۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۳۱ : ۱۸
عقیق: حجتالاسلام والمسلمین شیخ محسن کافی با اشاره به سخنی از امام علی (ع) که جسم انسان 6 حالت دارد یا زنده است یا مرده، یا مریض است یا سالم و یا خواب است یا بیدار، افزود: همچنانکه جسم انسان خواب و بیداری و حیات و مرگ دارد، روح انسان نیز همانگونه است ولی ما بیخبریم.
فرزند شیخ احمد کافی با بیان اینکه «گاهی روح انسان، سالهاست که مرده است ولی خود بی خبر است» تصریح کرد: انسان دارای 3 زندگی؛ نباتی، حیوانی و انسانی است که زندگی نباتی همان است که سلولهای بدن کار خود را انجام داده و جسم انسان در حال رشد و نمو است.
این خطیب ادامه داد: یک درجه بالاتر از آن حیات حیوانی است که آن با اضافه شدن احساس و حرکت به زندگی نباتی همراه است و همه انسانهای عادی این زندگی را دارند.
وی افزود: بالاترین درجه حیات، حیات انسانی است که در آن علاوه بر حرکت و احساس، قوه اداراک انسان نیز به حرکت در میآید و اگر نطق و درک در کنار حیات حیوانی بیاید تبدیل به حیات انسانی میشود.
کافی افزود: آنچه که به روح انسان حرکت و حیات میدهد علم و دین است و اگر در این دنیا سراغ فهمیدن برویم، روحمان زنده میشود. انسان همه چیز برای حرکت و صعود به سمت خدا را دارد اما محرک حیات، روح و علم و دانستن است و کسی میتواند به سوی خداوند برود که خدا را بشناسد.
این ناطق و واعظ، با بیان اینکه «انسان امروزی روح خود را در بند نفسیات و احتیاجات دنیوی محبوس کرده است» افزود: به فرموده علی(ع) اگر وجود ما را تقسیم بندی کنند، 99 درصد آن روح ماست و این همان بخش اعظمی است که ما را از حیوانات متمایز کرده اما 99 درصد فعالیتهای شبانه روزی ما برای رسیدن به آن یک درصد یعنی جسم است.
وی گفت: گاهی اوقات نداهای درون انسان به صدا در میآید تا روح انسان را از خواب غفلت بیدار کند ولی گوش کردن به آنها زیرکی میخواهد.
کافی تصریح کرد: انسانهای بزرگی چون سلمان و مقداد و آیتالله بهجت، شیخ انصاری و نخودکی بواسطه آزاد کردن روح از قفس جهالت و استفاده از غذای روح توانستند به مراتب بالا دست یابند، ولی چه بسا انسانهایی که فقط به فکر آباد کردن جسم و شبها در خواب و روزها به دنبال مال دنیا هستند.
وی افزود: به فرموده خداوند منان انسانها خلق شدهاند تا با هر نفس به او نزدیکتر شوند و اگر کسی بخواهد پلههای ترقی را بپیماید باید فقیه شود و علم و اخلاق و دین بیاموزد و روح خود را با خدا شناسی و قرآن شناسی به رشد و کمال رساند.
کافی تصریح کرد: بیدار دلی غیر از با سواد بودن است چه بسیارند کسانی که صاحب معلوماتند ولی روح آنها در خواب است، بنابراین انسان باید متوجه باشد که در هر قدمی که بر میدارد اگر به خدا نزدیکتر نشده دچار خسران شده است.
منبع:ایسنا