کد خبر : ۲۶۸۷۲
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۱

بانک ایده های مسجدی راه اندازی می شود

مدیر دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد از راه اندازی بانک ایده های مسجدی همزمان با دهه تکریم مساجد خبر داد.

عقیق: حجت الاسلام سعید کرمی، مدیر دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد از راه اندازی بانک دائمی ایده های مسجد همزمان با دهه تکریم و غباروبی مساجد خبر داد و گفت: تا پایان سال 92 بیش از 800 اثر به دبیرخانه ایده های مسجدی اثر رسید.


حجت الاسلام کرمی همچنین از برگزاری همایش تقدیر از آثار برتر ایده‌های مسجدی در دهه تکریم مساجد سال جاری خبر داد و گفت: همزمان با همایش تقدیر از آثار برتر بانک دائمی ایده‌های مسجدی هم بر روی پورتال مساجد رونمایی می‌شود و درگاهی دائمی به وجود خواهد آمد که افراد هم می‌توانند ایده‌های مناسب را برای پویایی مساجد برداشت کنند و هم ایده‌های خود را ثبت کنند.

 

وی از انتشار فراخوان ایده‌های مسجدی سال 93 در مراسم تقدیر از ایده‌های برتر مسجدی خبر داد و خاطر نشان کرد: در سال جاری 15 مسجد نمونه در استان تهران انتخاب و طی طرحی تحت عنوان طرح گلخانه بهترین ایده‌ها در آنها اجرا و در معرض دید ائمه جماعات و متولیان امور فرهنگی قرار می‌گیرد تا همگان ببینند که می‌توان مساجد را با ایده‌های نو مدیریت کرد.

 

بر اساس این فراخوان، همه صاحب نظران و علاقه مندان آثار خود را باید در قالب های زیر ارائه کنند:
مقالات علمی و پایان نامه های کاربردی با ریشه حوزوی یا دانشگاهی در موضوعات پیش رو ایده های مرتبط با موضوعات بیان شده که منجر به خلق برنامه های قابل اجرا در مساجد شهری و روستایی باشد.


الگوهای موفق تجربه شده در فضای مسجدی که قابل تعمیم به سایر مساجد با امکانات متوسط باید می بود.
آثار و محصولات فرهنگی، ادبی و هنری
محورها و موضوعات فراخوان
.1
مسجد، پایگاه نشر معارف قرآن و اهل بیت(ع(
راهکارهای بروز رسانی قرآن آموزی در مساجد(متدهای جدید و جذاب قرآن آموزی)، مسجد و توسل در آن(دعای ندبه، توسل، کمیل، زیارت عاشورا و ...)، کارکرد رسانه ای مسجد در حوزه دین و دین شناسی، بررسی نقش آفرینی گروه های سنی و صنفی در نشر معارف دینی در قالب مسجد و بررسی نقش نرم افزاری مساجد شیعه در نشر معارف اهل بیت در طول تاریخ از موضوعات این بخش فراخوان است.

2.مسجد، مرکز تعمیق اخوات ایمانی و رشد فضایل اخلاقی

در این محور آثار اجتماعی و تربیتی مسجد، جایگاه مسجد در رشد فضایل اخلاقی و زمینه سازی اخوات دینی، راهکارها و ظرفیت های پیش روی امام مسجد در ایجاد فضای برادری و آسیب های پیش روی این فضا و جایگاه مسجد در تقویت بنیان های اخلاقی مورد نظر است.

3. مسجد، مامن نوجوانان و جوانان

خدمات متقابل مسجد و جوانان، راهکارهای سخت افزاری و تربیتی در جهت حضور قشر جوان و نوجوان در مسجد، نقش مربیان و والدین در انس گرفتن نوجوانان و جوانان با مسجد و شیوه های مدیریت و به کارگیری جوانان و نوجوانان در مسجد، نمونه هایی از جوان موفق اهل مسجد، تاثیر گروه همسالان در جذب جوانان به مسجد، بررسی تاریخی و تجربه تشکل های درون مسجد، فعالیت فرهنگی دختران در مسجد و ملاحظات آن، راهکارهای جذب نوجوانان و جوان به مسجد، شاخصه ها و ویژگی های مسجد جوان پسند و ظرفیت آموزشی و تربیتی مسجد برای کودکان در این محور مورد توجه بوده است.
4.
مسجد، میعادگاه منتظران انقلابی
این بخش شامل مسائلی چون نقش مسجد در ترویج معارف مهدوی، بررسی نقش مساجد در زمینه سازی انقلاب اسلامی، بایسته های مسجدی ها در انتظار و زمینه سازی ظهور، جایگاه مسجد در زندگی منتظران و شاخصه ها و ویژگی های مسجد در جامعه منتظر قبل از ظهور است.
5.
مسجد، کانون حیات طیبه خانواده
این بخش مشتمل بر عناوینی مانند حضور کریمانه بانوان در مسجد و تاثیر آن در ایجاد فضای معنوی در خانه، تاثیر ارتباط دوسویه مسجد و خانواده در سلامت اخلاقی فرزندان، بررسی آثار و مزایای خانواده اهل مسجد نسبت به دیگر خانواده ها، سبک زندگی خانواده نمازگزار و مسجدی، جایگاه ارتباط خانواده ها با مساجد در سبک زندگی اسلامی و نقش الگو دهی و فرهنگ سازی ازدواج به سبک اسلامی است.
6.
مسجد، بستر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
در این بخش مسائلی چون جایگاه مسجد در وصیت نامه شهیدان، مسجد مرکز نشر آثار اجتماعی و تربیتی شهادت، نقش مسجد و ائمه جماعات در دفاع مقدس، و نقش مسجد در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در گستره تاریخ اسلام و هشت سال جنگ تحمیلی مورد نظر است.
7.
مسجد، محور خدمات فرهنگی اجتماعی محله
موضوعاتی مانند جایگاه مسجد در ارتباط مردم با مسئولان و راهکارهای تحقق آن، نقش مساجد در مشاوره های اجتماعی و حل مشکلات خانواده ها، نقش مسجد در پویایی فرهنگی جامعه، مسجد و سلامت اجتماعی، ویژگی های یک مسجد فعال در عرصه های فرهنگی جامعه، نقش مسجد در ساماندهی حرکت های اجتماعی و آثار آن، و کارکردها و بایسته های صندوق قرض الحسنه مسجد در این الگو مورد توجه قرار گرفته است.
8.
مسجد، خاستگاه و پشتیبان بیداری اسلامی
مسجد خاستگاه بیداری اسلامی از صدر اسلام تا عصر خود، بررسی نقش و ظرفیت های رسانه ای مسجد در اطلاع رسانی و تحلیلی بیداری اسلامی، مسجد مامن جوانان به پا خاسته برای طلم بایسته ها و آسیب ها، و نقش مسجد در تحولات اجتماعی در گستره تاریخ اسلامی از موضوعات این بخش از فراخوان است.
9.
مسجد، پیشتاز در تقویت روحیه خودباوری ملی
در این محور، موضوعاتی مانند نقش ائمه جماعات در فرهنگ سازی و خودباوری ملی، راهکارهای کشف، توجه، تشویف و تبلیغ نخبگان مسجد و محله و خودباوری ملی و ارتباط آن با ایمان و مسجد از اهمیت برخوردار است.
10.
مسجد، جلوه گاه اراده مردم در عمران خانه خدا
شیوه های نو در جلب مشارکت مردمی برای عمران مادی و معنوی مسجد، بررسی و تبیین وظیفه دولت و مردم در ساخت و آبادانی مساجد، نقش مومنان در تامین مخارج مسجد، راهکارهای فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردم در ساخت و مدیریت مسجد و ویژگی های متولیان و آبادگران خانه خدا از موضوعات این بخش از فراخوان است.
این همایش در قالب های علمی- پژوهشی، طرح وایده، الگوهای موفق، ادبی، فرهنگی و هنری برگزار می شود.
این توضیح لازم است که این مسابقه در دو سطح اختصاصی شامل مساجد سراسر کشور به خصوص مساجد استان تهران، کانون های فرهنگی هنری و پایگاه های بسیج مساجد و در بخش تخصصی ویژه مراکز آموزش عالی مانند دانشگاه ها، حوزه ها، و نهادهای علمی و فرهنگی فراخوان شده است.

 

منبع:شبستان

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین