عقیق | پایگاه اطلاع رسانی هیئت ها و محافل مذهبی

کد خبر : ۲۰۸۴۷
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۱
می شود نماز را برای ادای دین شکست ولی نباید خانه و سرپناه خود را برای این کار بفروشد.

عقیق: در حدیثی داریم:

 

قال رسول اللَّه(ص): «من انظر معسراً كان له على اللَّه فى كل یوم صدقة بمثل ماله علیه حتى یستوفى حقّه».

رسول گرامی اسلام(ص) می فرمایند: كسى كه به بدهكارى كه در سختى به سر مى‏برد مهلت دهد، خداوند در هر روز براى او صدقه‌‏اى می‏نویسد تا حق خود را بگیرد. (۱)

******

برای پرداخت قرض خانه ات را نفروش!

نقل است که ابن ابی عمیر از اصحاب امام صادق(ع) ده هزار درهم از کسی طلب داشت و بسیار نیازمند شد و آن را طلب کرد. بدهکار هم به ناچار خانه اش را به همین مبلغ فروخت و نزد او آمد و گفت این بدهی ات، آن را بگیر. ابن ابی عمیر گفت: این پول را از کجا آوردی و چطور تهیه کردی؟ ارث رسیده یا نه؟ بدهکار گفت نه ارث نیست. منزلم را فروختم و آن را تهیه نمودم. ابن ابی عمیر پول را پس داد و گفت: نمی توانم این را از تو قبول کنم چرا که مولایم امام صادق(ع) فرموده انسان نباید برای پرداخت بدهی خانه اش را بفروشد. (۲)

*****

دو درس بسیار مهم

دو نکته و دو درس بسیار مهم اقتصادی در سطور بالا از روایات اهل بیت علیهم السلام ذکر شد. نخست اینکه طلبکار باید برای رضای خدا مراعات حال بدهکار را بکند. در این راه هم نه تنها متضرر نمی شود بلکه سود اصلی را در معامله با خدا او برده است.

دوم اینکه بدهکار هم هرچند به پرداخت بدهی سفارش فراوان شده است و حتی می شود نماز را برای ادای دین شکست ولی نباید خانه و سرپناه خود را برای این کار بفروشد.

 

یادم می آید یکی از دوستان برای بدهی اش خانه خود را فروخت. بعد از مدتی این روایت را دید و گفت اگر زودتر از این روایت مطلع بودم هرگز خانه ام را نمی فروختم. و من شاهد بودم که همان فرد تا حدود بیست سال بعد هم نتوانست صاحب خانه شود و تا سنین پیری در حال مستأجری باقی ماند.


پی نوشت:

1- بحارالانوار / ۱۰۳ / ۱۵۱

2- سفینةالبحار/۱/۳۱۴

منبع:فرهنگ


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین