کد خبر : ۳۶۸۲۴
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲

«مساجد»تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند

مشاور اداری مالی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: مساجد با پرداخت حداقل حق‌بیمه تحت پوشش بیمه حوادث و بیمه مسئولیت مدنی قرار می‌گیرند.
عقیق:غلامرضا صادقی‌جو، در تشریح جزییات تفاهم نامه جدید مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیمه البرز گفت: در طرح استقرار نظام مالی در مساجد، متوجه شدیم یکی از مشکلاتی که بعضاً مساجد را با چالش مواجه می‌کند بحث بیمه مساجد است.

وی با اشار ه به دو نوع بیمه برای مساجد ابراز داشت: یک بیمه مربوط به دارایی‌های مسجد است و یکی هم بیمه مسئولیت مدنی. بیمه دارایی‌ها به بیمه آتش سوزی، انفجار و حوادثی مانند سیل و زلزله و ... و یا هر اتفاقی که باعث شود دارایی‌های مسجد دچار آسیب شود.

مشاور اداری مالی ریاست مرکز رسیدیگی به امور مساجد در توضیح بیمه دارایی مسجد، با بیان اینکه در سال‌های گذشته شاهد بودیم که حوادثی در برخی  مساجد اتفاق افتاده که باعث مرگ، جراحت و یا نقص عضو شده است، گفت: در پی بروز چنین اتفاقاتی مراجع ذی صلاح مسجد را مقصر دانسته‌اند و تأمین خسارات را به عهده مسجد گذاشته که بیشتر مساجد توانایی جبران این خسارات چند ده میلیونی را ندارند.

وی افزود: از طرف دیگر مساجدی تمایل داشتند بیمه شوند اما به خاطر هزینه‌های بالا این امر برایشان مقدور نبود. در نتیجه ما با رایزنی و جلساتی که با شرکت‌های بیمه داشتیم به امضای یک تفاهم‌نامه با شرکت بیمه البرز رسیدیم که بر اساس آن مساجد با پرداخت حداقل حق‌بیمه تحت پوشش هم بیمه حوادث و هم بیمه مسئولیت مدنی قرار گیرند.

صادقی‌جو در تشریح جزییات از قرارداد عنوان کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه هیئات امنای مساجد می‌توانند به نمایندگی‌های بیمه البرز مراجعه کنند تا برای هر مسجد یک قرارداد جداگانه منعقد شود. این بیمه بی نام و شناور است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس تعرفه امسال به ازای پرداخت هر چهار هزار تومان در سال، مساجد می‌توانند تا سقف ده میلیون تومان از مزایای بیمه استفاده کنند، اظهار داشت: این مبلغ می‌تواند به همین میزان افزایش یابد مثلا با پرداخت سالانه چهل هزار تومان حق بیمه، اگر حادثه‌ای منجر به از بین رفتن اموال و دارایی‌های مسجد شود تا صد میلیون تومان مزایای بیمه به آن مسجد تعلق می‌گیرد.

مشاور اداری مالی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه اعضای هیئت امنا احتیاجی به معرفی نامه و تاییدیه برای مراجعه به نمایندگی‌های بیمه البرز ندارند، گفت: سرمایه و دارایی مساجد تفاوت دارند بنابراین هر مسجد به تناسب خودش می تواند حق بیمه بیشتری پرداخت کند و از مزایای بیشتری بهره مند شود.

وی در خصوص بیمه مسئولیت اجتماعی نیز گفت: نمازگزاران، هیئت امنا، خادم و امام جماعت و هر کسی که برای امور مذهبی، فرهنگی و آموزشی وارد مسجد می‌شود اگر دچار حادثه‌ای شود و مسجد مقصر شناخته شود، مسجد می‌تواند از مزایای بیمه استفاده کند.

صادقی‌جو اضافه کرد: در حال حاضر برای درمان تا سقف یک میلیون و پانصد هزار تومان برای هر حادثه، برای نقص عضو بر اساس حکم صادر شده مراجع ذی صلاح و برای دیه کامل هم در ماه های عادی صد پنجاه میلیون تومان و در ماه های حرام دویست میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه حق بیمه‌ای که باید برای این بیمه پرداخت شود صد و چهل و پنج هزار تومان است، تصریح کرد: این پولی نیست که مساجد نتوانند پرداخت کنند ضمن اینکه امکان پرداخت قسطی هم وجود دارد و اگر هم  مساجدی مشکلی داشته باشند مساعدت می‌شود و از منابع دیگر به آنها کمک خواهد شد.

مشاور اداری مالی رئیس مرکز با بیان اینکه ساز و کاری دیده شده است که هیچ مسجدی دچار مشکل نخواهد شد، ادامه داد: اگر ابهامی باشد متولیان مسجد می‌توانند با شماره ٦٦٣٤٦٩٨٧ دفتر مشاور اداری - مالی ریاست مرکز رسیدگی به امور مساجد، تماس بگیرند و یا از نمایندگی‌های بیمه البرز توضیح بخواهند.

وی از هیات امنای مساجد درخواست کرد قبل از انعقاد، مفاد قرارداد را مطالعه کنند و ادامه داد: کلیه فعالیت‌های فرهنگی که در مسجد برگزار می‌شود تحت پوشش این بیمه هستند ولی فعالیت‌های نظامی بسیج و یا اردوهایی که خارج از مسجد برگزار می‌شود شامل این قرارداد نمی‌شوند و اگر لازم باشد باید قرارداد جدگانه‌ای منعقد شود که البته در آن هم تخفیفات ویژه‌ای دیده شده است.

صادقی‌جو با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته حادثه مسجد ارک تهران نمونه بارز چنین مشکلاتی بود که چند میلیارد دیه برای مقصرین از جمله مسئولین مسجد بریده شد، تصریح کرد: علاوه براین سال گذشته در یکی دیگر از مساجد تهران به خاطر عملیات ساختمانی چند نفر از نمازگزاران خانم دچار حادثه شدند که تا حدودی مسجد مقصر شناخته شد و در مورد دیگر کودکی در صحن مسجد دچار برق گرفتگی شد و مسجد باید دیه را پرداخت می‌کرد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به تجارب و اطلاعات به دست آمده توصیه می‌شود همه مساجد تحت پوشش قرار بگیرند چرا که هر سال درصدی از مساجد دچار چنین اتفاقی می‌شوند.

صادقی‌جو در پایان گفت: از پیشنهادات، نظرات و انتقادات متولیان مسجد در این خصوص استقبال می‌کنیم تا هر روز بر کیفیت خدمات افزوده شود.


منبع:فارس

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین