۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۱۱ : ۰۷
عقیق: بحث وحدت میان شیعه و سنی از بحث هایی است که توجه به آن از درجه اهمیت فراوانی برخوردار است و حساسیت هایی نیز دارد. و گاهی در برخی هیئات افراط و تفریط هایی در این باره دیده و شنیده می شود که جای تامل دارد.
با حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدیان در این باره گفتگو کردیم؛
در هیئت ها و مجالس دینی و سخنرانی ها چه نکاتی باید رعایت شود تا وحدت میان شیعه و سنی حفظ شود؟
یکی از مشکلات ما این است که کلمه وحدت تبیین نشده و تندروی ها و کندروی هایی در این زمینه صورت می گیرد. تندروی این است که وحدت با ولایت و محبت اهل بیت علیهم السلام منافات دارد. که این دیدگاه غلط است چون سیره اهل بیت علیهم السلام این بوده که مراعات می کردند و به دلیل منافع کلی جامعه اسلامی و منافع شیعه برخی موارد را حتی بیان نمی کردند. کندروی هم این است که عده ای به نام وحدت اجازه تبیین و دفاع از شعائر شیعی را نمی دهند.
پس در این بین تکلیف چیست؟
در این باره مقام معظم رهبری نکته ای را فرموده اند که تکلیف را در این باره مشخص می کند. ایشان فرموده اند: «دفاع عالمانه از تشیع منافاتی با وحدت ندارد.» پس اگر مداحان و سخنران ها در هیئت ها و مجالس مذهبی، توجه داشته باشند که اصول و عقاید شیعه به شدت مورد تهاجم عده ای قرار گرفته و این طور نباشد که به نام وحدت از مواضع و شعائر شیعه کنار بکشیم. بلکه باید عالمانه و مودبانه دفاع کنیم و حتی ردّ ایده های غیرشیعی اشکالی ندارد به شرطی که در آن توهین و موارد حساسیت زا نباشد. پس نه باید افراط کرد و نه تفریط و حد وسط همین فرمایش مقام معظم رهبری است. چون ایشان نفرمودند از شیعه بودن کوتاه بیاییم و یا برای شادی عده ای از حضرت امیرالمومنین (ع) دست برداریم. کما اینکه امروزه آن اندازه که شیعه وحدت را رعایت کرده و سنگ وحدت در جامعه اسلامی را برسینه می زند، فرقه های اسلامی دیگر چنین کاری را انجام نداده اند. ما کار درستمان را ادامه می دهیم و دفاع عالمانه را رعایت خواهیم کرد.
نظرتان درباره برهنه شدن در هیئت ها هنگام سینه زنی و عزاداری چیست؟
من با این موضوع موافق هستم. به این دلیل که از بعد شرعی احکام را داریم که طبق آن علما و مراجع تقلید آن را به شرطی که در معرض نامحرم نباشد، حرام اعلام نکرده اند. اولین نکته ای که بایدبه آن دقت داشت این است که مراجع و بزرگان ما جملاتی دارند که باید از خود ایشان دریافت کرد و بارها فرموده اند که ما اگر حرفی داشته باشیم خودمان تبیین می کنیم. در این مورد یکی از آفات و آسیب ها این است که این باب را در جامعه راه بیندازیم که هر کسی بتواند به نقل از هر مرجع و بزرگی حرف بزند. این اشکال دارد چون قطعا آسیب های زیادی ایجاد می کند چون ممکن است افرادی بگویند از فلان مرجع فلان مطلب را شنیده ام و این نوع کارها، مشکل ایجاد می کند.
نمونه اش که اینکه مقام معظم فرموده اند: «من اگر حرفی داشته باشم خودم صریح و صادقانه آن را اعلام می کنم.» پس نباید تریبون دیگران و به خصوص بزرگان و علمای دین شویم. چون این کار آفت دارد ولو اینکه ممکن است یکی از علما به بنده گفته باشد که فلان مورد را رعایت کن. در این مورد طبیعتا مورد نظر خود من بوده ام، نه دیگران. چون اگر مورد خطابش همه مردم بودند حتما عمومی می گفت. بنابراین نباید مطالبی که بزرگان به شخصی گفته است را عمومی و تریبون سازی کرد. خداوند متعال هم در قرآن کریم در این باره می فرماید: «یا ایها الذین امنوا لاتقدموا بین یدی الله و رسوله؛ ای کسانی که ایمان آورده اید از خدا و رسول خدا جلو نزنید» حرفی که حکم خداست انجام دهید و اگر غیر حکم خداست پرهیز کنید.
متاسفانه برخی سخنان و مطالب ما باعث کمک به جریان های ضدانقلابی می شود. در حالی که این موارد صحت ندارد و این کار به نظام مقدس جمهوری اسلامی آسیب وارد می کند. پس جلوتر از مقام معظم رهبری و بزرگان دینی حرکت نکنیم و آسیب های کلمات و جملاتی را که می گوییم مراقبت کنیم. قبل از بیان هر مطلبی ابتدا به آسیب ها و فواید آن فکر کنیم. آیا فایده کاری مثل برهنه نشدن در هیئت خیلی زیاد است . یا لطمات و آسیب های زیادی به دین و مکتب اسلام وارد کرده است تا ما بخواهیم این اندازه محکم و استوار در برابرش موضع بگیریم. پس بهتر است مراجع تقلید در این باره اعلام نظر کنند و ما جلوتر از آنها حرکت نکنیم. اگر ایشان فرمودند برهنه شدن در هیئت در شراط امروز به صلاح جامعه شیعه نیست ما هم این کار را نخواهیم کرد. چون اینها از واجبات دین نیست و باید از مراجع تقلید نظر بخواهیم.
پس در شرایط امروز که هیچ یک از مراجع تقلید بیان نکرده اند پرداختن بیش از اندازه و تریبون سازی برای مراجع و بزرگان دین اشتباه است. اجازه بدهیم خود ایشان در صورت لزوم احساس تکلیف کرده و نظر خواهند داد.
آسیب این کار هم این است که تندورهایی که به نام تعظیم شعائر خود را اهل بیتی جلوه بدهند از همین موارد برای ضربه زدن به دین استفاده می کنند. پس هر آنچه که شخص مقام معظم رهبری و مراجع تقلید اعلام می کنند را عمل کنیم و تا زمانی که دستور صریح نباشد هر عملکردی غیر از دستور صریح به مصلحت نخواهد بود.
تحریف کردن حرف اقاست
معتبر تر از سایت حضرت آقا هم داریم برای نضر نظرات و افکار و عقاید؟!؟
سایت ایشون مینویسه نظر شخص حضرت آقا مبنی بر برهنه نشدن.
حتما آقا باید بیاد هیئت نذاره لباست رو از تنت دربیاری تا متوجه نظرش بشی...
چرا خودتون رو به اون راه میزنید؟!!!!!!!!
میفرماین نظر بزرگان باید توسط خودشون و مراجع رسمی اعلام بشه
تریبون سازی مضره
وقتی کسی میگه که هر چی که رهبری بگویند در عرصه مداحی ، دیگه اجتهاد کردن در مقابل نظر رهبری چه معنایی داره؟؟!!!
قبول کنیم که عده ای از ما نمیخواهیم نظر قلبی آقا را اجرا کنیم ... با حرفامون توجیه میکنیم....
نظر رهبری در هر موردی محترم است اما نباید در مسایل اعتقادی مردم را مجبور به اطاعت از نظرات حضرت آقا کرد.. مردم مرجع تقلید دارند.. این کار ها جز باعث بد بینی به حضرت آقا نمی شود..
ومن الله توفیق
در ضمن ظاهرا بعد این داستان عده ای از اقا نقل کردن پیرهن مشکی برا عاشوراس و دستها رانباید موقع ذکر اهل بیت بالا برد
این اثر بده تریبون سازیه
اینا حقیقته و فیلمش هست مابقی حرفه همه میتونن از فردا بگن اقا به من گفت...
این هم از بچه هیاتی ها...
امثال سلیمان بن صرد هم برای یاری نکردن امام معصوم همینجور توجیهات سطحی میچیدن
شیعه ای که ولایت رو قلبا پذیرفته منتظر نمیشینه تا فتوا بیاد نظر ولی براش حرف آخره
یعنی وقتی از یک نفر بد بگی بعد که هیاتش بری صحبت کنی یکهویی اون آدمه خوب بشه
خودت میدونی من چی میگم
استدلالاتت خیلی آبکی بود آ شیخ
سطح رو تموم کردی شما؟
برات خوب نشد. ضایع کردی خودتو
دقیقا حرف خیلی از اونایی بود که امام حسین رو یاری نکردن و تنها گذاشتن
این برادرمون که ازش مصاحبه گرفتی تکلیفشو با خودش نمیدونه هنوز. شما رسانه شیرازی چی ها هستی یا رسانه انقلابی. اول تکلیف خودتو روشن کن .
هرکس رفت درس حضرات آیات کارش درست میشه؟
عقیق دست روی خوب نقطه ای گذاشتی بالاخره فرق امثال مظیعی و سلحشور با بقیه باید معلوم بشه
ولی به این شدت هم نیست داداش