کد خبر : ۳۹۰۰۸
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۱

نخستین اکران «محمد(ص)» در هفته وحدت

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: یکی از برنامه‌های کنفرانس وحدت، تکریم از شخصیت‌های تقریبی است که در رأس آنها «امام موسی صدر» از چهره‌های شیعی و «فتحی یکن» از اهل سنت قرار دارند.

عقیق:آیت‌الله محسن اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت فرا رسیدن بیست و چهارمین سالروز تأسیس مجمع در نشست خبری خطاب به اصحاب رسانه گفت: مجمع تقریب مذاهب اسلامی در نیمه نخست سال جاری فعالیت‌های گسترده‌ای در تمام عرصه‌ها داشته است و در واقع مجمع تقریب مذاهب اسلامی وارد فاز جدیدی از فعالیت‌های خود شده و آن را میدانی کرده و فعالیت‌های تقریبی و پروژه‌های تقریبی تا حدودی عملیاتی شده‌اند که از جمله آنها می‌توان به راه‌اندازی نشست‌های گفت‌وگوی بین علمای مذاهب اشاره کرد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی عنوان کرد: برای نخستین بار نشست بین علمای مذاهب در چارچوب گفت‌وگوی بین مذاهب منعقد شد و علمای بزرگ اندونزی و حوزه علمیه قم در این نشست شرکت کردند و گفت‌وگوها و ملاقات‌های خوبی بین علمای ایران و اندونزی شکل گرفت.

وی تصریح کرد: در روزهای آینده اولین نشست کمیته علمای مقاومت در بیروت منعقد خواهد شد که طی این جلسه اعضای کمیته مرکزی، اساسنامه علمای مقاومت را تصویب خواهند کرد. همچنین دبیر کل و سخنگوی اتحادیه انتخاب می‌شوند که نسبت به ارائه کمک‌های مالی برای بازسازی غزه نیز تصمیماتی اتخاذ خواهد شد.

آیت‌الله اراکی با اشاره به برگزاری نشست‌های ادیان در داخل کشور ابراز داشت: ما در داخل کشور نشست‌های بین‌العلمایی فراوانی در نقاط مختلف کشور داشته‌ایم که از آن جمله می‌توان به استان‌های کرمانشاه، کرمان، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی اشاره کرد.

* لزوم گسترش فرهنگ تقریب و شکل‌گیری جامعه‌ای یکدست

این استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به برگزاری اجلاس‌های مشترک میان علمای شیعه و سنی ادامه داد: تلاش ما بر این است تا جلساتی در خصوص مسئله رؤیت هلال، برگزاری نماز جماعت مشترک، حدود و پیدایش مساجد مشترک و برنامه‌هایی از این دست انجام شود تا بتوان فاصله‌ها را کمتر کرده و فرصت را از دشمن برای ایجاد فتنه بگیریم.

رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: همچنین در حوزه فعالیت‌‌های داخل کشور، نشست‌هایی در قم داشته‌ایم که دوره‌های آموزشی برای طلاب حوزه علمیه قم، دانشجویان و فرهنگیان و از سوی دیگر آشناسازی آنها با مفاهیم تقریب، روش‌های تقریبی و ارائه آموزش‌های مربوطه به زندگی تقریبی و زندگی مشترک بین مذاهب برنامه‌ریزی‌هایی شده است.

وی خاطر نشان کرد: باید فرهنگ تقریب را در جامعه گسترش دهیم و بدانیم چگونه می‌توان به رغم اینکه مذاهب گوناگون در کشور ما وجود دارد یک جامعه هماهنگ و یک دست داشته باشیم و علیرغم اجتهادها و دیدگاه‌های مختلف در مسائل دینی و مذهبی، با هم یک دل و همدست باشیم که این مسئله نیازمند فرهنگ‌سازی است.

آیت‌الله اراکی گفت: امسال هفته وحدت متفاوتی خواهیم داشت و در هر روز از هفته وحدت برنامه‌هایی در سراسر کشور برگزار می‌شود لذا باید نهادهای فرهنگی، اجتماعی و نهادهای مربوطه کمک کنند تا هفته وحدت پرشور و سازنده‌ای داشته باشیم و برای هر روز نامگذاری مشخصی پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: علاوه بر برنامه‌های مختص هفته وحدت، نمایشگاه‌ها، برنامه‌های ورزشی، شب‌های شعر نبوی و تقریبی نیز خواهیم داشت و علما، هنرمندان و تلاشگران هفته تقریب معرفی می‌شوند.

* تجلیل از شخصیت وحدت‌آفرین امام موسی صدر در هفته وحدت

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ابراز داشت: یکی از برنامه‌های کنفرانس وحدت، تکریم از شخصیت‌های تقریبی است که در رأس آنها دو شخصیت بزرگ جهان اسلام، یک شخصیت شیعه و یک شخصیت از اهل سنت خواهد بود که امام موسی صدر به عنوان شخصیت شیعه و مبتکر اسلامی مرحوم «فتحی یکن» (رئیس جبهه عمل اسلامی در لبنان) هستند.

وی اظهار داشت: از دیگر برنامه‌های هفته وحدت، مشارکت در اعطای جایزه المصطفی (ص) که برای اولین بار از سوی معاونت فناوری رئیس‌جمهور به ارزش
۵۰۰ هزار دلار در نظر گرفته شده است و امیدواریم گامی در راستای سوی فعال‌تر ساختن ابتکارهای علما در جهان اسلام باشد.

آیت‌الله اراکی از نخستین اکران فیلم محمد(ص) در هفته وحدت خبر داد و گفت: از آقای مجید مجیدی کارگردان این فیلم و سایر دست‌اندرکاران تشکر می‌کنیم و امیدوارم این فیلم فرهنگی بتواند فضای جامعه اسلامی را به فضای وحدت و یکدلی نزدیک کرده و گرد و غبار فتنه را از جامعه ما بزداید.

وی تأکید کرد: در بسیاری از کشورهای اسلامی شاهد همگرایی هستیم به طور که سال گذشته در کنفرانس پاکستان
۳ هزار نفر از علمای شیعه و سنی در آن حضور داشتند و برنامه‌های وحدت‌گرای خوبی در پاکستان انجام شد و می‌توان افغانستان را یکی از کشورهای الگو در زمینه ایجاد فضای وحدت میان علمای شیعه و سنی معرفی کرد.

*ترجمه
۳ هزار پروژه علمی تقریب به زبان‌های زنده جهان

رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: برخی از افراد عنوان می‌کنند جمهوری اسلامی تقریب را به راه انداخته تا خود را رهبر جهان معرفی کند اما ما می‌گوییم اگر هر یک از کشورهای اسلامی به واقع پرچم تقریب را به عهده بگیرند ما این پرچم را به آنها واگذار خواهیم کرد.

وی ابراز داشت: حوزه معاونت فرهنگی در خصوص چاپ، نشر، تولید محصولات تقریبی فعالیت گسترده‌ای دارد و بیش از
۳ هزار پروژه علمی تقریب را به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی،اردو و ... ترجمه کرده است و در این عرصه یک گنجینه عظیم و غنی از تولیدات تقریبی در دست داریم.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی عنوان کرد: پژوهشگاه مجمع تقریب مذاهب اسلامی پروژه
۶۰ جلد کتاب را در دست تولید دارد که احادیث متفق‌علیه و مشترک بین شیعه و سنی در این مجموعه جمع‌آوری شده و کاری ناب و حرکت عظیم علمی به شمار می‌رود از این رو پژوهشگاه دارای گروه‌های پژوهشی متعددی در عرصه‌های مختلف است و تمام پژوهش‌ها در راستای مسئله تقریب انجام می‌شود مانند «موسوعه فقه مقارن».

آیت‌الله اراکی از حضرات آیات مکارم شیرازی و سبحانی در خصوص برگزاری کنگره بزرگ علمای اسلام در مقابله با تکفیر و نفی اندیشه‌های تکفیری تشکر کرد و افزود: این کنگره آذرماه سال جاری برگزار خواهد شد.


منبع:فارس

211008


ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین