینکه ماموران سعودی هم مراقبت ویژه‌ای دارند.

وی اضافه کرد: شرایط امسال ما نسبت به سال گذشته بهتر است چرا که در دو سال گذشته به علت مسئله سوریه هزینه‌های تبلیغاتی زیادی بر ما وارد شد که چرا ایران از مردم سوریه دفاع می‌کند. اما امروز خوشبختانه این شرایط تغییر کرده است و بسیاری از مقامات سعودی و پادشاه عربستان در خصوص این گروهک داعش موضعگیری و آنها را خارج از اسلام قلمداد کردند.

قاضی‌عسگر گفت: این گرو‌ها جز ویرانی و غارت چیزی نداشتند همچنین در غزه هم ایران با قاطعیت دفاع خود را نشان داد. لذا امسال به دنبال شعار کلیدی وحدت امت اسلام هستیم البته باید در نظر داشت در حج به دنبال کار فرقه‌ای نیستیم و اجازه نمی‌دهیم مباحث شیعه و سنی و اختلافات مذهبی مطرح شود. چون آنها منشاء نزاع بین مسلمانان خواهند بود.

*دخیل بستن به بقیع و یا برداشتن خاک قبور هیچ مبنای دینی ندارد

وی با بیان اینکه البته پاسخگویی به شبهات را خواهیم داشت، یادآور شد: به زائران توصیه می‌کنیم از اقداماتی مانند دخیل بستن به بقیع و یا برداشتن خاک قبور که هیچ مبنای دینی ندارد پرهیز کنند البته اختلاف دینی بین ما و وهابیت وجود دارد و آنها زیارت و توسل را شرک می‌دانند در حالی که بسیاری از اهل سنت و شیعه آن را مستحب می‌دانند. برای اینکه این تضاد ایجاد نشود تجمع‌های جلو بقیع را حذف کردیم.

*نرم‌افزارهای موبایلی زیارت‌نامه‌ها به همراه صورت آنها

قاضی عسگر ادامه داد: نرم‌افزاری نیز به بهره‌برداری رسیده است که زیارتنامه‌ها را به همراه صوت آنها در تلفن‌های همراه قابل راه‌اندازی است و زائران می‌توانند از آن استفاده کنند. در عمره امسال برخی تندروها رفتار خوبی با زائران نداشتند و مقامات عربستان نیز اعلام کردند عملکرد تندروها ارتباطی با سیاست دولت ندارد.

در ادامه اوحدی نیز گفت: عربستان قدم بزرگی برای توسعه امکانات زائر در حج و عمره با چشم‌انداز 10 میلیون زائر عمده و 5 میلیون زائر حج در سال در نظر گرفته است. برنامه‌ریزی‌هایی برای توسعه فرودگاه مدینه در نظر گرفتند اما فرودگاه جده مشکل دارد و معطلی‌ها برای آنجاست.

*ارائه برنامه نرم‌افزاری مکه‌شناسی و مدینه‌شناسی

قاضی‌عسگر نیز در پاسخ به سوال تسنیم در خصوص برنامه‌های فرهنگی حج نیز گفت: برنامه جامع فرهنگی برای کل سفر و ارائه طریق و نقشه راه وجود دارند که هر شب به یک مناسبت نامگذاری شده است، همچنین تجلیل از خانواده شهدا، قرائت یک جزء قرآن در هر روز و تفسیر چند آیه از آن در کاروان‌ها، ارائه برنامه نرم‌افزاری مکه‌شناسی و مدینه‌شناسی، جلسات انس و معرفت، همایش‌های بین‌المللی، همایش تقریب مذاهب و نشست‌های تخصصی ویژه با حضور فرهیختگان و جهان اسلام و برنامه‌های قاریان قرآن از مهمترین برنامه‌های بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: با مسئولان عربستان در خصوص کتبی که در نقد تشیع چاپ و منتشر می‌کنند صحبت کردیم که این کار به ضرر آنهاست چون یکسری دورغ‌ها را مطرح می‌کنند و وقتی خواننده متوجه آن دروغ‌ها می شود حیثیت آنها از بین می‌رود و به زائران نیز توصیه کردیم که از این کتابها برندارند چون به دردشان نمی‌خورد.

*چاپ 300 اثر در خصوص پاسخگویی به شبهات

قاضی عسگر، تصریح کرد: 300 اثر در حال حاضر در حوزه معرفی تشیع و پاسخگویی به شبهات به زبان عربی و برخی به زبان ترکیه استانبولی و چینی چاپ شده است. همچنین، هم اکنون 700 کتاب که به صورت نرم‌افزار تلفن همراه درآمده است از طریق سایت بعثه در دست زائران قرار دارد.

وی با بیان اینکه هجمه‌های دو، سه سال اخیر بیشترین هجمه‌ها بر علیه شیعه در طول سالیان گذشته بوده است، گفت: بحث شیعه‌هراسی را در کشورهای اسلامی و بحث اسلام‌هراسی را در کشورهای غربی راه‌ انداختند اما طولی نمی‌کشد که این حربه شکست می‌خورد.

اوحدی در پایان خاطرنشان کرد: ممنوعیت حضور زنان زیر 45 سال در حال حاضر وجود دارد که امیداریم برای آنها کاری انجام دهیم.
 

 

منبع:تسنیم
211008


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین