۳۰ دی ۱۴۰۳ ۲۰ رجب ۱۴۴۶ - ۰۱ : ۱۶
وی افزود: در زمانی که استاد شهید مطهری به تحلیل واقعه عاشورا و طرح مباحث آن در تهران اهتمام داشتند، مقام معظم رهبری قبل از انقلاب با وجود سن کم خود در مشهد مقدس به این مهم پرداختند و با اعتقاد به این که باید به تاریخ زندگانی سیاسی اهل بیت(علیهم السلام)، به یک تاریخ 250 ساله نگریست و از مقطع و بریده کردن آن پرهیز نمود، به طرح و تحلیل مباحث عاشورا اقدام کردند که این نگاه، خاص معظم له در طرح مباحث عاشورایی است.
* حکم قمه زنی در عزای سیدالشهدا؛
این پژوهشگر و نویسنده حوزه، با اشاره به نگاه مقام معظم رهبری در قمه زنی برای عزای اباعبدالله(ع)، اذعان کرد: نخستین پیام واقعه عاشورا، استکبار ستیزی و ظلم ستیزی است. این پیام، هر آن چه ظلم را پررنگ و ما را به آن نزدیک کند، را مردود و به دور از راه حق می شمرد. قمه زنی، دست آویزی برای سران کفر علیه شیعیان ایجاد کرده است که با آن از تعداد شیعیان بکاهند و مانع گرویدن پیروان دیگر ادیان و مذاهب به مذهب اثنی عشری گردند.
این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این که جهل مردم، واقعه عاشورا را به وجود آورد، اضافه کرد: هرچند که افرادی مانند عمر سعد هم بودند که در مقابل حضرت امام حسین(ع) ایستادند، اما نبود قدرت تحلیل در میان مردم کوفه، حقیقت عیانی بود که منجر به وقوع حادثه کربلا گردید. افرادی که اقدام به قمه زنی می کنند، بپذیرند که اگر نگاه عقلانی به این رویداد داشته باشند، قمهزنی را در جهت منافع مستکبرین قرار نمی دهند، بلکه در مقابل آنها خواهند گرفت.
* انسانهای خطرناک از منظر نهج البلاغه؛
وی، با اشاره به توفیقات مقام معظم رهبری در سال های زندگانی پربرکت خود، اظهار کرد: امیرالمؤمنین(ع) در خطبه 84 نهج البلاغه تأکید می کنند افرادی در برابر دنیا و مظاهر دنیا هستند که استعداد تولید ثروت دارند و هم و غم آنها برای همین دنیا است. سهم آنها در همین دنیاست و بیش از این سهمی نخواهند داشت.
حجت الاسلام والمسلمین قادری بیان کرد: بنا به اعتقاد امام علی(ع)، گروهی نیز توان تولید ثروت را ندارند، اما در درون خود حب دنیا و مظاهر آن را دارند و از روی بی لیاقتی خود نتوانستند به آن برسند، از این رو با لباس زهد، تقوا و اعراض از دنیا و مذمت آن، تلاش دارند تا بر این ضعف خود پوششی نهند.
این استاد مجتمع آموزش عالی فقه، با اشاره به گروه سوم از دنیاپرستان، اذعان نمود: دسته¬ای از شیفتگان مظاهر دنیوی نیز در پی آن هستند تا با کمترین هزینه و زحمتی آن را به دست آورند، از این رو در لباس زهد و پوششی مندرس و کهنه تلاش در به دست آوردن مال دنیا از مردم دارند که به نگاه امیرالمؤمنین(ع) باید از این گروه نیز به شدت پرهیز کرد.
این پژوهشگر و نویسنده حوزه با بیان این که امیرالمؤمنین(ع) در این خطبه، خطرناک ترین مردم را مورد توجه قرار می دهند، اظهار کرد: در نگاه حضرت، افراد باهوش و خطرناکی هم هستند که به دنبال مال و ثروت نیستند و خود را زاهد و پارسا نشان می دهند و از مظاهر دنیوی گریزانند تا به قدرت دست یابند، چرا که معتقدند که اگر قدرت باشد، ثروت هم در آن نهفته است.
وی، با اشاره به زاهد واقعی در نهج البلاغه، افزود: امیرالمؤمنین(ع) معتقدند که زاهدان واقعی قدرت بر تولید ثروت را دارند، اما بدگویی دنیا و مظاهر آن را کمتر بر زبان می رانند و آن چنان رویکرد خود را مدیریت می کنند تا در عمل نشان دهند که نباید شیفته آن گردید.
* زندگی پربرکت رهبر معظم انقلاب
این مدرس حوزه و دانشگاه شخصیت خاص و معنوی مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: ایشان از نظر اصالت خانوادگی، در خانواده ای رشد پیدا کردند که هر چند می توانستند از امکانات و مظاهر دنیوی بهره یبرند، اما همواره از آن دوری کرده اند و نگاه امیر متقیان به زاهدین را برای ما ترسیم نموده اند.
* پدر و مادر بزرگوار حضرت آقا را بهتر بشناسیم
وی ادامه داد: روزی در سالن انتظار فرودگاه مشهد برای پرواز به تهران نشسته بودم که پیرمردی کنارم نشست. در این هنگام، از تلویزیون نصب شده سالن تصاویری از حضور مقام معظم رهبری در مانور نظامی در بندرعباس پخش شد. پیرمرد رو به طرفم کرد و گفت که از بازاریان مشهد هستم. در یکی از سال های جوانی خود که در مغازه ام نشسته بودم، یکی از آشنایان وارد شد و گفت که آقا سید جواد(پدر بزرگوار مقام معظم رهبری) به شدت مریض هستند و وضعیت مالی خوبی هم ندارند. اگر می شود کمکی به آنها بکنید. من نیز مبلغی به عنوان خمس بدهکار بودم، پول را داخل پاکتی گذاشته و روانه منزل حضرت آقا شدم. دیدم که در اتاق سردی نشستند و به شدت هم مریض هستند. به آقا گفتم که این پاکت خمس است. مقابل ایشان بر زمین گذاشتم و ادامه دادم هرگونه که صلاح می دانید، مصرف کنید. در این لحظه، آقا پاکت را برداشتند و "گفتند شما از کجا می دانید که تا فردا زنده می مانم که خمس مربوط به سهم سادات را به من می دهید تا به مصرف سادات برسانم. شما به عنوان نماینده من آن را به سادات برسانید". من هم به ناچار، به اصرار ایشان عمل کردم.
این استاد مجتمع آموزش عالی فقه ، با اشاره به مصاحبه رادیو BBC از همسر مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: به نیکی متن آن مصاحبه را به یاد دارم که خانم گزارشگر این شبکه، منزل آقا را در اندازه خانه های پایین ترین طبقات اجتماعی ایران ارزیابی کرد و گفت و گو با همسر آقا را بر روی فرش فرسوده و کهنه ای انجام داد. همسر محترم حضرت آقا، در پاسخ به تعجب و پرسش گزارشگر از آن زندگی ساده، اظهار کرد "هرچه که در این زندگی دارم که تعجب شما را برانگیخته است، از مادر شوهر خویش آموختم".
منبع:حوزه