با مشاركت مردمي؛
ساخت ضريح جديد حرم عباسي به زودي پايان مييابد
ساخت ضريح جديد حرم عباسي كه تا كنون مراحل مختلفي را پشت سر نهاده، اين روزها مراحل مونتاژ قطعات بر روي سازه ضريح چوبي را شاهد هستيم.ضريح جديد از ۱۴ دهانه تشكيل شده و يكي از نوآوريهاي صورت گرفته در روي ضريح جديد در مقايسه با ساير ضريحها، نحوه نصب پنجرهها است.
عقیق: ساخت ضريح جديد حرم مطهر حضرت عباس(ع) كه تا كنون مراحل مختلفي را پشت سر نهاده، اين روزها مراحل مونتاژ قطعات بر روي سازه ضريح چوبي را شاهد هستيم.
در مراسمي كه با حضور حجت الاسلام والمسلمين سيد احمد صافي توليت حرم مطهر برگزار شد عمليات مونتاژ اين پنجرهها صورت گرفت.
ضريح جديد از ۱۴ دهانه (پنجره) تشكيل شده و يكي از نوآوريهاي صورت گرفته در روي ضريح جديد در مقايسه با ساير ضريحها، نحوه نصب پنجرهها ميباشد كه در ضريح جديد به گونهاي صورت گرفته كه پنجره با تمامي اجزاي تشكيل دهنده آن به صورت يك قطعه واحد روي سازه نصب ميگردد.
پروژه ساخت ضريح جديد بارگاه مطهر حضرت عباس(ع) براي اولين بار در سطح عتبات عاليات عراق در داخل عراق و به دست هنرمندان عراقي ساخته ميشود.
دقت و تكنولوژي بكار رفته در ساخت اين ضريح براي اولين بار در ساخت ضريح نه فقط در عراق بلكه در تمام كشورهاي صاحب سبك در ساخت ضريح بكار گرفته شده است.
هر پنجره (دهانه) از اين ضريح از ۲۳۸ كره، ۳۶ نيم كره، ۵۰۱ عدد دستگيره به ارتفاع ۲۳ رديف و عرض ۱۲ ستون از اين كرهها ساخته شده و ضخامت هريك از آنها ۳ ميلي متر ميباشد. ضخامت هر يك از دستگيرههاي ساخته شده براي اين ضريح ۶ ميلي متر بوده و اين ضريح مجموعا ۶۵۰۰ دستگيره دارد كه همگي از نقره با عيار ۹۹۹ با دو درصد طلا ساخته شدهاند.
سيد احمد الصافي، عمر ضريح فعلي را بيش از ۴۰ سال اعلام كرد و افزود: با توجه به قدمت ضريح فعلي و آسيبهاي وارده به اين ضريح و عدم كفايت مرمتهاي صورت گرفته، تصميم بر ساخت ضريحي جديد با همان طراحي و ويژگيهاي ضريح فعلي گرفته شد.
وي گفت: اين ضريح با مشاركت تمامي زايران بواسطه نذورات و هداياي تقديم شده به حرم مطهر درحال ساخت است، بطوريكه امروز شيعيان عراقي، ايراني، هندي، پاكستاني و ساكنان كشورهاي حوزه خليج فارس و ساير كشورهاي جهان در ساخت اين ضريح سهيم هستند.
ضريح فعلي مرقد مطهر حضرت قمر بني هاشم(ع) با بودجه مرجع وقت جهان تشيع مرحوم آيت الله العظمي سيد محسن حكيم در شهر اصفهان ساخته شد و در آذرماه سال ۱۳۴۲ هجري شمسي به عراق جهت نصب منتقل گرديد.