۰۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶ - ۳۸ : ۲۲
عقیق:حجتالاسلام قرائتی که بیش از 30 سال به تدرس علوم و معارف قرآنی میپردازد سال گذشته در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم به عنوان محبوبترین چهره قرآنی انتخاب شد بر همین اساس نام «معلم دوست داشتنی قرآن» را برای وی برگزیدیم و در طرحی با همین عنوان از سال گذشته به بازخوانی بخشی از مطالب ایراد شده در برنامه درسهایی از قرآن حجتالاسلام قرائتی میپردازدیم.
در ادامه بخشی از این مطالب با موضوع «احکام، اخلاق، عقاید» که در تاریخ 9 تیرماه سال 1361 در برنامه درسهایی از قرآن ایراد شده است تقدیم مخاطبان میشود.
رابطه توجه به سنت پیامبر(ص) و عمل به قرآن
نکته 1) درباره پیروی از پیامبر(ص) قرآن میفرماید: «مَنْ یُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ»(نساء/80) هرکس سنت پیغمبر(ص) را گوش بدهد مثل این است که به قرآن عمل کرده است.
چرا بسیاری از دستورات اسلام در قرآن نیست؟
نکته 2) ما خیلی از چیزها را داریم که در قرآن نیست؛ قرآن میگوید:«وَ ما آتاکُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاکُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا»(حشر/7) هرچه پیغمبر میگوید بگیرید و به آن گوش دهید. بنابراین لازم نیست که ما هر چه داریم در قرآن باشد.
نکته 3) در قرآن گفته شده است که هر کس مستطیع است به مکه برود. حاجی به مکه میرود و هفت بار دور خانه خدا میچرخد. این هفتبار در قرآن نیست. اگر گفتند: چطور جز دین است، میگوییم: دین ما فقط قرآن نیست. حدیث و عقل هم جزیی از دین ما است.
مراحل یادگیری قرآن
نکته 4) ما برای یادگیری قرآن باید پنج مرحله را بدانیم: 1- اسمش را بدانیم. 2- بتوانیم بخوانیم. 3- آن را بفهمیم. 4- به آن عمل کنیم. 5- به جای دیگر صادر کنیم.
نکته 5) مهمتر از ختم قرآن فهم قرآن است. «أَ فَلا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ»(نساء/82) یعنی اینکه آدم یک آیه از قرآن را بخواند و روی آن فکر کند.
توصیه خدا به ادامه تحصیل
نکته 6) خدا به پیغمبر میگوید: خیال نکن فارغ التحصیل شدهای، تو پیغمبر هستی و به خدای بینهایت علم وصل هستی. «وَ قُلْ رَبِّ زِدْنی عِلْماً»(طه/114) باید ادامه تحصیل بدهی؛ این آیه دلیل بر ادامه تحصیل است.
برای مشاهده متن کامل به اینجا مراجعه کنید.
منبع:فارس
211008