کد خبر : ۱۵۹۹۲
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۰۷:۳۱

تصویر/کاش ما هم چنین اسیر زلف یار شویم

آنچه که در زیر می خوانید داستان شیدایی شخصی است که یک شبه اسیر زلف یار شد، کسی که ادبش در خیمه عزای حسینی دست او را گرفت و به خیل محبان واقعی سیدالشهدا رساند.
عقیق:برخی از اتفاقات زندگی آنقدر تاثیر گذار هستند که به نقطه عطفی در زندگی انسان تبدیل می شود داستان رسول ترک آزاد شده سید الشهداء از ان جمله است که حتی کسانی که به خوبی از جزئیات ان آگاه هستند ولی مررو آن را هر چند وقت برای خود لازم دانسته و از ان لذت می برند.

در روز 5 اسفند سال 1284 شمسی، در محله قدیمی خیابان در شهر تبریز، فرزند مشهدی جعفر و آسیه خانم یعنی رسول چشم به جهان گشود. آسیه خانم یکی از گریه کنان روضه امام حسین (ع)، با عشق و محبتی که به مولا داشت فرزند خود را بزرگ کرد ولی بازیهای روزگار از رسول، جوانی خلافکار و لاابالی بارآورد.

رسول ترک آزاد شده امام حسین(ع)

بعد از سنین بیست و چهار پنج سالگی، رسول شهر و دیار خود را رها کرد و به تهران آمد. از آنجایی که رسول آذری زبان بود در تهران به رسول ترک شهرت یافت. یکی از شبهای دهه اول محرم بود و رسول ترک دهانش را از نجاستی که خورده بود با آب کشیدن به خیال خود پاک کرد چرا که باز می خواست به همان هیأتی برود که شبهای گذشته نیز در آن شرکت داشت. ولی این بار گویا فرق می کرد. پچ پچ مسئولان هیأت که با نیم نگاهی او را زیر نظر داشتند برایش ناخوشایند بود.

رسول یکی از قلدرهای شروری بود که حتی مأموران کلانتریهای تهران از اینکه بخواهند با او برخورد جدی داشته باشند بیم و هراس داشتند. می شود گفت که رسول از انجام هیچ گناهی مضایقه نکرده بود و این به زعم هیأتی ها که او در مجلسشان بود، گران تمام می شد. بالاخره یکی از میان آنها برخواست و در مقابل رسول قد راست کرد و در برابر لبخند رسول، از او با لحنی تند خواست که ازمجلس بیرون رود. رسول ساکت بود و فقط با ناراحتی به حرفهای او گوش می داد.

خیلی ناراحت و عصبانی شد ولی چیزی نمی گفت. همه جا را سکوت فراگرفته بود. به گمان بعضی ها و طبق عادت رسول می بایست دعوایی راه می افتاد اما او بدون هیچ شکایتی و با دلی شکسته آنجا را ترک کرد و رو به سوی خانه حرکت کرد. هرچند رسول آدمی بسیار قلدر و شرور بود ولی اعتقادش به آقاامام حسین (ع) به اندازه ای بود که به او اجازه نمی داد تا از خادمان حسینی (ع) کینه و عقده ای به دل بگیرد و دعوا کند. آن شب نیز مثل شبهای دیگر گذشت. صبح خیلی زود بود و هنوز شهر هیاهوی روزانه خود را شروع نکرده بود که در یکی از خانه ها باز شد و مردی بیرون آمد.

از حالتش پیدا بود که برای انجام امری عادی و روزمره نمی رود. او به سوی خانه رسول ترک می رفت. به جلوی درخانه رسید و شروع به در زدن کرد. رسول با شنیدن صدای در، خود را به پشت در رساند و در را باز کرد. پشت در کسی را می دید که به طور ناخودآگاه نمی توانست از او راضی باشد، بله، حاج اکبر ناظم مسئول هیأت دیشبی. همان هیأتی که رسول دیگر حق نداشت به آنجا برود. اما برخورد گرم و صمیمی حاج اکبر حکایت از چیز دیگری داشت. بعد از کلی معذرت خواهی، از رسول خواست تا در شبهای آینده در جلسات آنها شرکت کند اما چرا؟ مگر چه شده؟ ناظم دیگر بیش از این نمی خواست توضیح دهد ولی اصرار رسول پرده از رازی عجیب برداشت.

مرحوم حاج اکبر ناظم در شب گذشته در عالم خواب دیده بود که در شبی تاریک در صحرای کربلاست. او تصمیم می گیرد که به طرف خیمه های امام حسین (ع) برود ولی متوجه می شود که سگی در حال پاسبانی از آنجاست و به هیچ کس اجازه نزدیک شدن به آن خیمه ها را نمی دهد. ناظم زمانی که می خواهد به آنجا نزدیکتر شود، سگ به او حمله می کند. وقتی که می خواهد خود را از چنگال آن سگ رها کند متوجه منظره ای عجیب می شود، بله، چهره آن سگ همان چهره رسول ترک بود. مسئول پاسبانی از خیمه ها ی امام حسین (ع) را رسول ترک برعهده داشت.

این همان چیزی بود که در رسول انقلابی عظیم ایجاد کرد و به یکباره از رسول ترک، حربن یزید ریاحی دیگری ساخت. بله، رسول به یکباره اسیر زلف یار شده بود و دیگر هر چه بر زبان می آورد شهد و شکری سوزان بود؛ دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند واندر آن ظلمت شب آب حیاتم دادند او از آن روز به بعد یکی از شیداترین و دلسوخته ترین دلداده ها و ارادتمندان به امام حسین (ع) می شود به گونه ای که هر سخنی  که از او درباره آقا بیرون می آمد، هر شنونده ای را گریان و منقلب می ساخت و از این رو به حاج رسول دیوانه شهرت یافت و داستانهای شگفت انگیزی از او نقل می شود که ارادت او را به این خاندان عزیز اثبات می کند.

 

مرقد رسول ترک در قبرستان نو، قم

سرانجام در شب نهم دی ماه سال 1339 شمسی مصادف با پانزدهم رجب سال 1380 قمری درحالی که او حاج اکبر ناظم را بر بالین خود می بیند با گفتن مکرر، « آقام گلدی ، آقام گلدی» روح بزرگش از بدنش خارج و به دیار باقی می شتابد. جنازه مطهرش را در قم، در کنار تربت پاک خانم فاطمه معصومه (س) در قبرستان حاج آقای حائری (قبرستان نو) به خاک می سپارند. روحش همنشین ابدی مولایش باد.


منبع:جام

211008


ارسال نظر
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
یک ذاکر امام حسین علیه السلام
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
0
2
سلام
متأسفانه تازه گی ها خیلی ها با تعبیر غلطی که ازین موضوع دارن کارهای خودشون و توجیح میکنن
میگن امام حسین رسول ترک و خرید
مارو هم میخره
درسته،بر منکرش لعنت
ارباب کریم همه ی عالمه
ولی رسول ترک دیگه نرفت سمت گناه
دیگه معصیت نکرد
ولی متأسفانه باب شده
بعضی ها هر کاری میکنن،به نامحرم نگاه میکنن،به پدر و مادر بی احترامی میکنن،حتی گاهاً با حالات غیر عادی میان در مجالس ابی عبدالله
بعد میگن آقا می بخشه
بله
ولی نه اینکه دوباره و صد باره تکرا بشه وگناه عادت ما بشه به خیال خام بخشش آقا
بعضی از امام حسین چی های بی بصیرت این توجیه و میارن که آقا تو دستگاه امام حسین علیه السلام نباید به کسی حرف زد
هر جوری که هستی فقط بیا...

اگه این توجیه درست بود ابی عبدالله میتونست برا خودش سیاهی لشگر درست کنه و بفرماید که آقا همه بیایید
ولی اینطور نبود سیره ی ابی عبدالله
چرا شدن 72 نفر؟
چون ابی عبدالله نخواست به هر قیمتی برا خودش ادم جمع کنه...
به هر حال اگه به خودمون نیایم دیر میشه رفقا
یه ذره فکر کنیم درباره ی نهضت عاشورا
فقط به فکر کباب و قیمه و سفره ی آماده نباشیم
اگه به فکر اصلاح خودمون نباشیم دیر میشه ها...
آقا بیاد دیگه دیره واسه این کارا
ببینیم اسلام از ما چی میخواد
همون کارو انجام بدیم...
غلام
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
0
0
آقا اين روايت اشتباه
حاج اكبر ناظم دخيل در بيرون كردن رسول ترك از هيئت نبوده .
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین