کد خبر : ۸۵۸۶۱
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۱
نگاهی به کتاب «مرجعیت موروثی»

جریانی شیعی که خون شیعیان را بر زمین می‌ریزد

این کتاب با بررسی جایگاه علمی سید محمد و سید صادق شیرازی و همچنین انتقاد سایر مراجع و بزرگان شیعه از مرجعیت موروثی و بدون علمیت در این خاندان، سوء استفاده از عنوان و جایگاه مرجعیت را در این جریان به تصویر کشیده است.
عقیق:افراط‌گرایی شیعی، به مثابه ابزاری در دست دشمنان اهل‌بیت، همواره در طول تاریخ، موجبات آزار، کشتار و انزوای شیعیان را فراهم آورده است. این جریان اجتماعی خطرناک با ایجاد تنش میان اهل‌سنت و شیعیان مانع از ترویج تعالیم مکتب اهل‌بیت شده و با بهره‌گیری از احساسات مذهبی عوام شیعه، توده‌ای از هواداران سطحی‌نگر را با خود همراه ساخته است. رفتار و گفتار زننده و افراطی این طیف در مقابل عموم مسلمانان در تعارض کامل با سیره و دستورات ائمه اطهار: بوده و سیاه‌نمایی چهره تشیع را درپی داشته است.

این جریان افراطی در عصر حاضر نیز طیف‌های معدودی در میان شیعیان دارد و با گام برداشتن در مسیر اهداف سلطه‌جویانه غرب و صهیونیسم، همگام با نواصب، جریان وهابیت و سلفیان افراطی، آتش فتنه‌های مذهبی را در جهان اسلام برافروخته است.

کتاب «مرجعیت موروثی یا تشیع انگلیسی»؛ نگاهی گذرا به جریان افراط‌گرای شیعی (شیرازی)، به قلم صالح قاسمی با بررسی زوایای مختلف «جریان شیرازی» تلاش کرده است تا پرده از چهره این جریان بردارد. این کتاب در 272 صفحه، توسط نشر سلمان پاک در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.

نکته مهم در مواجهه با جریان شیرازی، سوء استفاده این جریان از جایگاه رفیع مرجعیت شیعه بوده که علاوه بر بهره گیری تبلیغاتی از این جایگاه و جذب توده‌های ناآگاه به واسطه عنوان مرجعیت، این جایگاه منیع را سدی در برابر انتقادات سایرین قرار داده و هرگونه انتقادی را توهین به مرجعیت شیعه قلمداد می‌کند.

این کتاب با بررسی جایگاه علمی سید محمد و سید صادق شیرازی و همچنین انتقاد سایر مراجع و بزرگان شیعه از مرجعیت موروثی و بدون علمیت در این خاندان، سوء استفاده از عنوان و جایگاه مرجعیت را در این جریان به تصویر کشیده است.

اسناد طبقه‌بندی شده ساواک در این کتاب حاکی از جاسوسی سید حسن شیرازی برای این سازمان و علیه جوانان مجاهد ایرانی و عراقی بوده و همچنین رابطه دوستانه او با رژیم ستمشاهی را آشکار می‌سازد.

نقل خاطرات شهید سید محمدباقر صدر، دیدگاه‌ها و مواضع علما و مراجعی همچون آیت الله خویی، آیت الله سید صباح الشبّر، آیت الله شاهرودی و... در این کتاب شاهدی بر فتنه‌های جریان شیرازی در حوزه علمیه نجف و علیه مراجع آن است.

در این کتاب، شواهدی نیز بر همداستانی این جریان با جریان‌های ضد انقلاب، سکولار و مزدوران غرب ارائه شده است که برخلاف ادعاهای این جریان، مبنی بر التزام به شرع و مذهب، از همسو بودن این جریان با جریان‌های بهایی، سکولار و غرب‌گرا خبر می‌دهد.

روشن‌ترین نشانه‌ها و مؤلفه‌های جریان شیرازی در این کتاب به شرح زیر عنوان شده است:

دشمنی عمیق، شدید و متمرکز با جمهوری اسلامی ایران و ولی فقیه،

دشمنی با مراجع و علمای مجاهد، مبارز و صاحب مواضع سیاسی، به همراه دشنام و طعنه به شخصیت، باورها و عقاید این دسته از علمای شیعه،

ترویج عقاید و اعمال خرافی و جاهلانه که هیچ‌گونه ریشه تاریخی و عقلی ندارد،

ترویج و تجکیم اصطلاحات تکفیری در جامعه شیعه، مانند: بکری، عمری، بتری و از این دست،

تلاش در جهت پررنگ کردن اختلافات و تفاوت‌های مذهبی و در مقابل، کمرنگ کردن اشتراکات فرق اسلامی و عوامل نزدیک شدن قلوب مسلمین جهان،

تلاش برای خارج کردن مذهب شیعه از مرحله تقیه،

مبالغه در نشان دادن شعائر مذهبی و تبدیل آنها از آداب و شعائر مذهبی به اصول و ریشه‌های مذهب شیعه،

و...

در این کتاب با بررسی شبکه‌های ماهواره‌ای مربوط به این جریان و نحوه تبلیغات و عملکرد این شبکه‌ها، شصیت‌هایی همچون یاسر الحبیب و اللهیاری را نیز معرفی کرده است.

اصول فکری، دیدگاه‌ها و رویکردهای متعدد جریان شیرازی در این کتاب تبیین شده، موارد و مصادیق متعددی نیز به عنوان شاهد مثال، ارائه شده است.

با توجه به نوظهور بودن جریان شیرازی و حساسیت موضوع، استفاده از منابع مکتوب و ارجاع مطالب کتاب به منابع کتابخانه‌ای دشوار بوده و اغلب مطالب کتاب بدون ذکر منبع آورده شده است. هرچند در این میان برای بسیاری از مطالب کتاب، امکان ارجاع به منابع مکتوب و غیر مکتوب وجود داشته که شاید بر این اساس بتوان، یکی از ضعف‌های این کتاب را کمیت پایین ارجاعات، اسناد و منابع دانست.

یکی از اشکالات مهم این کتاب به جریان شیرازی، تأکید صحنه گردانان این طیف بر تعصبات مذهبی، اصلی جلوه دادن مسائل فرعی و تمسک به برخی روایات بدون سند و یا ضعیف السند می‌باشد.

حمایت‌های آشکار غرب و دشمنان اسلام از جریان شیرازی و همچنین حمایت شبکه بی‌بی‌سی و رادیو زمانه از این طیف، در کنار تمجید سایت سید صادق شیرازی از شیرین عبادی از جمله مطالب مهم کتاب، در راستای شناخت رویکرد سیاسی این جریان است. از طرفی همسو بودن شبکه‌های ماهواره‌ای متعلق به این جریان با وهابیت و سلفیان افراطی در راستای اهداف استعمارگرانه و تفرقه‌افکنانه غرب به رهبری انگلیس و آمریکا که در این کتاب نمونه‌های متعددی از آن ذکر شده، گویای وابستگی عمیق این جریان به سرویس‌های اطلاعاتی نظام سلطه است.

تحجر، ظاهرگرایی، سلفی‌گری و توقف در تاریخ گذشته، ترویج گسترده قمه‌زنی، نواختن بر طبل نزاع با اهل‌سنت و سیاست‌زدگی مفرط در عین ابراز ادعا و شعار «جدایی دین از سیاست» برخی از رویکردهای نظری و عملیاتی این جریان است که در این کتاب مورد مطالعه قرار گرفته است.

بخشی از این کتاب به نقل سخنان و مواضع مراجع، علما، اندیشمندان، نخبگان و شخصیت‌های معاصر در مورد این جریان اختصاص یافته و مواضع و مطالب مهمی از زبان شخصیت‌های برجسته‌ای همچون حضرات آیات سیستانی، سبحانی، جوادی آملی، ایمانی، اراکی و دیگر اندیشمندان و بزرگان شیعه در خصوص این جریان و رهبران آن ارائه شده است.

این کتاب، اثری مفید جهت آشنایی جوانان، دانشجویان و طلاب با زوایای مختلف جریان شیرازی است که با مطالعه آن، شاخصه‌های مهم این جریان افراط‌گرا و همسو با دشمنان اسلام آشکار می‌گردد.

احمد ربیعی‌فر

منبع:فارس

ارسال نظر
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
امید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۵
0
0
خجالت بکشین..از خدا بترسین انقدر به مراجع تهمت نزنین...میدونم جرات نداری کامنت من رو تایید کنی..چرا هیچوقت هیچکدوم از علما هیچ حرفی برضد سید صادق نمیزنن....این حرفها و این تخریبها فقط نشونه محبوبیت و تاثیر گذاری سید صادق هست..اگر محبوب نبود تاخریب نمیشد..میدونم جرات نداری تایید کنی...توی همون خاندان صدر و حکیم هم اینهمه عالم و مرجع هستند..پس اونها هم موروثی هستند...
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین