۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۲۱ : ۰۸
وی تصریح کرد: این حدیث قدسی که در همه جا از آن سخن به میان میآید از امام رضا (ع) نقل شده است و این امام همام از سایر ائمه (ع) که نسل به نسل از پدرانشان که اصالت آن به نبی اکرم (ص) میرسد این حدیث را نقل کردهاند.
دبیر اجرایی سومین همایش حدیث رضوی از برگزاری اختتامیه این همایش در روز 15 مهر ماه سال جاری در موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث خبر داد و گفت: از سخنرانان برجسته این همایش میتوان به آیتالله ریشهری و حجتالاسلام دانشی اشاره کرد.
وی سرفصلهای موضوعی مقالات این همایش را مورد توجه قرار داد و گفت: آموزههای اعتقادی، میراث کلامی و کلام رضوی در نگاه دیگران سرفصلهای موضوعی مقالات این همایش به شمار میرود.
سبحانینیا ادامه داد: این سرفصلها هر کدام به چند زیرشاخه تقسیم شدند تا پژوهشگران و محققان بتوانند پژوهشهای بهتری ارائه دهند.
وی نقش تاریخی امام رضا(ع) در تصحیح عقاید مسلمین، نقش مدرسه قم در تدوین و گسترش میراث رضوی، شخصیت کلامی امام رضا (ع) در آثار اهل سنتی، تصویر شخصیت کلامی امام رضا(ع) در نگاه شیعه پژوهان غربی و... را از جمله زیرشاخههای سرفصلهای پژوهشی مقالات این همایش عنوان کرد.
دبیر اجرایی سومین همایش حدیث رضوی با تاکید بر اینکه آخرین مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه این همایش 31 مرداد ماه سال جاری بود گفت: با توجه به اینکه در این ایام تمام مدارس علمیه و مراکز علمی تعطیل بودند تلاش شد که این همایش در مهر ماه سال جاری برگزار شود تا همه بتوانند در آن شرکت کنند.
وی از ارسال 109 مقاله تخصصی به دبیرخانه این همایش خبر داد و بیان کرد: این مقالات در سه مرحله مورد ارزیابی قرار گرفت تا برترینها مشخص شوند.
سبحانینیا ادامه داد: از 109 مقاله ارسالی به دبیرخانه، هیئت انتخاب 40 مقاله را نسبت به سایر مقالات بهتر دانسته و این مقالات به مرحله بازبینی راه یافتند که در این مرحله نیز 12 مقاله به بخش داوری راه یافتند و در نهایت 6 اثر برنده نهایی جشنواره شدند.
وی با تاکید بر اینکه مقالات از سایر نقاط کشور به دبیرخانه ارسال شده است، تصریح کرد: از مجموع مقالات ارسالی 24 مقاله از قم، 16 مقاله از مازندران، 12 مقاله از خراسان، 18 مقاله از اصفهان، هفت مقاله از تهران، پنج مقاله از آذربایجان شرقی ارائه شده و سایر استانها نیز هرکدام یک مقاله داشتند.
دبیر اجرایی همایش حدیث رضوی با تاکید بر اینکه شرکت کنندگان در این همایش دارای تحصیلات عالی بودند، گفت: چهار نفر دارای مدرک تحصیلی دانشیاری، 28 نفر دارای رتبه استادیاری، 27 نفر دانشجوی دکتری، 28 نفر کارشناسی ارشد و 16 نفر نیز دارای مدرک تحصیلی کارشناسی هستند.
وی با تاکید بر اینکه مقالات ارسالی به دبیرخانه سومین همایش حدیث رضوی از نظر کیفی با دو دوره پیشین بسیار متفاوت بود تصریح کرد: به دلیل کیفیت بالای علمی که مقالات از آن برخوردار بودند داوران برای انتخاب برترینها دچار مشکل شده بودند.
سبحانینیا با بیان اینکه برخی از مقالات به همت چند نفر نوشته شده بود، عنوان کرد: 70 مقاله توسط آقایان و 63 مقاله توسط خانمها نوشته شده بود که از این شمار 52 مقاله به صورت تک نفر، 50 مقاله را دو نفر و هفت مقاله نیز با تلاش سه نفر به رشته تحریر در آمده است.
دبیر اجرایی حدیث رضوی در بخش دیگری از سخنان خویش به فاجعه منا اشاره کرد و گفت: به کاربردن عبارت «جانباخته» برای حجاجی که در این فاجعه به رحمت ایزدی پیوستند شایسته نیست و اینان به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
سبحانینیا اضافه کرد: کسانی که در فاجعه منا در عید قربان کشته شدند نه تنها جان نباختند بلکه جان دادند و با توجه به اینکه مظلومانه جان دادند براساس آیات قرآن، روایات و احادیث این افراد شهید محسوب میشوند.