کد خبر : ۹۹۸۸۷
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۳
حجت‌الاسلام طباطبایی:

برپایی هیئات معرفت‌افزا را وظیفه خود بدانیم

رئیس پژوهشکدۀ علوم و معارف حدیث مؤسسه دارالحدیث با تأکید بر لزوم تلاش برای برپایی مجالس معرفت‌افزا گفت: شور حسینی بسیار خوب است، اما نباید جایگزینی برای شعور حسینی و انتقال معرفت در مجالس اهل بیت (ع) باشد.
عقیق:حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدکاظم طباطبایی رئیس پژوهشکدۀ علوم و معارف حدیث مؤسسه دارالحدیث در گفت‌وگویی با بیان اینکه هنوز برای دستیابی به یک جامعه فرهنگی فاصله داریم، گفت: جامعه ما هنوز یک جامعه فرهنگی نیست و به یک بحث جدی و علمی در منابر مذهبی اقبال نشان نمی‌دهد.

وی افزود:‌ بی‌تردید ایام ماه محرم یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌های محبان و شیعیان است. هیچ قوم و قبیله و دین و مذهبی چنین سرمایه‌‌ی بزرگی همچون محرم و صفر ندارد، اما نکته قابل توجه این است که از حدود سال 45 به بعد میل افراد به سمت مداحی بیشتر شده تا سخنرانی‌های علمی.

حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی خاطرنشان کرد: امروزه بیشتر در سخنرانی‌ها بیان وقایع کربلا را شاهد هستیم، این در حالی است که این مطالب در بسیاری از کتاب‌ها و منابع مختلف دیگر درج شده و در دسترس مردم هست، اما آنچه به نظر می‌رسد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، این است که مطالب قابل طرح در منابر باید ناظر بر تفکر باشد، به عنوان مثال، اگر امروز امام حسین (ع) در این دنیا حضور داشتند، چگونه رفتار می‌کردند، چگونه می اندیشیدند و ما باید چگونه در قبال ایشان رفتار می‌کردیم، اگر در این مسیر پیش برویم می‌توانیم به مجالش معرفت‌افزا نزدیک شویم.

* بیشتر بخوانید: هیئتی معرفت‌زاست که منبری و ذاکرش اهل معرفت باشد/ مستمع را به حداقل قانع کردیم

رئیس پژوهشکدۀ علوم و معارف حدیث مؤسسه دارالحدیث یادآور شد: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه داشت این است که گرایش مردم به اهل بیت (ع) گرایشی عوام گرایانه شده است، مثلاً امام رضا (ع) را به عنوان ضامن آهو می‌شناسند، امیرالمومنین (ع) را با از جا کندن درِ خیبر و حضرت اباالفضل (ع) را به زیبایی چشم و ابرو و ...، در حالیکه حقیقت امام علی(ع) و سایر اهل بیت (ع) این نیست و باید به ابعاد دیگر آن بزرگواران توجه ویژه داشت.

برپایی هیئات معرفت‌افزا را وظیفه خود بدانیم

وی بر این باور است که امروزه اگر بخواهد بحثی جدی درباره بسترها و زمینه‌های شکلگیری واقعه عاشورا صورت بگیرد و تبلیغات گسترده‌ای برای آن انجام شود، خیلی مورد اقبال مردم قرار نمی‌گیرد، در حالیکه یک برنامه مداحی می‌تواند چندین هزار نفر را با خود همراه کند، پس جامعه به فضای علمی در این زمینه خیلی روی خوش نشان نمی‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی با تأکید بر اینکه باید برپایی مجالس معرفت‌افزا را وظیفه خود بدانیم و برای تحقق آن بکوشیم، اظهار کرد: شور حسینی بسیار خوب است، اما نباید جایگزینی برای شعور حسینی و انتقال معرفت در مجالس اهل بیت (ع) باشد.


منبع:تسنیم

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین