کد خبر : ۳۶۵۴۹
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۶
درس‌های قرآن «معلم دوست‌داشتنی»

انواع مجازات درجهنم/هدف ازخلقت چیست؟

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی در یکی از درس‌های قرآن خود با اشاره به هدف خلقت انسان، انواع مجازات گناهکاران در جهنم را تشریح کرده است.
عقیق:حجت‌الاسلام قرائتی که بیش از 30 سال به تدرس علوم و معارف قرآنی می‌پردازد سال گذشته در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به عنوان محبوب‌ترین چهره قرآنی انتخاب شد بر همین اساس  نام «معلم دوست داشتنی قرآن» را برای وی برگزیم و در طرحی با همین عنوان از سال گذشته به بازخوانی بخشی از مطالب ایراد شده در برنامه درس‌هایی از قرآن حجت‌الاسلام قرائتی می‌پردازیم. در ادامه بخشی از این مطالب با موضوع «احکام، اخلاق، عقاید» که در تاریخ 13 تیرماه سال 1361 در برنامه درس‌هایی از قرآن ایراد شده است تقدیم مخاطبان می‌شود.

انواع مجازات خدا در جهنم

نکته 1) دو نوع جهنم داریم. بعضی‌ها جهنم‌شان موقت است «إِنَّ جَهَنَّمَ کانَتْ مِرْصاداً لِلطَّاغینَ مَآباً لابِثینَ فیها أَحْقاباً»(نبأ/23-21) قرآن می‌گوید: یک دسته از یاغی‌ها به جهنم می‌روند و مدتی در آنجا هستند. «أَحْقاباً» گرچه مدت آن کم است اما بعد خداوند این‌ها را نجات می‌دهد.

نکته 2) برخی افراد همیشه در جهنم می‌مانند. قرآن می‌گوید: «کُلَّما نَضِجَتْ جُلُودُهُمْ بَدَّلْناهُمْ خلُوداً غَیْرَها»(نساء/56) اگر پوست دستشان در جهنم بسوزد یک پوست دیگر به آنها می‌دهیم تا سوزش آن کم نشود. کلمه خلود به معنی همیشگی است.

نباید از امام جلو بیفتیم

نکته 3) قرآن می‌فرماید: «لا تُقَدِّمُوا بَیْنَ یَدَیِ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ»(حجرات/1) یعنی پیشی نگیرید. اگرامام گفت: صلح! صلح کنید و اگر گفت: جنگ! بجنگید. ما تابع مصلحت هستیم. از خودمان پیش داوری نکنیم.

نکته 4) قرآن می‌گوید: گاهی وقت‌ها به کسانی که در وسط جبهه می‌جنگند و خونشان بجوش می‌آید، می‌گوییم: «قیلَ لَهُمْ کُفُّوا ایدیَکُمْ وَ أَقیمُوا الصَّلاةَ»(نساء/77) یعنی‌ای رزمندگان! دست نگه دارید و بروید نماز بخوانید. اصولاً انسان وقتی بنده‌ خداست که از خودش سلیقه‌ای نداشته باشد.

حرکت ما باید طبق فرمان باشد

نکته 5) برخی کاملا مخالف امام حرکت می‌کنند «إِذا قیلَ لَکُمُ انْفِرُوا فی‏ سَبیلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ»(توبه/38) وقتی می‌گوییم: بایست! چنان می‌دوند که دیگر نمی‌ایستند. ایستادن و حرکت ما باید طبق فرمان باشد و همان موقع است که ارزش ما نشان داده می‌شود.

هدف از خلقت چیست؟

 نکته 6) قرآن می‌گوید: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ»(ذاریات/56) شما آفریده شده‌اید که در میان خط‌ ها، خط خدا را انتخاب کنید.


منبع:فارس

ارسال نظر
پربازدیدترین اخبار
مطالب مرتبط
پنجره
تازه ها
پرطرفدارترین عناوین