۰۱ بهمن ۱۴۰۳ ۲۱ رجب ۱۴۴۶ - ۲۳ : ۰۱
عقیق:توسط حجتالاسلام «حمید محمدی» در برنامه فهم زبان قرآن بیان شد مفاهیم سوره مبارکه «کوثر» تقدیم علاقهمندان میشود.
سوره مبارکه «کوثر» سورهای است مکی و پانزدهمین سورهای است که بر قلب پیامبر نازل شده و در مصحف شریف به عنوان صدوهشتمین سوره گنجانده شده است.
ترجمه
به نام خدای بخشاینده مهربان
ای رسول ما! همانا ما عطا کردیم به تو کوثر را (1) پس به شکرانه آن نماز بگزار و براى پروردگارت شتری قربانی کن! (2) همانا دشمن تو، خودش بی ادامه است (3)
شرح واژگان کلیدی
این سوره، از عنایت بزرگ خدا (اعطای کوثر) به رسول خود سخن میگوید؛ نعمتی که به شکرانهاش باید نماز به جا آورَد و قربانی کند.
اعطای کوثر چه ثمراتی برای پیامبر(ص) و جامعه اسلامی داشته است؟
مصادیق کوثر و برترین مصداق آن چیست؟
سوره مبارکه «کوثر» از سورههای مکی و پانزدهمین سورهای است که از آسمان وحی فرود آمده است. «کوثر» به معنای «خیر کثیر» است. امام صادق(ع) در فضیلت تلاوت این سوره فرمودهاند: «هر کس سوره کوثر را در نمازهای واجب و مستحب قرائت کند، حق تعالی او را از حوض کوثر آب میدهد و حضرت رسول(ص) زیر درخت طوبی، او را حدیث میگوید.» (بحارالانوار، جلد 92، صفحه 3)
وقتی دومین پسر رسول خدا (ص) به نام عبدالله در سن طفولیت از دنیا رفت، مخالفان پیامبر(ص) گفتند: محمد دیگر فرزند پسری ندارد که پس از او آیین اسلام را حفظ کند؛ بنابراین به زودی با رحلت پیامبر(ص)، آیین اسلام نیز از بین خواهد رفت. خداوند در سوره «کوثر» به پیامبر(ص) یادآور میشود که تاکنون برای حمایت از ایشان و آیین اسلام عنایتها و خیر فراوان و چشمگیری به وی عطا کرده است و اگر پسرش عبدالله را از او گرفت، فاطمه زهرا(س) را به او داد که فرزندانی بسیار بابرکت خواهد آورد که نه تنها نسل پیامبر(ص) که آیین او را هم حفظ میکنند. پیامبر(ص) به شکرانه همه نعمتهایی که به ایشان داده و به منظور استمرار این عنایات، باید دو کار انجام دهد: اول اینکه مراتب بندگی و سپاس به درگاه خداوند را به جا آورد و نماز بخواند؛ دوم اینکه در راه خدا بهترین اموال خود را انفاق کند، از جمله اینکه شتر قربانی کند.
منبع:فارس
211008