۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۴۱ : ۰۶
از جمله شاخصههای نهج البلاغه شرحها و ترجمههای متعدد آن است که به نقل از علامه امینی در جلد چهارم کتاب الغدیر، از میان 81 شرح انجام شده بر نهج البلاغه، شرح ابن میثم بحرانی یکی از معروفترین شرحها محسوب میشود.
گفتنی است در کنار این نسخه خطی ارزشمند، سه جلد کتاب چاپی نهج البلاغه نیز به نمایش در آمده که شامل دو جلد کتاب منظوم به ترجمه و شرح ناظم محمد علی انصاری و همچنین یک جلد نهج البلاغه گردآوری شده توسط سید الرضی است که توسط دکتر صبحی الصالح در سال 1926 میلادی (1387 ه.ق) تصحیح و در دارالکتاب لبنان چاپ و منتشر شده است.
یادآور میشود نهج البلاغه شامل گزیده ای از کلمات، خطبهها، عهدنامهها، وصایا و فرمایشات امیر مؤمنان حضرت علی (ع) توسط ابوالحسن محمد الرضی بن الحسن الموسوی مشهور به سید الرضی در قرن چهارم ه. ق گردآوری شده است. او نام کتاب را نهج البلاغه نهاد و در مقدمه علت این نامگذاری را چنین بیان کرد: بعد از تمام شدن کتاب چنین دیدم که نامش را نهج البلاغه بگذارم زیرا این کتاب درهای بلاغت را به روی بیننده میگشاید و خواستههایش را به او نزدیک میسازد.
علاقهمندان جهت بازدید از این آثار ارزشمند میتوانند تا پایان خرداد ماه از ساعت 9 تا 18 به موزه کتابخانه سلطنتی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران واقع در میدان شهید باهنر (نیاوران) مراجعه نمایند و مجموعه تا ساعت 19 فعال است.
منبع:تسنیم