کد خبر : ۷۱۸۳۲
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۶
حضرت آیت الله جوادی آملی:

خطبه فدکیه درس رسمی حوزه شود

حضرت آیت الله جوادی آملی گفتند: باید سعی شود خطبه فدکیه درس رسمی حوزه شود و آن را به مباحثه بگذارند، جامعه اسلامی در سایه خطبه فدکیه با ولایت انس بگیرد.
عقیق:  حضرت آیت الله جوادی آملی   امروز در درس اخلاق هفتگی خود در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء گفتند: در بستر اخلاق، خدای متعال انسان را خیلی کامل و زیبا خلق کرده و این زیبایی در درون نهاد او وجود دارد که بخشی به دانش و ارزش آدمی بر می گردد.

 این مرجع تقلید ادامه دادند: «احسن تقویم» بودن مخلوق، نشانه این است که خالق او هم زیبا است و از سه نظام فاعلی، (یعنی تحت ولایت خدا)، داخلی یعنی( آنچه را باید داشته باشد مانند رهبران الهی ) و غائی، یعنی( هدف، راه و مسیر معین) برخوردار است و در درون آدمی گذاشته شده است.

 ایشان بیان داشتند: این سه نظام را خدای متعال در یک جمله یعنی  (  رَبُّنَا الَّذِي أَعْطَى كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدَى) بیان کرده  است، بدین معنا که هر ابزاری انسان برای هدایت نیازمند به آن است در اختیار او گذاشته شده اعم از مبداء، معاد و رهبران دینی و درونی، وحی و نبوت، اینها همه دلیل بر (احسن تقویم) بودن انسان  و زیبایی خالق او است.

این مفسر­قرآن کریم خاطر نشان ساختند: در چنین موجودی، اماره به سوء وجود ندارد، ولی این آدمی است که موجب تحقق اماره به سوء می شود.

حضرت  آیت الله جوادی آملی گفتند: اساس دشمنی در درون نهان آدمی است و اگر دشمن در درون شکل بگیرد درون را تخریب و می پوساند.

این مرجع تقلید در ادامه به مسئله شهادت و شخصیت و خطبه حضرت زهرا(س) اشاره کردند­ و اظهار داشتند: خطبه حضرت زهرا(س) به دلیل اسراری که در درون دارد، تا قیامت ابدی است.

ایشان بیان داشتند: مهمترین عنصر ابدیت خود صدیقه (س)است که مانند13 معصوم(ع) عدل قرآن کریم است؛ مطالبی که در خطبه است حالا با واسطه یا بی واسطه، هشدار قرآنی دارد و طبق این عناصر خطبه هم ابدی خواهد بود.

این مفسر قرآن کریم خاطرنشان ساختند: این خطبه، غدیر را زنده کرد، فدک را غصب دانست، ماجرای سقیفه را بیان کرد و برکات زیادی را به همرا آورد.

حضرت آیت الله جوادی آملی افزودند: زمانی که حضرت فاطمه(س) شروع به خواندن خطبه کردند، ابتدا مانند خطبه های حضرت علی(ع) از توحید، نبوت، شهادتین گفتند و به دو صورت قابل فهم برای مردم و خاص در ارتباط با خدا صحبت کردند؛ همانند خطبه های حضرت علی(ع) که غالب سخنان حضرت  با خدا به راحتی  قابل فهم نیست، بلکه  درس خاص است.

خطبه حضرت زهرا(س)  معادل قوی ترین خطبه های نهج البلاغه است

این مرجع تقلید ادامه دادند: خطبه چند سطری حضرت زهرا(س)  معادل قوی ترین خطبه های نهج البلاغه است و اینجا است که این حرف معنا پیدا می کند،‌ اگر حضرت علی(ع) نبود، زهرای مرضیه همتایی نداشت.

ایشان ادامه دادند: از عظمت و ابدی بودن و عدل قرآنی  خطبه حضرت زهرا(س) این است که جبرئیل به طور مستمر خدمت او می رسید و اخبار و گزارش از نظام هستی می دادند و املاء می کردند و بعد حضرت علی(ع) ثبت می کردند؛ این بیانات نشان می دهد که سخنان حضرت زهرا(س) ریشه قرآنی دارد و خود حضرت اصل بعثت، توحید را تبیین می کنند.

این مفسر قرآن کریم خاطر نشان ساختند: حضرت فاطمه(س) عقلانیت غدیر و فدک را تبیین کرد و معارف دین و قرآن و غدیر به مسلمانان  و شیعیان رسیده است.

خطبه فدکیه را حفظ کنید

حضرت آیت الله جوادی آملی در توصیه به  مسؤلین حوزه و طلاب و جامعه اسلامی گفتند: کسانی که از حافظه قوی برخودارند خطبه فدکیه را حفظ کنند، همچنانکه خطبه غدیر را حفظ کردند؛ خطبه فدکیه نورانیت خاصی دارد، در متن دین و مذهب است، نشان دهنده جلال و عظمت حضرت زهرا(س) می باشد.

حضرت آیت الله جوادی آملی گفتند: باید سعی شود خطبه فدکیه درس رسمی حوزه شود و آن را به مباحثه بگذارند، زیرا احد الثقلین است و امیدواریم جامعه اسلامی در سایه خطبه فدکیه با ولایت انس بگیرد.


منبع:حوزه


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین